5.4.16

Eda Su Neidik: İki Nokta Arası



Fransız – Türk ressam Eda Su Neidik’in dördüncü kişisel sergisi İki Nokta Arası'nda, sanatseverleri akrilik noktalardan rengarenk bir evrene davet ediyor.

Çocukluğunda Paris’te, gökyüzünden yağmur olarak inen noktalarla oyun oynadığını anlatan Eda Su Neidik, dans dersi aldığı yıllarda da bu noktaların kendisine sahnede yol gösterdiğini söylüyor.
Yıllardır bilmediği bir yerden kendisine seslenen içindeki sesin, kendisini geri çağıran “noktaları” olduğunu keşfeden sanatçı, bu sergisinde noktalarına koşup bulutlardan daha başka bulutlar yaratmaya koyulduğunu ifade ediyor.

Geçmişinin saflığını sanatıyla birleştiren Eda Su Neidik’in tuval üzerine akrilik boya ile yaptığı çalışmalar, sanatseverleri noktalardan oluşan rengarenk ve nefes kesici bir evrene götürüyor.

İlk, orta ve lise eğitimini Paris’te tamamlayarak Sorbonne Güzel Sanatlar’dan mezun olan Eda Su Neidik, aynı zamanda Sudden Theatre’da oyunculuk eğitimi aldı.

Yüksek lisans için gittiği Madrid’de iki yıl tekstil tasarımı okuyan genç sanatçı, ilk kişisel sergisini 2011’de İstanbul’da açtı.


2012’de Paris’teki “Play me I’m Yours” projesinde, 40 sanatçı arasında yer alan Eda Su Neidik, bir piyano üzerine Mevlana’yı resmeden ilk sanatçı oldu.

İkinci kişisel sergisini Paris Galerie Perles Rouges’da, üçüncü kişisel sergisini ise Ankara Antigone Sanat Evi’nde açan ressam, 2013 yılında Peker Sanat Sergileme Ödülü’ne layık görüldü.

Eserlerinden bazılarını Sefahathane adlı mekanda da sergileyen Eda Su Neidik, müzayede ve katıldığı karma sergilerde otuzdan fazla eseriyle adını önemli koleksiyonlara yazdırdı.

Sanatçı 2015 yılında ise, ülkemizi festivallerde temsil eden Yemekteydik ve Karar Verdim isimli filmde hem tekstil hem de görsel alandaki üretimleriyle sanat grubu çalışmalarında yer aldı.

Eda Su Neidik’in İki Nokta Arası sergisi 7-18 Nisan 2016 tarihleri arasında Niş-Art Maçka’da ziyaret edilebilir.

Adres: Süleyman Seba Cad. Fırat Apt No: 58/1 Maçka