1.9.16

İKSV'den Sinema ve Müzik Tutkunlarına: One More Time With Feeling



İstanbul Kültür Sanat Vakfı’nın sezon boyunca yapacağı özel film gösterimleri devam ediyor.

Paul Thomas Anderson’un Junun ve Woody Allen’ın Cafe Society adlı filmlerinin özel gösterimlerinin ardından İKSV galaları Nick Cave hayranlarını mutlu edecek bir sürprizle devam ediyor.
Nick Cave & the Bad Seeds’in 16. albümleri Skeleton Tree’nin yaratım sürecini belgeleyen One More Time With Feeling, tüm dünyayla eş zamanlı olarak ve tek bir kez 8 Eylül Perşembe günü gösterilecek.
Türkiye’deki gösterim ise aynı gün saat 21.30’da İstanbul’da Atlas Sineması’nda gerçekleştirilecek.

Skeleton Tree albümünün çıkışından bir gün önce gerçekleştirilecek gösterim, albümü dinlemek için de kaçırılmayacak bir fırsat olacak.
Kasap, Korkak Robert Ford’un Jesse James Suikasti ve Kibarca Öldürmek filmleriyle tanınan Andrew Dominik’in yönettiği One More Time With Feeling, sahne performanslarının yanı sıra Skeleton Tree albümünün hazırlık, yaratım ve kayıt aşamalarına da eğiliyor.




Filmde, çağımızın en özgün sanatçılarından, şair, yazar ve müzisyen Nick Cave’in anlatımına ek olarak The Bad Seeds’in performansları, röportajlar ve diğer videolar da yer alıyor.
Bazı bölümleri 3D çekilen One More Time With Feeling, Nick Cave’in yaratım sürecine ve özel hayatına tanıklık ederken bir albümün doğumunu da belgeliyor.
Birçok filme yaptığı müziklerle uluslararası festivallerden de ödüller alan Nick Cave, Andrew Dominik’in Korkak Robert Ford’un Jesse James Suikasti filminin de bestelerini yaptı.




Cave, film müzikleri bestelemenin yanı sıra John Hillcoat’un yönettiği The Proposition / Teklif ve Lawless / Kanunsuzlar filmlerinin de senaryolarını yazdı.
Nick Cave, Iain Forsyth ve Jane Pollard’ın çektiği ve İstanbul Film Festivali’nde ödül kazanan 20,000 Days On Earth / Dünyada 20.000 Gün belgeselinden sonra yeniden beyaz perdede olacak.





One More Time With Feeling’in özel gösteriminin biletleri 2 Eylül Cuma 10.30’dan itibaren Biletix, ana gişe İKSV ve gösterim günü 18.00 itibariyle Atlas Sineması’nda satışa sunuluyor.
Lale Kart üyeleri için ön satış günü ise 1 Eylül Perşembe.