5.3.16

Daddy’s Home / Babalar Savaşıyor



Karşınızda üvey babanın öz babayla, yani Will Ferrell’in Mark Wahlberg ile karşı karşıya geldiği şamatalı aile komedisi.

Karısının motosikletine binen, özgürce hareket eden, gizli ajan, eski koca şehre döndüğünde iyi huylu radyo yöneticisi olan  “rakip baba” ile başa çıkması gerekmektedir.
Sadece gururlu iki babanın birbiriyle tanışması beklenirken –yolunda gitmeyen ne olabilir?
İlk tanışma buluşması olması gerekirken iki zıt kutup birbirinin babalığını alt etmeye kalkışınca durum, komik ve feci sonuçlarıyla tam bir savaşa döner.

Bahisler, Kobe’ye, yavru köpeklerden midillilere kadar sürekli artar. Ama rekabetten ikisi de sağlam çıkacaklar mı?
Üvey baba Brad, sadece yeni ailesinin yanında olmak istiyor, ama öz baba eve geldiğinde gönüllerini kazanmak için neler yapması gerekeceği konusunda hiçbir fikri yok.

Film yapımcıları için Babalar Savaşıyor, modern aileleri bir araya getiren unsurların özüne giderken, modern komedi hassasiyetini kucaklamak için bir fırsat olmuş.
Yıldız ve yapımcı Will Ferrell şöyle özetliyor; “Bizi heyecanlandıran, bunun daha önce beyaz perdede görmediğimiz bir komedi dinamiği olması. Sonradan gelip üvey babanın hayatını mahveden biyolojik bir baba.”

Ferrell şöyle devam ediyor; “Bugün çok fazla karma aile var ve çok kişinin bağ kuracağı bir konu ve mizahi açıdan incelemek çok eğlenceliydi. Ayrıca “kötü üvey baba” klişesini de değiştirdik. Benim karakterim Brad, çok tatlı bir adam ve ebeveyn olmaya çok hevesli çocuklarının onayını almayı çok istiyor. Ama sonra karısının eski kocası Dusty geliyor ve Brad’i her yönden kışkırtıyor.”

Paramount Pictures ve Red Granite Pictures sunar, bir Gary Sanchez yapımı “Babalar Savaşıyor,” oyuncular Will Ferrell, Mark Wahlberg ve Linda Cardellini.
Filmin yönetmeni Sean Anders, hikaye yazarı Brian Burns, senaryo yazarları Brian Burns, Sean Anders & John Morris.
Yapımcılar Will Ferrell, Adam McKay, Chris Henchy ve John Morris. Sorumlu yapımcılar, Riza Aziz, Joey McFarland, David Koplan, Kevin  Messick, Jessica Elbaum, Sean Anders ve Diana Pokorny.

Babalar Savaşıyor filminde Hannibal Buress, Thomas Haden Church, Bobby Cannavale, Paul Scheer, Bill Burr ile Will Ferrell ile Mark Wahlberg’in ortak çocukları rolünde Scarlett Estevez ve Owen Wilder Vacarro da rol alıyor.

Kamera arkası ekibinde görüntü yönetmeni Julio Macat (“Wedding Crashers,” “Horrible Bosses 2”), yapım tasarımcı Clayton Hartley (“Anchorman 2: The Legend of Ron Burgundy”), editörler Eric Kissack (“The Dictator,” “Horrible Bosses 2”) ve Brad Wilhite, kostüm tasarımcı Carol Ramsay (“Meet the Fockers,” “Horrible Bosses” ve “Horrible Bosses 2”) ve müzikler Michael Andrews’a (“Bridesmaids,” “Jeff Who Lives At Home”) ait.



Güvensiz Üvey Babanın Görünmez Tehlikeleri: “Babalar Savaşıyor” Nasıl Başladı?

Herkesin korktuğu bazı ürkütücü buluşmaları vardır; eşinizin ailesiyle tanışma, patronla tanışma, tanışma randevusu ve belki de pek de heyecanlandırmayan bir buluşma olan eşinizin eski kocasıyla tanışmak, özellikle de kalplerini kazanmaya çalıştığınız üvey çocuklarınızın babasıysa.

“Babalar Savaşıyor”da bu durum,  çocukları etkilemeye kararlı üvey baba Brad’in çocukların biyolojik babasıyla ilk kez tanışmasıyla ve her türlü rakibi, her türlü ev işini alt edebilen ve Brad’ın korumak için hiçbir şeyden vazgeçmeyeceği aile de dahil olmak üzere herkesi büyüleyen biri gibi görünen, dünyanın en havalı babası olduğunu öğrenmesiyle çok hızlı ölçüde yaşanıyor.

