18.9.16

Perdesiz Sahneler : Alternatif Tiyatro'muz üzerine bir belgesel



Çekimlerine 2014 yılının Temmuz ayında başlanan, İstanbul ve Ankara’da 40'dan fazla tiyatro grubu ile 70'e yakın sanatçı ve akademisyenle görüşülerek gerçekleştirilen Perdesiz Sahneler’de, aralarında Şahika Tekand, Mahir Günşıray, Kerem Kurdoğlu, Sevinç Erbulak, Dikmen Gürün, Yeşim Özsoy, Yiğit Sertdemir, Mert Fırat, Erkan Can, Mihran Tomasyan, Mirza Metin, Nedim Saban, Erdem Şenocak gibi isimlerin bulunduğu çok sayıda tiyatrocunun görüşleri aktarılıyor.

98 dakikalık belgeselde, ana akım/geleneksel/kurumsal tiyatro anlayışı ile alternatif sahne-tiyatro arasındaki fark ve benzerlikler, sansür kavramı, alternatif bir oyun çıkarmanın zorlukları, alternatif sahnelerin seyirci profili gibi pek çok konuda yorumlar yer alıyor.

Belgeselin prömiyeri, yaklaşık 3 ay önce İstanbul Kültür Sanat Vakfı’nda yapıldı.
Gala gösterimine, Gülriz Sururi, Betül Arım, Füsun Erbulak, Levent Özdilek, Cihat Tamer ve Sevinç Erbulak gibi isimler katıldı.





Perdesiz Sahneler'in yönetmeni Hakan Dursun


Hakan Dursun 1979’da Ankara’da doğdu. Dokuz Eylül Üniversitesi  Güzel Sanatlar Fakültesi Sinema Tv Bölümü Yönetmenlik dalından mezun oldu.
“Yüreğimde Ölüm Var” kısa filminin senaryosu Türsak ile Kültür Bakanlığının ortak düzenlediği “Geleceğin Sineması” senaryo yarışmasının en iyi senaryolarından biri olarak seçildi.
1999 – 2011 yılları arasında film yapım ajanslarında yaratıcı yönetmen olarak çalıştı.
 2012 yılından itibaren reklam ajanslarında metin yazarlığı yaptı.