26.3.21

Agnès Guillaume : Kaçalım


Thoughts #4 (ayrıntı)
Sanatorium, Agnès Guillaume'un Kaçalım başlıklı Türkiye'deki ilk kişisel sergisine 18 Şubat 2021 – 4 Nisan 2021 tarihleri arasında ev sahipliği yapıyor.

Agnès Guillaume'un işleri kinayeli, metaforik, asla gerçekçi olmayan, ancak yine de varoluşsal bir gerçeklikle bağlantılı olmalarıyla birleşiyor. 

Paul Ardenne'in belirttiği gibi Guillaume'un işleri, varoluş olgusu ve yaşam boyu şu soruları sorarak düşünme üzerine kafa yormakla meşgul: Doğru yönü seçip seçmediğimizi hiç bilebilir miyiz? Nasıl ve ne ile var oluruz? Sevgi, talihsizlik, direnç, akışa bırakmayla mı? Ölümlü kaderimizin eylemlerimize uyguladığı korku ve odakla mı? Sığındığımız hayal gücüyle mi?

Kaçalım ile sanatçı, meditatif hali kendi üzerine düşünmeye ve gerçeklikten kaçmak için birer davet olarak iki farklı yöne itmeyi amaçlıyor. 


My Nights, 2014, Video, döngü

İnsan olmanın ne anlama geldiğini, özellikle psişe açısından derinlemesine sorgulayan sanatçı, işlerinde bu meditatif hale kapı açmak için, tümü tanınmaz haldeki bedensel biçimlerle karışmış su, kum, kaya, rüzgar ve ışık gibi çeşitli doğa unsurlarını kullanıyor.

Somuttan bir kaçış ve her türlü kesinlik ve tekil düşünce yapısının karşısında olarak sergi, daha açık fikirli, eleştirel ve kişisel bir bakışla gerçekliğe geri dönüş için bir çağrı niteliği taşıyor.

Sanatorium

Kemankeş Mahallesi Mumhane Caddesi No:67/A Karaköy - İstanbul