Yönetmen ve ortak yazar Sean Anders (“We’re The Millers,” “Horrible Bosses 2”), hikayeyle ilgili şunları söylüyor; “Babalar Savaşıyor, üvey çocuklarına iyi bir baba olmayı her şeyden çok isteyen, sevgi dolu, çocuklarına düşkün bir üvey baba hakkında. Biyolojik babaları resme tekrar girdiğinde bu adam, bütün sıradan babaların en kötü kabusudur. Will Ferrell’ın karakteri Brad, çok iyi bir adam. Mark Wahlberg’ün karakteri Dusty inanılmaz havalı, çekici ve yakışıklı bir adam. O kadar müthiş biri ki Brad, hemen güvensizlik paniği yaşıyor. Bu arada Dusty, onun endişesini seziyor ve bunu kendi lehine kullanıyor. Ama ikisi de aynı şeyi istiyorlar; ailelerinin sevgisini kazanmayı.”

Babalar Savaşıyor'un ardındaki fikir birçok komik fikir gibi, gerçek hayattan bir senaryoyla başlamış.
Yapımcı ve ortak yazar Brian Burns’ün ilk üvey babalık maceraları ve karısının son derece çekici eski kocasıyla karşılaşması olayından. Sıradan ama sadık bir üvey babanın, ailesinin sevgisini kazanmak için kontrolsüz bir savaş yürütmesi kavramı Anders ile uzun soluklu yazar ortağı John Morris’te hemen bir mizah duygusu yaratmış.

“Hot Tub Time Machine”, “Dumb and Dumber To”, “We’re The Millers” ve “Horrible Bosses 2” gibi hit komedi filmleriyle tanınan Anders ve Morris, Burns ile bir araya gelince kendilerini, iki adamın hiçbir kontrol olmadan, akla gelebilecek en kusursuz baba olma rekabetinde komediyi inanılmaz düzeylere çıkartan sahneler yazarken bulmuşlar.
Ama yapımcılar, filmdeki iki rakip baba rolü için en tuhaf çifti hayal etmeye başladıklarında proje gerçekten heyecanla başlamış.

Will Ferrell ve Adam McKay’in yönettiği Bary Sanchez Productions devreye girdiğinde Ferrell’ın ilgi çekici, abartılı, iki rolden birini alacağı netleşmişti.
Ama rakibi kim olacaktı?
Her türlü olasılık düşünüldü ve sonra herkesin merakla beklediği bir yanıt geldi; iki kez Oscar adaylığı olan, en çok büyük dramalarda canlandırdığı sert konuşan ve derin karakterlerle tanınan Mark Wahlberg.
Ferrell ve Wahlberg daha önce “The Other Guys”da birlikte New York Polis Departmanındaki ortaklarını canlandırmıştı.
Ama bu film tam tersi olacaktı. Ferrell’in Wahlberg’in karizmasına ve fiziksel gücüne takılma olasılığıyla İlk kez erkek erkeğe karşılaşacaklardı.

Ferrell şunları söylüyor; “Başta Dusty’yi mi Brad’i mi canlandıracağım konusunda çok farklı konuşmalar vardı. Ama Mark’ın ismi geldiğinde her şey canlandı ve o anda onun Dusty olduğunu biliyorduk. Mark, hoş görünmek ve hareket etmek konusunda hiç endişe etmemesi gereken insanlardan biri. Öyle doğmuş. Bizler tüm hayatlarımızı bunu yapmaya adarken onun için çok doğal bir durum. Mark, bu özelliklerin hepsini Dusty’ye kattı. Gardırobunda zaten çok güzel solmuş bir deri ceketi bulunan bir adam. Havalı görünmek için Banana Republic’ten satın aldığı bir ceket değil. Ve her sabah ben hala derin uykudayken Mark 2 saatlik sporunu yapıyordur”.

Wahlberg şunları ekliyor; “Bu fırsata atladım. Çünkü dışarıda Will gibi eşsiz bir şekilde komik ve yetenekli çok kişi yoktur. Daha önce birlikte çalıştığımızda çok eğlenmiştik. Ama hikayede ayrıca daha önce görülmemiş, farklı ve komik bir dinamiğimiz olabilirdi. Bu çocukların oyunu üst düzeye taşımasını sağlamak için Will ve ben birbirimize olabildiğince çok numara yaptık. “

“Babalar Savaşıyor”daki düşmanlıkta, Ferrell-Wahlberg arasındaki elektriğin zıtlığı sadece kusursuzca oynanmakla kalmamış aynı zamanda yetenekleriniz ne olursa olsun iyi bir baba olmanın özellikleri de incelenmiş.
Anders şunları söylüyor; “Will bir ev kedisi gibi, Mark ise bir aslan. Ama şu motosiklet kullanan erkeklerin dünyanın en iyi babaları olmaları gerekmiyor. Olabilirler. Ama bu durumda siz de Dusty her konuda doğal bir şekilde havalı ve iyi görünse de özünde aslında baba olma sorumluluğundan biraz korkmuş olduğunu izlemeye gelmiş olursunuz ve Brad de bu noktada onu yendi. Gerçekten iki karakter de çocukları tarafından sevilmek için motive oluyor ve bence bu herkesin bağ kurabileceği bir durum.”

