18.12.18

Genco Erkal : Merhaba


Tiyatronun duayen ismi Genco Erkal’ın, hayranlık uyandıran enerjisiyle sahneyi doldurduğu Merhaba, dünyanın hallerine ve insanlığa dair ince esprileriyle hem eğlendiren hem de umut veren müzikli bir gösteri.

Tek kişilik oyunların ustası Genco Erkal’ın hem uyarladığı, hem yönettiği, hem de rol aldığı yeni oyunu Merhaba, kuruluşunun 50. yılında Dostlar Tiyatrosu tarafından sahneye konuyor.

İlk kez geçtiğimiz eylül ayında New York’ta sergilenen müzikli oyun; 60. sanat yılını kutlayan Genco Erkal’ın “Benim yazarlarım” dediği Aziz Nesin, Bertolt Brecht, Can Yücel, Nâzım Hikmet ve William Shakespeare’in unutulmaz yapıtlarından oluşuyor.

Müzikli bir gösteri olan Merhaba, tiyatroseverleri, edebiyat aleminin bu beş büyük ustasıyla müzikli bir yolculuğa çıkarıyor.



Oyunda Fazıl Say, Kurt Weill, Yiğit Özatalay, Arif Erkin ve Selim Atakan’ın besteleri; Özatalay’ın piyanosu ve Çağdaş Engin’in basklarneti eşliğinde seslendiriliyor.

“Merhaba”da yıllar öncesinden seyirciye seslenen yazarlar; dünyanın ve ülkemizin halleri üzerine kimi zaman güldürücü, kimi zaman hüzünlü, öfkeli gözlemleriyle yaşadığımız karanlık günlere ve geleceğimize ışık tutuyorlar.
Genco Erkal yeni oyununun, üzerimize sinen umutsuzluğu silkeleyen bir tür moral aşısı işlevi görmesini umut ediyor.

Sahne tasarımını Cihan Aşar’ın, giysi tasarımını Özlem Kaya’nın, ışık tasarımını Hakan Özipek’in yaptığı oyunun müzik yönetimini ve düzenlemesini Yiğit Özatalay, yönetmen yardımcılığını ise Emre Yetim üstleniyor.





Tek perdelik Merhaba, 21 Aralık 2018 Cuma akşamı Beylikdüzü Atatürk Kültür ve Sanat Merkezi’nde, 22 Aralık 2018 Cumartesi akşamı Kenter Tiyatrosu’nda, 27 Aralık 2018 Perşembe akşamı ise MOİ Sahne’de izlenebilir.
Başlama saati 20.30 olan oyunların biletleri Biletix’ten ve salonların gişelerinden temin edilebilir.