25.9.16

'Auf Einmal / Ansızın' 14 Ekim'de sinemalarda!.



Köprüdekiler  (2009) ve Hayatboyu (2013) filmlerinden tanıdığımız yönetmen Aslı Özge’nin son filmi Auf Einmal / Ansızın / All of a Sudden, 14 Ekim’de seyirciyle buluşmaya hazırlanıyor.

Dünya galası 66. Berlin Film Festivali Panaroma Special bölümünde yapılan film, bu festivalden Label Europa Cinemas Özel Mansiyon Ödülü’yle dönmüş, Türkiye galasının yapıldığı 35. İstanbul Festivali’nde ise Altın Lale Uluslararası Yarışma’da FIPRESCI Ödülü’nü kazanmıştı.

Karsten’in dairesindeki parti bittiğinde, Anna dışındaki tüm konuklar ayrılır.
Bu gizemli kadına hayranlıkla yaklaşan Karsten’ın sağlam temeller üzerine oturttuğu hayatı, bir zayıflık anında kontrolünden çıkıp felakete dönüşecektir.
Almanya’nın bu ufak taşra kasabasında hayal kırıklığı öfkeyi ateşleyecek, adalet ikiyüzlülüğün arkasına gizlenecek ve sonunda kötülük yüzünü gösterecektir.

Başrolleri Sebastian Hülk (Beyaz Bant), Sophie Scholl filmindeki rolüyle Berlin Film Festivali’nden Gümüş Ayı Ödülü’nü kazanan Julia Jentsch ve Hans Zichler’in (Münih)  paylaştığı Ansızın’ın senaryosu da Aslı Özge’ye ait, görüntü yönetmenliğini ise Emre Erkmen üstleniyor.




Filmin mmknmrtb notu:  7 / 10