Bu epik ama bağ kurulabilen komedi atmosferi, ikilinin birlikte rol aldığı ilk andan itibaren ortadaymış.
Anders şunları söylüyor; “Kamera denemeleri yaptığımız ilk günde Mark ve Will geldi, yan yana durdular ve herkes gülüyordu. Birbirlerine o kadar zıt olmuşlardı ki daha kameraları bile çalıştırmadan çok iyi bir başlangıç yapmıştık.”

Ferrell ve Wahlberg için çekici olan bu durumda ne babanın ne de üvey babanın tümüyle kötü karakter olmaması olmuş.
Onlar sadece akla gelen her türlü ev işi görevinde ortak noktaları olan aileyi mutlu etmek için kontrolsüz aşırılıklara  giden rakipler.

Wahlberg şöyle diyor; “Nihayetinde “Babalar Savaşıyor” bir adamın kazanmasıyla ilgili değil. Öyle başlıyor ama sanırım ikisinin de çocuklarının hayatlarında olmanın bir yolunu bulabilmelerini umuyorsunuz. Bir açıdan birbirlerinin en iyi özelliğini çıkarmayı öğreniyorlar.”



Tatlı, Ilımlı Bir Adam Manyaklaştı: Will Ferrell, Brad Taggart rolünde 

Will Ferrell, Babalar Savaşıyor’da ilk aşamalarda üvey babayı canlandırmayı düşünmüş olsa da Brad rolünü alır almaz ancak onun yapabileceği bir katkısı olacağı belliymiş.
Her zaman insanların kişisel düzeyde bağ kurduğu sıradan bir adam olarak kalırken, garip bir şekilde beceriksizden alaycı bir zekiye geçebilen komik bir kişilik.

Brad’in tanımlanamaz “Smooth Caz” yaşam tarzına karakterin özünü kaybetmeden baş döndürücü bir ses getirebilmiş.
Yönetmen Sean Anders, Ferrell’ın korkusuz komikliğini olduğu kadar kalbini de ortaya seren bir rolü kabul ettiğini görmekten heyecan duymuş.
Anders şöyle anlatıyor; “’Blades of Glory’, ‘Anchor Man’ ve Talladega Nights’ gibi filmlerde Will, iğrenç, övünen soytarıları canlandırdı ve o son derece kaba adamları oynamak konusunda çok iyiydi. Ama gerçek hayatta hiç öyle biri değil. Tanıyabileceğiniz en hoş adamlardan biridir. Bu yüzden gerçek tatlılığını ve iyi kalpliliğini bu filmde komik bir şekilde ortaya çıktığını görebilmek çok güzeldi. Will, Brad’in filmde olabileceği kadar budala olmasa da role mükemmel uyuyor!”

Ferrell, filmi oyuncu ve yapımcı olarak önceki işinden biraz değişik görüyor. “Yaptığımız birçok film komikti ama bu bugüne kadarki en hikaye odaklı olan. Böyle bağ kurulabilir bir konuya değinmesini seviyorum. Modern ailelerin nasıl işe yarayacak bir yol bulduğunu konu alan bir komedi.”

Ferrell, başından itibaren Brad’in korkularının Dusty’nin dış görünüşündeki kötü çocuğun çok ötesinde olduğunu anlamış Tabii, Dusty gizli bir komando, korku salan bir dövüş sanatları sanatçısı, vücut geliştirmeci, kusursuz bir sporcu, müthiş bir hikayeci ve ünlülerin arkadaşı ama önemli olan bunlar değil.
Dusty, Brad’in sahip olmadığı bir şeye sahip. Ferrell şunları söylüyor “Brad, kriptoniti Dusty’ye vermek için ne kadar uğraşsa da çocuklar her zaman ‘sen benim gerçek babam değilsin.’ diyebilirler. Bu da bütün üvey ebeveynlerin en kötü kabusudur.”

