20.8.16

Viral :: Müteharrik Solucan Penetrasyonu



Genç kardeşler Emma (Sofia Black D’Elia) ve Stacey (Analeigh Tipton) Güney Kaliforniya’da Shadow Canyon kasabasındaki hayatlarına adapte olmaya çalışmaktadırlar.

Babaları (Michael Kelly) kasabanın okulunda fen bilgisi öğretmeni olarak çalışmaya başlamış ve ailesine yeni bir başlangıç yaptırmak istemektedir. 

Emma, annesinin şehir dışında olması sebebi ile ebeveynlerinin ilişkisindeki gerilimin yükselmesinden endişelenmekte, kız kardeşi asi Stacey ise erkek arkadaşı CJ (Machine Gun Kelly) ile vaktini geçirmektedir.

Emma’nın arkadaşı Gracie’nin gizemli bir hastalığa yakalanması ile birlikte kardeşlerin hayatı tepe taklak olmak üzeredir. 

Acil durum karantinası ile birlikte babalarından ayrı düşerler ve kendilerini korumak zorunda kalırlar. 

Genç kardeşler, Emma’nın aşık olduğu Evan’ı (Travis Tope) hastalık kapmış üvey babasından kurtarırlar ve virüsün hayal ettiklerinden çok daha kötü olduğunun farkına varırlar. 





Virüs, bulaştığı kişiyi etrafındakilere öldüresiye bir şekilde saldırmasını sağlayan ve diğer kurbanlara sıçramaya çalışan, saldırgan asalak bir solucandır.
Stacey hastalığın belirtilerini göstermeye başlayınca, Emma kardeşinin bu parazite karşı yenik düşmemesi için elinden geleni yapar. 
Stacey’nin durumu kötüye gittikçe ve komşuları hastalığa yenik düşmeye başlayınca, Emma ve Evan sadece Stacey’ı değil aynı zamanda kendilerini de kurtarmak için savaşmalıdır.





Tüm dünyayı -yani ABD'yi- etkileyen, muhtelif ebatlarda faaliyet göstererek, masum bedenlere penetre eden kurtçuklarla da bulaşan -adı üstünde- virütik bir salgının başlayıp yaygınlaştığı sırada, anne ve baba arasındaki problemlerden -büyük kız daha fazla olmak üzere- etkilenen iki kız kardeşin 'akıllara durgunluk veren' macerası..
Elbette bu macera akıllara durgunluk falan vermiyo, sadece bu nitelendirmeyi kullanmayı seviyorum da ondan..




Şartların etkisini de buna ekleyerek- tamamen farklı karakterlere ve davranışlara sahip iki kardeşin arasındaki 'sorunlu ama sempatik' iletişim ve ortada görünmeyen bir anne ile 'alaycı' Biyoloji öğretmeni bir baba arasındaki elektrikli ilişkilerle olaya giren Viral'in başlangıcındaki  bu 'dramatik' bölüm, gerçekten de damağımızda güzel bir tat bırakıyordu..
ki film, hiç vakit kaybetmeden ortaya çıkarttığı -yapımın de asıl derdi olan ve bizim binlerce film ya da dizilerde karşılaşmaktan artık bıktığımız- bir nevi zombileştirici salgınla birlikte sıradan bir gerilime dönüşüyor..




Bu olağanüstü senaryoyla tek kişinin başa çıkamayacağı düşünüldüğünden olsa gerek- iki yönetmene emanet edilmiş filmimizin en ilginç tarafı -o da meraklısı için tabii- rapçi Machine Gun Kelly'yi, çılgın ablanın daha da çılgın sevgilisi olarak izlemekti diyebilirim..

Bu arada farkındaysanız -kırmızıya boyanmış 'solucan' hariç- mevzudan oldukça uzak bir anlayışla oluşturulmuş, 'seks satar' ticari anlayışına yüzdeyüz uyumlu ve 'müteharrik' afişten hiç bahsetmedim bile..




Viral

Yönetmen: Henry Joost, Ariel Schulman
Senaryo: Christopher Landon, Barbara Marshall
Oyuncular: Sophia Black-D’Elia, Analeigh Tipton, Travis Tope, Machine Gun Kelly, Michael Kelly
Yapım: 2016, ABD, 85'

2 / 5