8.1.16

'Diren! / Suffragette' filmini 13 Ocak'ta birlikte izleyelim!.



Kadınların oy hakkı mücadelesini konu alan Diren! / Suffragette, Bir Film ve Filmmor işbirliğiyle, vizyon öncesi düzenlenen özel bir gösterimde izleyiciyle buluşuyor.

13 Ocak Çarşamba günü saat 21.15’te Beyoğlu Atlas Sineması’nda gerçekleştirilecek olan gösterimde Osmanlı Kadın Hareketi kitabının yazarı, İstanbul Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi öğretim üyesi Prof.Dr.Serpil Çakır, tarihimizde çoğunluğun bilmediği bir sayfayı aralayacak ve Osmanlı sufrajetlerinin mücadelesini çeşitli örneklerle bize anlatacak.

Türkiye'deki kadın hareketi tarihi henüz sinemanın konusu olamadı ama, Diren! / Suffragette filminin ele aldığı dönemde, 1900'lerin başında Osmanlı kadınları da kendi hakları için dergileri ve dernekleriyle mücadele verdiler.

Tarihten önemli bir kesiti beyaz perdeye taşıyan bu filmin özel gösterimi aracılığıyla kadın hareketindeki bu paralelliğe dikkat çekmeyi hedefliyoruz.

Sarah Gavron imzalı, Carey Mulligan, Helena Bonham-Carter, Anne Marie Duff, Romola Garai ve Brendan Gleeson'ın rol aldığı Diren! / Suffragette'i tarihimizin önemli kadın direnişçilerini onuruna ve anısına hep birlikte izleyelim.


Biletler Atlas Sineması gişesinden temin edilebilir.

Film hakkında bilgi için..