Yine de işler aleyhindeymiş gibi görünse de Brad’in de kendine göre avantajları vardır.
Ferrell şöyle anlatıyor; “Dusty başta, gerçek hayattaki bir süper kahraman gibi geliyor. Erkeklerin kafasındaki kusursuz erkek figürüne sahip. Ama yine de iki genç hayattan sorumlu olmaktan ve onları beslemekten sorumlu olmak gibi basit bir görev, kaldırabileceğinin çok fazlası olmuş. Brad için ise o bölüm önemli bir şey değil. O bölümü seviyor. Eğlenceli olan bu iki adam yol boyunca birbirlerinden çok şey öğreniyorlar.”

Fakat bu öğrenim de şaşırtıcı derecede acı veren anlarla birlikte gelir. Ferrell’in favorilerinden biri, iki babanın çocukları bir Lakers maçına götürdükleri ve savaşlarının heyecanlandığı, Kobe Bryant’ın da yer aldığı, üç sayılık atış denemesi çok yanlış gider.

Ferrell şunları söylüyor; “ Kobe, daha iyi olamazdı. Bizimle, yazılı bir diyalog olmadan bütün bir sahneyi yaptı ve her şey muhteşemdi. Gerçek bir maçın ortasında çekim yaptık ve o önemli atış sahnesi için altı dakikalık bir aralığımız vardı. Vizyona girecek olan Will Ferrell/ Mark Wahlbeg filmi için bir sahne çekerlerken onlara yerlerinde oturup Will Ferrell’ın atış denemesini izlemelerini söyledik. Onlara sadece bu kadarını söyledik. Bu işleri gerçek zamanlı olarak yapmak enderdir ve sahneye yaratması zor olan bir canlılık katıyor.”

Bir başka unutulmaz sahnede ise Brad’in olasılık dışı kaykay hünerlerini yeniden kazanması, ama kaykay numaraları profesyonelinde olması gereken zor görüntüleri de vermesi gerekmiş ve Ferrell’in dublörü olarak sıradan bir profesyonel değil de efsanevi “kuş adam” Tony Hawk gelmiş.

Ferrell şunları söylüyor; “Elbette Tony, benim gibi giyindi. Böylece kimse onu tanımadı ama onun ben olması çok iyiydi.”
Ferrell’in her zaman nadir bir yeteneğe sahip olduğu bu fiziksel komedi Babalar Savaşıyor’un başından sonuna çok yoğunmuş.
Ama dövüşler ve uçuşlar arasında Ferrell’ın favorisi, daha gerçekçi bir baba dansı rekabeti.
Wahlberg’in “Brad’in azimli baba gibi dansı” dediği sokak danslarını içeriyor.
Ferrell şunları ekliyor; “O sahnede Mark, Markie Mark günlerinden bazı eski moda sihirleri bir araya topladı ve çok etkileyici oldu. Önce yapmak konusunda tereddütlüydü ama sonra bir anda her türlü dönüşü ve hareketi çok başarılı sergiledi. Benim bahsi artırmam gerekti.”

Brad ve Dusty üstünlük yarışında aşırıya kaçarken, işleri dengede tutan her zaman Sean Anders olmuş. Ferrell, yönetmenin her zaman her şeyi en komiğe doğru yönelttiğini ama filmin merkezindeki aile hikayesi görüşünü de hiç kaybetmediğini belirtiyor.
Ferrell şunları söylüyor; “Sean tam bir santral.  Çok özenli ve esaslı çalışıyor ve filmin öncülüne gerçekten bağlı. Her an çok düşünüldü ve onun üzerine çok fazla harika fikir de getirdi. Oyuncu kadrosunun esprileri her zaman hazırdı ama duygusal bileşenleri baştan sona bileyen hep Sean oldu.”



Kusursuz-Örnek Baba Düelloya Hazır: Mark Wahlberg, Dusty Mayron rolünde 

Dusty Mayron daha önce Brad’in karısıyla evlenmemiş olsaydı, Brad muhtemelen üstün başarılı özgür ruhu idolleştirirdi.
Ama o şartlar altında ancak korkabilir ve en kötü kabuslarının süper babasının üstün bir performans sergilemek için tüm gücünü kullanabilir.
Dusty’yi canlandırmak için kesinlikle komedi yeteneği olan biri gerekecekti ama aynı oranda gerçek hayattan, yırtık ve hazır bir pislik olarak da inandırıcı bir oyuncu olmalıydı.
David O. Russell’ın “The Fighter” ve Martin Scorsese’nin “The Departed” filmlerinde Oscar adaylığı alan sert sokak rollerini canlandıran Mark Wahlberg, dramatik başrol oyuncusu olmanın yanı sıra aranan bir aksiyon macera yıldızıdır ve iki tarza da uyan nadir bulunan o kişi olmuş.

