1.12.15

'Tatavla Sahne' 2015’i 17 Grup ve 29 Temsille Uğurluyor!.



Yeni sezona yoğun ve dolu bir programla kapılarını açan Tatavla Sahne, Aralık ayında kendi oyunlarının yanı sıra misafir ekiplerin oyunlarını da tiyatroseverlerle buluşturmaya devam ediyor.

Bu ay tiyatroseverler, Tatavla Sahne’de 17 ayrı grubun sergileyeceği 29 temsil izleyecek.

Cihangir’in merkezinde kendi sahnesinde çalışmalarını sürdüren Tatavla Tiyatro, Aralık ayında beğenilen oyunlarını seyircisiyle buluşturarak ‘’Her şeye rağmen tiyatro’’ diyor.

Tatavla Tiyatro, sezonun ilk yeni oyunu Lysistrata Düşleri’ni Aralık ayında da izleyicisiyle buluşturacak.
Ömer Akgüllü’nün yönettiği, Tatavla Tiyatro Oyuncuları’nın rol aldığı ezber bozan bir yorumun hakim olduğu ‘’Lysistrata Düşleri’, tiyatroseverleri şaşırtmaya devam edecek.
Bu farklı projeyi 6 Aralık Pazar 16:00’da, 12-19 Aralık Cumartesi 20:30’da izleme şansına sahip olacaksınız.

Cihangir’e Çocuk Tiyatrosu kazandırmanın mutluluğunu yaşayan Tatavla Tiyatro ilk oyunu ‘’Yuno’’ ile dikkat çekiyor.

Tatavla Tiyatro bünyesinde bu sene İstanbul Şehir Tiyatroları oyuncusu Derya Yıldırım’ın öncülüğünde açılan Tatavla Genç’in, 3 ve üzeri yaşa yönelik ‘’Yuno’’ isimli çocuk oyununu, Aralık ayı boyunca izleme şansı bulacaksınız.
Derya Yıldırımın, yazıp yönettiği ve Tatavla Tiyatro oyuncularının oynadığı Yuno isimli oyun, 5-12-19-26 Aralık Cumartesi 15:00’te Tatavla Sahne’de perde açacak.
Oyun, 3 oyunbazın hikayesine odaklanıyor ve  umudun her zaman bizimle olduğunun altını çiziyor.


Öte yandan Tatavla Tiyatro’nun geçtiğimiz sezon kapalı gişe oynayan ve 2. sezonunu da kapalı gişeyle karşılayan başarılı prodüksiyonu ‘’Cadı Kazanı’’ Aralık ayında da seyirciyle buluşacak.
Yönetmenliğini Eraslan Sağlam’ın yaptığı, usta oyuncularla genç oyuncuları aynı sahnede buluşturan Arthur Miller’ın unutulmaz eseri Cadı Kazanı’nı 18 Aralık Cuma 20:30’da izleyebilirsiniz.

 ARALIK’DA SAHNE ALAN KONUK EKİPLER

Kurulduğu günden bu yana kapılarını misafir ekiplere de açan Tatavla Sahne, Aralık ayında da yine birçok farklı ekibin oyunlarını izleyiciyle buluşturuyor.

10 Aralık Perşembe 20:30’da Irish Mafia, ‘’Sakince Gürültü Çıkaralım’’ isimli yeni oyunlarının prömiyerini Tatavla Sahne’de gerçekleştirecek.
Oyun, bir evli çiftin başından geçen garip olaylar zincirini konu ediyor. Oyunun diğer gösterimi 17 Aralık Perşembe.


Tatavla Tiyatro’nun bünyesine katılan aktivist, yazar, radyocu ve oyuncu  Esmeray, 24 Aralık Perşembe 20:30’da ‘’Kestirmeden Hikayeler’’ oyunuyla seyirci karşısında olacak.

Şehrin Azizleri tiyatro topluluğunun Kiminle Konuşuyorsun? isimli oyunu 11-25 Aralık’da Tatavla Sahne’de yer alacak.
Oyun, kadın ve erkeğin varoluş sıkıntılarının üstüne giderken, suç, ceza ve sağaltım kavramlarına farklı bir bakış sunuyor.

Tek kişilik oyunlarıyla adından söz ettiren, başarılı tiyatro sanatçısı Merve Engin, Aralık ayında da Tatavla Sahne’de.
Merve Engin, yeni oyunu ’Madde 9’ ile 2-30 Aralık Çarşamba 20:30’da, sevilen oyunu Kıyıya Oturmanın Böylesi  ile de 23 Aralık Çarşamba günü 20:30’da perde açacak.

Şaft, Aralık ayında çok konuşulan oyunu Siz Tek Ben Hepiniz ile Tatavla Sahne’de yer alacak.
Kara komedi türündeki oyun, 7 – 14 Aralık Pazartesi günü sahnelenecek..

Tiyatro Martı tarafından sahnelenen William Mastrasimone’un gerilim dolu dramı Uçlar, 16 Aralık 20.30’da Tatavla Sahne’de seyirciyle buluşacak.

Bi’Takım Oyuncular’ının küçük bir Ege kasabasında geçen keyifli bir hikayeyi anlattığı Şey isimli oyunu 20 Aralık Pazar 16:00’da izleyebilirsiniz.

Tiyatro Bavul, Beyrut’ta Bir Sene ve Yaşanmış En Büyük Aşk isimli oyunuyla 13-27 Aralık’ta Tatavla Sahne’de olacak.



YENİ TOPLULUKLAR

Bu ay Tatavla Sahne’de yeni topluluklar da perde açacak.
4 Aralık Cuma 20:30’da Serkan Bozkurt, farklı bir dans performans gösterisiyle seyirci karşısında olacak.
Ego üzerinden kendi deneyimlerini malzeme alan dansçının Ego Chat isimli dans gösterisini Tatavla Sahne’de izleyebilirsiniz.

Nilüfer Perihan Kurtoğlu, kendi yazıp anlattığı Asl-ı Aşk isimli tek kişilik yarısı söz yarısı müzik olan masal performansıyla 5 Aralık Cumartesi Tatavla Sahne’de olacak.

Birleşik Aksiyon topluluğu, doğaçlamalar yoluyla kurulmuş olan Incognito isimli oyunuyla 9 Aralık Çarşamba 20:30’da Tatavla Sahne’de olacak.
Oyun, izleyeni tuhaf  bir maceraya katılmaya davet ediyor.

Tiyatro in’taKt ekibi, yeni sezon projesi Franz Kafka’nın ‘’Akademi için bir Rapor“ adlı öyküsünden uyarladığı Maymunlaş-ma!!! oyunu ile 22 Aralık Salı 20:30’da Tatavla Sahne’de seyirciyle buluşacak.


Tiyatro 1112 Garaj’ın sahnelediği biraz komedi biraz dram ama çokça günümüz olaylara dokunan Pura ile Leyla isimli oyunu 21 Aralık Pazartesi Tatavla Sahne’de olacak.

Komşuda Tiyatro ekibinin Shakespeare’in Kerimeleri isimli oyunu 26 Aralık Cumartesi Tatavla Sahne’de prömiyer yapacak.
Oyun, iki kadın oyuncuyla, oyun karakteri Hamlet'in eğlenceli Türkiye tartışması üzerine odaklanıyor.

Ünlü oyuncu Ece Ercan, tek kişilik gösteri'si ile 29 Aralık 20:30’da Tatavla Sahne’de olacak.


Bilgi için:

biletix.com

tatavlasahne.com