1.12.15

İstanbul Film Festivali sunar: Ulusal Kısa Film Yarışması



İstanbul Kültür Sanat Vakfı tarafından 35 yıl önce bir sinema haftası olarak başlayan, İstanbul’un en uzun soluklu Türkiye’nin ise en büyük sinema etkinliği İstanbul Film Festivali, 2016 yılında 35. yaşını kutlayacak.

35. yaşına bir dizi yenilikle girecek olan İstanbul Film Festivali, on ikinci kez Akbank desteğiyle 7-17 Nisan 2016 tarihleri arasında düzenlenecek.

İstanbul Film Festivali 35. yaşında, kısa film yapımını özendirmek, bu alanda gelişimi desteklemek ve nitelikli kısa filmleri izleyiciye buluşturmak amacıyla bir yarışma başlatıyor: Ulusal Kısa Film Yarışması.

Cannes Film Festivali Short Film Corner Yöneticisi Alice Kharoubi, yönetmen Fatih Kızılgök ve sinema yazarı Serdar Kökçeoğlu’nun ön seçici kurulunda yer aldığı yarışmada jüri tarafından seçilecek bir filme “En İyi Kısa Film” dalında 5.000.-TL’lik ödül verilecek.

Uluslararası Sinema Eleştirmenleri Birliği (FIPRESCI) jürisi de yarışmadaki bir filme ödül verecek.

İstanbul Film Festivali Ulusal Kısa Film Yarışması’na katılmak isteyen sinemacılar 1 Ocak 2015’ten sonra çekilmiş ve 20 dakikayı geçmeyen filmleriyle başvuru yapabilirler.

Ulusal Kısa Film Yarışması’nın son başvuru tarihi 29 Ocak 2016.

Festival yönetmeliği ve online başvuru süreciyle ilgili ayrıntılı bilgiye film.iksv.org adresinden ulaşılabilir.