Sean Anders şunları söylüyor; “Mark çok komik olabilir ama aslında biraz gerçek hayattaki süper kahraman. Bir gün basketbol sahasında atış yaparken ilk denemesinde önce bir futbol topunu potadan geçirdi. Ve bunu söylememin sebebi de hiç tepki vermemiş olması. Yani bunu kim yapar ve etraftaki herkesle çakışmaya başlamaz. Ama onun için önemsizdi.”

Wahlberg rolü aldığında Dusty’nin acı verici oranda uzun, güçlü yanları listesiyle olduğu kadar kusurlarıyla da ilgiliydi.
Dusty’yi kısa dönemde herkesi etkileyebilecek biri olarak gördü, ama uzun dönemli ilişkiler için uygun biri değildi ve bu da aksi halde yıldızlı olacak hayatındaki eksik yandı.

Wahlberg şunları söylüyor, “Bence Dusty, yaşadığı dünyayla evli bir adam. Macerayla evli. Bu yüzden de ailesinden uzak durmuş. Ama bence diğer adamın, Brad’in evinde eski karısı ve çocuklarıyla yaşadığını düşünmeye başladığında bu onun için çok büyük bir sorun oluyor. Geri dönüp onlara elinden geleni göstermek için onu motive eden de bu. Ama tek gerçek zayıflığının bağlanmak olduğunu biliyor. Evde kalıp baba olmak dışında her şeyi yapabilir.”

Wahlberg, ister ciddi drama, ister ele avuca sığmayan bir komedi, ister hibrit olsun bütün rollere aynı şekilde yaklaştığını söylüyor. “Mümkün olan her karakterde her zaman mümkün olduğunca inandırıcı olmaya çalışırım. Şartlar “Babalar Savaşıyor”daki kadar gerçek dışı bile olsa. Olabildiğince gerçekçi yaparsam mizahın da oradan geleceğini düşünürüm. Dusty’yi oynarken Sean, Will ve herkes beni rahat ve çılgın olmam konusunda teşvik etti ve bir kez başladıktan sonra hiç durmadım.”

Şöyle devam ediyor; “Ama işler çılgın bir hal aldıkça yine o gerçekçiliğin olması gerekiyordu. Biz mizahla zorlamak istesek de birçok kişinin bağ kurduğu o dramatik anları da vurgulamak istediğimizi Sean gerçekten anladı. Mizahın işe yaramasını sağlayan şeyin bu adamların kalpleri olduğunu biliyordu.”

Drama, Wahlberg ile Ferrell’ın arasındaki doğal elektrikten ortaya çıkmış.
"Will ile çalışmanın eğlenceli yanı her zaman birbirimizi ne kadar zorlayabileceğimizi ve birbirimizle ne kadar uğraşabileceğimizi görüyor olmamızdır. Ama günün sonunda birbirimizi gerçekten severiz ve bence bu da ortada. İzleyicilerin kafası da kimin tarafını tutacakları konusunda biraz karışacak, çünkü bence her ikisi de aynı derecede müthiş karakterler. Müthiş düşman oluyorlar ama sonunda yapabilecekleri en güzel şey bir araya gelmek oluyor.”



Babaların Epik Savaşına Yakalanan Anne: Linda Cardellini, Sarah Taggart rolünde

Will Ferrell’ın Brad karakteriyle Mark Wahlberg’in Dusty karakteri arasında kalan kadın ikisinin de içini görebilen kişi; Brad’in şimdiki, Dusty’nin ise eski karısı Sarah.
Rolü canlandıran Linda Cardellini, son dönemce “Mad Men”de Don Draper’ın komşusu Syliva Rosen rolüyle Emmy adayı olmuş ve Netflix’in “Bloodline” dizisinde rol almıştır.

“Linda, bu filmin sessiz kahramanı çünkü Sarah gerçekten zorlayıcı bir rol. Bir yandan gerçekçi, sevgi dolu bir anne olduğu, bir yandan da filmin merkezini oluşturan abartılı komik maskaralıkların bir parçası olduğu çok ince bir çizgide yürümesi gerekiyordu. Çok zor bir görevdi. Bizi, bir zamanlar Dusty’ye çılgınca aşık olabileceğine ama şimdi de Brad’e çılgınca aşık olduğuna ama kalbinde ikisi için de bir yer olduğuna inandırmalıydı. Bence tüm bunları başararak müthiş bir iş çıkardı.” diyor Anders.

Ferrell da ona katılıyor. “Sarah’nın sert bir yanı olmalıydı. Çünkü Dusty gibi biriyle bir aile kurmak için oldukça sert olmanız gerekir. Zorluklarla sınanmış ama aynı zamanda Brad’i cezbedecek bir büyüleyici yana da sahip olması gerekiyordu. Linda hepsinde muhteşemdi” diyor oyuncu ve yapımcı.

