28.11.16

39 Basamak



Yarını pek düşünmeyen, can sıkıntısını bir türlü dindiremeyen Richard Hannay ve onun alt üst olan dünyası, 39 Basamak'ta!

Demet Evgar, Engin Hepileri, Bülent Şakrak ve Okan Yalabık’ın birlikte rol aldığı 39 Basamak; korku, gerilim ve komediyi büyülü bir formülle bir araya getiriyor.

Alfred Hitchcock gerilimini, heyecan yüklü bir atmosferde güçlü bir mizah anlayışıyla buluşturan oyun; karakterden karaktere giren oyuncuların muhteşem performansıyla da birleşince izleyenlere adeta bir tiyatro şöleni sunuyor.

1935 Ağustos’unda, Richard Hannay (Engin Hepileri), can sıkıntısını dağıtmak için bir tiyatro oyununa gitmeye karar verir.

Hannay, o gece tiyatroda gizemli güzel Annabella’yla (Demet Evgar) tanışır ve kendini Londra’dan İskoçya’ya uzanan çok komik ve heyecanlı bir casusluk serüveninin ortasında bulur.
Bu serüvende ise onlara pek çok rolle karşımıza çıkan soytarılar (Okan Yalabık ve Bülent Şakrak) eşlik eder.




Yapımcılığını, oyuncularının kurduğu Müşterek isimli oluşumun üstlendiği 39 Basamak; 1 Aralık 2016 Perşembe akşamı CKM – Caddebostan Kültür Merkezi’nde, 7 Aralık 2016 Çarşamba, 8 Aralık 2016 Perşembe ve 9 Aralık 2016 Cuma akşamları ise Zorlu PSM Drama Sahnesi’nde tiyatroseverlerle buluşuyor.

Başlama saati 20:30 olan oyunların biletleri Biletix’te, Zorlucenterpsm.com’da ve salonların gişelerinde!






39 BASAMAK Hakkında

John Buchan’ın, Alfred Hitchcock tarafından 1935’te beyazperdeye taşınan 39 Basamak adlı gerilim romanı; daha sonra Patrick Barlow tarafından tiyatroya uyarlandı.
Heyecan yüklü atmosferine incelikli ama geri planda duran bir mizah dozu da eklenen oyun, gerilim çerçeveli müthiş bir komediyi sahneye taşıyor.

Mehmet Ergen’in Türkçeleştirdiği oyun, Mehmet Birkiye’nin yönetmenliğinde tiyatroseverlerle buluşuyor.
Dekor tasarımı Efter Tunç’a, kostüm tasarımı Ayşegül Alev’e, ışık tasarımı Cem Yılmazer’e, hareket düzeni Alpaslan Karaduman’a, kukla tasarımı ise Candan Seda Balaban’a ait.
Yapımcılığını, oyuncularının kurduğu “Müşterek” isimli yeni oluşumun üstlendiği 39 Basamak; Tiyatro.iN ve Pangar Tiyatro’nun da destekleriyle sahneye konuyor.