8.5.18

Leonce ile Lena’nın Müzikli Güldürüsü


Leonce ile Lena’nın Müzikli Güldürüsü, İlknur Güneş tarafından, çağdaş tiyatroyu en çok etkileyen yazarlardan biri olan Georg Büchner’in “Leonce ile Lena” oyunundan uyarlandı.

Başkalarının, kendi hayatları için verdikleri kararlara mahkûm olan insanları konu alan gösteri, güldürürken düşündürüyor ve insanların can sıkıntısı yüzünden farkında olmadan düştükleri garip halleri gündeme getiriyor.

Yönetmenliğini İlknur Güneş’in üstlendiği gösterinin oyuncu kadrosunda Sercan Elikara, Yağmur Dumrul, Fatih Dağıdır, Servet Oğuzyer, Ensar Kaplan, Berrak Tuna Altuna, Ozan Araç ve Dinç Aydoğdu yer alıyor.

“Şu insanlar neler, neler yapmışlardır can sıkıntısından! Canları sıkıldığı için okurlar, âşık olurlar, evlenirler, çocuk yaparlar, canları sıkıldığı için sonunda da ölürler. Bütün bu işleri yaparken de çok ciddi bir yüz takınırlar, en komik yanları da budur işte. Bütün bu dâhiler, bu sersemler, bu ana, babalar, bu deliler, cahiller hepsi, hepsi aslında can sıkıntısının kurbanlarıdır; hepsi boş gezenin boş kalfasıdır!”



11 Mayıs 2018 Cuma akşamı saat 20.30’da Endless Art Taksim’de sahnelenecek “Leonce ile Lena’nın Müzikli Güldürüsü” oyununun biletleri, Biletix’ten ve Endless Art Taksim’den temin edilebilir.