Wahlberg şunları ekliyor; “Linda çok komik ve çok yetenekli ama aynı zamanda benim Dusty rolüyle canlandırdığım mağara adamıyla geçinecek kadar iyi biri. Size onun tüm numaralarını bildiği hissini vermesine bayılıyorum. Ama bu Dusty’nin numaralarını tüm gücüyle denemesine de engel olmuyor!”

Cardellini, bir kadının bu son derece zıt ve çatışan iki erkeği çekici bulmasının kolay anlaşılır olduğunu söylüyor.
“Brad, çok içten biri. İyilik dolu. Her durumun en iyi yönünü buluyor ve çok güvenilir biri. Ama sonra Dusty, neredeyse dünya üzerindeki her konuda müthiş biri ve bazı kahramansı, karizmatik özelliklere sahip. Ama bence Sarah için özlerinde ne oldukları önemli oluyor.”

Cardellini için en iyi yanı, Ferrell ve Wahlberg’in birbirlerini giderek daha gürültülü yollarla zorlamalarına tanık olma fırsatını bulmuş olmaktı.
Şunları söylüyor; “Tartışan, espri yapan ve bir ileri bir geri giden bu iki adamın arasında olmak inanılmaz eğlenceliydi. İkisi de yaptıkları işte çok iyiler ve gülmekten kırılmamız için sürekli doğaçlama yapıyorlar”

Cardellini için bu filmin özel olmasının bir yanı da babalığı ne kadar hicvetse de ebeveyn olmanın ne kadar zor olduğuna da odaklanmış olması.
“Ebeveyn olduğunuzda çocuklarınızın öğrenmesini istersiniz. Bunun için çılgınca şeyler yaparsın ama daha sonra öğrenip gelişirsiniz de.  Ebeveyn olmanın gerçeği, kimsenin onu kusursuzlaştırmamış olmasıdır!”



Komedi Cevherleri ve Özgün Çocuklar: Babalar Savaşıyor'un Yardımcı oyuncuları

Babalar Savaşıyor'da Ferrell ile Wahlberg ve Cardellini’nin yanlarındaki komedyenlerden, ödüllü oyunculardan ve yeni oyunculardan oluşan yardımcı oyuncu kadrosu komedi kargaşasının bir parçası olmuşlar.
Oscar adayı Thmoas Haden Church (“Sideways”), Brad’in çalıştığı Smooth Jazz Radyo kanalındaki patronu Leo Holt rolünü canlandırıyor.
Senaryo çok cazipti, diyor. Şöyle açıklıyor; “Bu yıllardır okuduğum en keskin komedi senaryolarından biriydi. Bana Will Ferrell’ın patronu rolünü teklif ettikleri için çok gururlandım. İnanılmaz eğlenceliydi. Will çok spontan ve cömert. Tüm oyuncuları ve ekibi tanıştırdı.”

Mark Wahlberg ise şunları söylüyor; “Thomas, uzun süredir hayranı olduğum biri. Bu çok komik rolü canlandırdığını görmek harikaydı.”

Bir başka ödüllü oyuncu Bobby Cannavale (“Boardwalk Empire,” gelecek film “Vinyl”), Brad ile Sarah’ya çocuk sahibi olmaları için yardım eden tüp bebek uzmanı Dr. Francisco rolünü canlandırıyor.
Cannavale, Ferrell ve Wahlberg’le “The Other Guys” filminden sonra yeniden bir araya geliyor.
Komedi olasılıkları kaçınılmazdı. Şunları söylüyor; “Senaryoyu okuduğumda çok güldüm. birlikte enerjilerinin nasıl başarılı olduğunu bildiğimden Will ve Mark’ı başrollerde düşünmek beni daha da çok güldürdü.”

Cannavale, Dr. Francisco karakterini,  “Yöntemi, testesteronu artırmak için kocalarının önünde kadınlarla flört etmeyi de içeren narsist bir tüp bebek doktoru.” diye tanıtıyor.
Will Ferrell, Cannavale ile olan hazırcevaplığından söz ediyor; “Karımla müstehcenlik sınırında olan, beni ve durumumu küçümseyen süper saygısız doktor rolünde çok ama çok komikti. Bana göre bu filmin en komik sahnelerinden biri.”

Cannavale, Ferrell ve Wahlberg ile birlikte çalışmanın en keyifli yanlarından birinin etraflarını saran doğaçlama ruhu olduğunu söylüyor.
Şöyle anlatıyor; “Will, bir anda çok komik fikirler buluyor! Gerçekten çok olağandışı, hiçbir şekilde belirlenemeyen bir mizah anlayışı var. Onunla çalışırken kendime hakim olmakta çok zorlandım. Mark, kendini kontrol etme konusunda çok iyi. Nasıl bilmiyorum ama bunu yapıyor. Ama ben bazen Will’in suratına gülmekten kendimi alıkoyamadım!”

