1.2.16

Sundance’in en iyisi 'Sonita' !f İstanbul’da!.



Önceki gün sona eren Sundance Film Festivali’nde hem jüriden ve hem de seyirciden ödül alarak yılın en iyi belgesellerinden biri olacağını müjdeleyen Sonita, Türkiye’de ilk kez !f İstanbul’da gösterilecek.

Afgan genç bir kadının zorla evliliğe ve yoksulluğa karşı, müzik yaparak direnmesini konu alan Sonita, !f² projesi sayesinde İstanbul’la aynı anda 33 şehir ve 50 farklı noktada sinemaseverlerle buluşacak.

15. !f İstanbul Bağımsız Filmler Festivali’nin Aşk ve Başka Bi' Dünya Yarışması’nda jüri karşısına çıkacak olan film, önceki gün sona eren Sundance Film Festivali'nde iki ödül birden kazandı.

Rokhsareh Ghaem Maghami’nin yönettiği ve İran, Almanya ve İsviçre ortak yapımı olan Sonita,  Afganistan’dan Tahran’a mülteci olarak girmiş, zorla evlilik ve yoksulluğun dayatıldığı hayata karşı şarkı söyleyerek ayakta durmaya çalışan Sonita Alizadeh adlı genç bir kadının hayatını anlatıyor.

Ön satışlar 5 Şubat’ta başlıyor!

15. !f İstanbul Bağımsız Filmler Festivali’nin biletleri  5-7 Şubat tarihlerinde İstanbul için, 19 - 21 Şubat tarihlerinde de Ankara ve İzmir için biletix’te % 10 indirimle ön satışa çıkacak.
Bu yıl festival biletleri biletix’ten ve sinema gişelerinden satın alınabilecek.




!f ile arkadaş olun!

Sosyal medyada en çok takip edilen festival olan !f İstanbul, Facebook, Twitter ve Instagram adreslerine bu yıl Snapchat ve Periscope’u da ekliyor.
!f İstanbul’u her yerde @ifistanbul adresiyle takip edebilir, paylaşımlarınızı #if2016 etiketiyle yaparak sohbete katılabilirsiniz.

İş Bankası Maximum Kart partnerliğinde ve Mars Cinema Group ortaklığında yapılacak 15. !f İstanbul Bağımsız Filmler Festivali, 18 Şubat’ta İstanbul’da başlayacak ve 3 Mart’ta Ankara’ya ve İzmir’e uğrayarak 6 Mart’ta 15. yaş yolculuğunu tamamlayacak.

Ayrıntılı bilgi için: www.ifistanbul.com