30.4.19

Don Kişot’um Ben


Baba Sahne prodüksiyonu olan, başrollerini Ozan Güven ve Günay Karacaoğlu’nun paylaştığı Don Kişot’um Ben, perdelerini açtığı günden bu yana kapalı gişe oynanıyor..

Delilikte direndiği için bilge olan, çılgın asilzade Don Kişot ile onun kendisinden de çılgın, “karından bacaklı” silahtarı Sancho Panza’nın maceralarını sahneye taşıyan Don Kişot’um Ben, defalarca izlemek isteyeceğiniz danslı, şarkılı, hareketli, çok renkli, bol kahkahalı bir oyun..

Don Kişot Altın Çağ’ın, Sancho Panza Don Kişot’un izinde..
“Aşka Feda” diyen iki saf vicdan sürüklüyor peşinden gelenleri..
Şarkılar, maskeler, kılık değiştirmeler, düellolar ve yel değirmenleri..
Hikâyeyi sorarsanız, bildiğimiz “Don Kişot” işte: Senor Quijano bir gün delirir, silahtarı Sancho Panza’yla maceradan maceraya koşar..




Ödüllü yönetmen Emrah Eren’in yönettiği “Don Kişot’um Ben”de, Cervantes’in ölümsüz eseri Don Kişot, Mihail Bulgakov’un dönemini yakalayan uyarlaması üzerinde yükselen metniyle bir defa daha yollara düşüyor.

Ozan Güven’in çılgın asilzade Don Kişot’a, Günay Karacaoğlu’nun ise ondan daha çılgın silahtarı Sancho Panza’ya hayat verdiği oyunda aynı zamanda; Nazlı Tosunoğlu, Ömür Arpacı, Serhan Ernak, Nur Erkul, Dilşad Bozyiğit, Diren Polatoğulları, Enis Aybar, İbrahim Aladağ, Tuğba Eskicioğlu ve Kamran Velicanov rol alıyor.

Irmak Bahçeci’nin dilimize çevirdiği, çok konuşulan müziklerini Can Şengün’ün hazırladığı oyunun sahne tasarımı Barış Dinçel’in, kostüm tasarımı ise Sadık Kızılağaç’ın imzasını taşıyor.





Baba Sahne’nin iki perdelik oyunu Don Kişot’um Ben, 10 Mayıs Cuma akşamı 20.30’da UNIQ Hall’de!

Biletler, uniqistanbul.com’dan, Biletix’ten ve gişeden temin edilebilir.