Kadroya ayrıca günümüz stand-up komedi dünyasının en büyük iki yıldızı da katılmış; Hannibal Buress ve Bill Burr.
Ferrell şunları söylüyor; “Şu anda çalışan en iyi komedyenlerin ikisini aldığımız için şanslıydık. Hanniball çok komik, zeki ve onu bir sahneye atabileceğin ve hemen muhteşem replikler alabileceğiniz olağandışı bir enerjiye sahip. Bill Burr de çok zeki ve komik bir adam. Ciddi, aklı karışmış, sert dans eden babayı kusursuz oynuyor.”

Buress ilk büyük film rolünde Dusty’yle arkadaş olan ve Brad’in hayatına daha fazla ağrı getiren rahat, çalışan Griff’i canlandırıyor. Tartışmalı karaktere olağandışı yaklaşımı tüm yapım ekibini çok etkilemiş.
Sean Anders şunları söylüyor; “Bazı komedyenler komediyi çok zorlarlar ama Hannibal doğal olarak komik. Sadece olmasına olanak veriyor ve inanılmaz etkili. Griff’i canlandırma şekli bu filmde çok samimi hissettirdi.”

Buress için bu üstüne atladığı bir öğrenim fırsatı olmuş.
“Bu adamlarla çalışmak ve nasıl hazırlandıklarını görmek çok güzeldi. Stand-up’tan tümüyle farklı bir dünya. Bu yüzden onların düşüncelerini anlama fırsatı olağanüstüydü. Benim karakterim Will Ferrell’a bir zihin satrancı oynuyor. Bu yüzden eğlenceli olacağını biliyorsunuz.”

Çekirdek kadroyu, ailenin iki meraklı çocuğu, Megan ve Dylan tamamlıyor.
Kendilerini şaşırtmak için savaşan iki baba arasında keyifle kalmışlar. Yapımcılar tecrübeli oyuncuları değil de bir çift doğal, eğlenceli, sevimli ve aynı zamanda Ferrell ve Wahlberg’in durmak bilmeyen eşek şakalarının, düşmelerinin ve övünmelerinin karşısında oynayacak kadar eğitimli çocuk aramışlar.
Bu nadir bulunan karışımı Scarlett Estevez ve Owen Vaccaro’da bulmuşlar.
“Rol yapıyor gibi görünmeyen gerçekçi çocuklar arıyorduk. Scarlett ile Owen’ı da böyle seçtik. İlk olarak çok tatlı ve azimli çocuklar. Bu da onlara Brad’e kötü sözler söyleyecekleri repliklerle besleyebileceğiniz kusursuz bir tuval sağlıyor! En iyi yanı da ikisinin de Dusty ile Brad’in girdiği uykudan önce masalları yarışında onlara inanacaklarını düşünmenize neden olan masumiyete sahipler. Her anını çok sevdim.” diyor Ferrell.

Anders şunları ekliyor; “Bu çocuklar inanılmaz. Scarlett, yeteneğiyle bizi şaşırtan bir deha. Owen ise son derece komik. Özellikle de zorbalarla mücadele etmek üzere Mark tarafından eğitilirken.”

“Babalar Savaşıyor”un yapımı New Orleans, Louisiana’da gerçekleşti. Görüntü yönetmeni Julio Macat ve yapım tasarımcı Clayton Hartley’nin Taggart ailesinin sıcak aile evini yaratmak ve daha sonra her tarafında kargaşa yaratmak üzere ilerlemek konusunda işbirliği yaptı.
Filmin her türlü tasarım detayı komedinin ve filmin iki eşsiz yıldızının tamamen zıt yönlerden parlamalarına olanak vermek üzere ayarlandı.

Sean Anders sözlerini şöyle sonlandırıyor; “İkisi ne kadar farklı olsalar da böyle harika bir çift olmalarının bir nedeni ikisinin de komik olmaları ama ikisinin da aynı anda dürüst hissetmeleri. Mark, gerçek duyguları yansıtabilen ciddi ve agresif bir oyuncu olarak bilinir. Ama aynı zamanda doğal olarak komik olan ender bulunan bir türdür. Will, en çılgın ve en deli karakterlerinde bile daima içten içe bir samimiyete sahiptir ve bu onu daha da komik yapar. İkisini bir araya koyun ve neler olacağını asla tahmin edemezsiniz.”



