21.5.18

Emre Karayel’den tek kişilik oyun: Oksimoron


Emre Karayel’in tek başına rol aldığı Oksimoron oyunu, nişanlısı tarafından terk edilen ve onu geri kazanmak için kadınları anlamaya çalışan Semih’in sorularına izleyiciyle birlikte yanıt arıyor.

Tatbikat Sahnesi’nin, Emre Karayel’in rol aldığı tek kişilik yeni oyunu Oksimoron, bir ayrılık hikâyesi üzerinden kadın-erkek ilişkilerini sorguluyor.

Robert Dubac’ın “Oksimoron-Erkek Aklı” adlı oyunundan Zeki Enes Akkan’ın uyarladığı oyunun yönetmenliğini Erdal Beşikçioğlu üstleniyor.

Çevirisini Özge Kayakutlu’nun yaptığı, ışık tasarımını Mustafa Bal’ın, afiş tasarımını Hande Şiri’nin hazırladığı oyunun asistanlığını ise Hayriye Merve Kaya ve Selin Tekman yapıyor.


Birbiriyle çelişen ya da tamamen zıt iki kavram bir araya geldiğinde, bu iki karşıt anlam bazen birbirini götürmek yerine yepyeni bir anlam doğurur. İşte oluşan bu yeni ifadeye ‘oksimoron’ denir.
XX ve XY, iki farklı kromozom dizisi. İki farklı cinsiyet, iki farklı bakış açısı: Kadın ve erkek! Doğal oksimoron...
Her şeyin ancak zıddıyla var olduğu evrensel düzende, varoluşunu bizzat kendi zıddına borçlu olan bu iki genetik mucize, varlıklarının sürekliliği için tek bir şeye ihtiyaç duyarlar: Dengeye.
Peki, o dengeyi bulabilmek o kadar kolay mıdır?
Oksimoron seyircilere, Semih’in beyninin içindeki kadın-erkek mücadelesinde bu dengeyi ararken, kendilerini bulacakları bir yolculuk sunuyor.




Tek perdelik Oksimoron oyunu 23 Mayıs 2018 Çarşamba ve 24 Mayıs Perşembe akşamları Baba Sahne'de tiyatroseverlerle buluşacak.
Başlama saati 20.30 olan oyunların biletleri, babasahne.com’dan ve gişeden temin edilebilir.