23.3.16

Eskişehir Kısa Film Festivali (28-30 Nisan 2016)



Türkiye'de kısa filmin gelişimi, yaygınlaşması ve tartışılması adına yeni bir festival, Eskişehir Kısa Film Festivali merhaba diyecek!

Bu yıl ilk kez 28-30 Nisan 2016 tarihlerinde düzenlenecek olan Eskişehir Kısa Film Festivali'ne Türkiye'den 405 kurmaca, 122 belgesel ve 16 canlandırma film, yurt dışından çeşitli ülkelerden (tüm kategorilerde) 136 film olmak üzere toplam 679 film başvurusu yapıldı.

Danışmanlığını sinema yazarı Fırat Sayıcı’nın üstlendiği festivaldeki gösterimler Zübeyde Hanım Kültür Merkezi ile Yunus Emre Kültür Merkezi'nde yapılacak.
Ayrıca, "Festival Her Yerde" etkinliği kapsamında Odun Pazarı Meydanı ve Tepebaşı semtinde açık hava film gösterimleri de gerçekleştirilecek.
"Festival Üniversitelerde" etkinliği ile festivalle eş zamanlı olarak (28-29 Nisan) 16 üniversitede aynı anda festival filmlerinin gösterimi gerçekleştirilecek.
Eş zamanlı gösterim gerçekleştiremeyen üniversitelerde ise Mayıs ayı içinde gösterimler yapılacak.

Festivalde Feza Çaldıran'la görüntü yönetmenliği atölyesi, Emre Kavuk ile senaryo atölyesi Erkan Can kısa filmleri ve söyleşisi, Ertuğrul Karslıoğlu ile belgesel sinema söyleşisi ve sinema yazarlarının katılımıyla kısa film söyleşisi gerçekleşecek.

Kurmaca Jürisi

Yönetmen Tolga Karaçelik, Senarist Emre Kavuk, Görüntü Yönetmeni Feza Çaldıran,  Oyuncu Türkü Turan, Sinema Yazarı Fırat Sayıcı, Akademisyen Aytekin Can, Kısa Film Yönetmeni Abdurrahman Öner

Belgesel Jürisi

Yönetmen-Akademisyen Ertuğrul Karslıoğlu, Oyuncu Bihter Özdemir Dinçel, Sinema Yazarı Banu Bozdemir, Akademiyen Faruk Uğurlu, Belgesel Yönetmeni ve Akademisyen Hasan Basri Özdemir

30 Nisan'da gerçekleştirilecek ödül töreniyle son bulacak festivalin destekçileri arasında Eskişehir Büyük Şehir Belediyesi, Eskişehir Tepebaşı Belediyesi, Eskişehir Odunpazarı Belediyesi, Sine Plus Akademi, ekipmanlazım.com ve Mad Pr & Digital bulunuyor.

Festival hakkında ayrıntılı bilgi için.