YAPIMCILAR HAKKINDA

SEAN ANDERS (Ortak yönetmen, Ortak Yazar, Sorumlu yapımcı) göze batmayan bir öğrenci olarak Madison’ın dışında, DeForest Wisconsin’da büyümüştür.
Sean daha sonra serbest web tasarımcı ve grafik tasarımcı olarak işler bulmadan birkaç yıl önce kötü işlerde çalışmıştır.
2004’te Sean ve arkadaşı John Morris, amatör kamerayla bütçesiz bir film çekmiş. Film, küçük film festivallerinde yer almış ve hatta sınırlı sayıda sinemada vizyona girmiştir.
Bu da menajerlere, müdürlere ve ilk senaryoları “She’s Out of my League”in satışına yol açmış.
Sean ve John, yazmaya devam etmiş ve “Hot Tub Time Machine” ve “We’re The Millers” gibi bazı komedileri yeniden yazmış ve Anders’ın yönettiği “Sex Drive” “Horrible Bosses 2” ve “Babalar Savaşıyor” gibi komedilerde birlikte çalışmışlar.
Anders, La Crescenta California’da, karısı, üç çocuğu ve iki köpeğiyle birlikte yaşamaktadır.

JOHN MORRIS (Ortak Yazar, Yapımcı) Babalar Savaşıyor’u yazar ortağı Sean Anders’la birlikte yazmış ve yapımını gerçekleştirmiştir.
Moris ve Anders son dönemde Warner Bros için “Horrible Bosses 2” filmini birlikte yazmış ve Morris aynı zamanda yapımcılığını üstlenmiş. İkili ayrıca Farrelly kardeşlerin gişe rekortmeni filmi “Dumb and Dumber”ın devam filmi olan, Jim Carrey ile Jeff Daniels’ı tekrar bir araya getiren “Dumb and Dumber To”yu birlikte yazmışlar.
Morris ve Anders ayrıca Jennifer Aniston ve Jason Sudeikis’in rol aldığı “We’re the Millers”, John Cusack, Craig Robinson ve Rob Corddry’nin rolaldığı “Hot Tub Time Machine”, Jim Carrey’nin rol aldığı Mark Waters’ın “Mr Popper’s Penguins”, Morris’in aynı zamanda yapımını üstlendiği “Sex Drive” filmlerinin senaryolarında işbirliği yapmışlardır. 2012’de Morris, Adam Sandler/Andy Samberg’in rol aldığı “That’s My Boy” filminde sorumlu yapımcı olarak görev yapmıştır.

BRIAN BURNS (Ortak Yazar- Hikaye Yazarı) dinamik çalışmaları çeşitli türlerde ve ortamda yer alan çok yetenekli yazar, yönetmen ve yapımcıdır.
Burns, “Babalar Savaşıyor” filminin fikrini kendi üvey baba olma tecrübesine dayanarak ortaya çıkarmış ve ayrıca senaryo yazımında da ortak yazar olarak görev almıştır.
Burns televizyonda son dönemde CBS’e bir pilot bölüm senaryosu satmıştır.
Geçici adı “40-Year-Old-Rookie” olan dizi, başarılı bir savunma avukatının, New York Polis Departmanı polisi olarak daha anlamlı bir hayat sürmek üzere servetini harcamasını konu alacak.
Burns şu anda CBS’in hit polisiye draması “Blue Bloods”da yazar ve sorumlu yapımcı görev yapıyor.
Burns dizinin başından beri dizi de yer almış ve yirminin üstünde bölüm yazmış.
Burns, 11 Eylül olaylarını konu alan “The Job” adlı bölümü yazmasından dolayı insan saygınlığını, anlamını ve özgürlüğünü yüceltme niyetinden dolayı sinema ve televizyon dalında prestijli Humanitas ödülüne aday olmuştur.
Dizide Donnie Wahlberg, Bridget Moynahan ve Tom Selleck rol almaktadır.
Burns, “Blue Bloods’da çalışmadan önce HBO’nun hit komedisi “Entourage”ı yazmış ve yapımını gerçekleştirmiştir.
Burns, Entourage’ın hayranlarının favorisi olan “Return of the King” ve “The Yom Kippur” olarak da bilinen bölümü de dahil en ikonik bölümlerinden bazılarını yazmıştır.
Dizinin “En İyi Komedi” dalında iki Emmy ödülü adaylığına ve “Komedi Dizileri” dalında Amerika Yazarlar Birliği’nin üç ödülü için adaylığına ortak olmuştur.
Burns, ilk sinema filmi yazma ve yönetme denemesini 2002 yılında Milla Jovovich ve David Krumholtz’un rol aldığı  “You Stupid Man” ile yapmıştır.
Diğer televizyon çalışmaları arasında “Blue Mountain State,” “Big Shots,” “The Fighting Fitzgeralds” ve “That’s Life” yer almaktadır. Burns  halen karısı ve iki çocuğuyla birlikte New York’ta yaşamaktadır.