28.10.15

Tiyatrokare sunar: Fosforlu Müzikali ve Müziksiz Evin Konukları



1992 yılında Nedim Saban tarafından kurulan Tiyatrokare’nin  yeni müzikali 'Fosforlu', büyük beğeniyle izleniyor.

Suat Derviş’in “Fosforlu Cevriye” romanından Tuncer Cücenoğlu tarafından uyarlanan oyun, eski İstanbul’un Galata semtinde yaşanan buruk bir aşk öyküsünü anlatıyor.
 
Güzelliği ve parlak zekasıyla adeta ışıldayan Fosforlu Cevriye, yaşamını  fahişe olarak sürdürmek durumundadır.
Sürgünden kaçarak  İstanbul’a tekrar geldiğinde, kendisini  bu kez  hiç alışkın olmadığı bir ilişkinin içinde bulur.

Siyasi düşünceleri nedeniyle idam mahkumu olarak yargılanan bir aydın, ona insanlığını tekrar hissettirir.
Fosforlu  Cevriye, bu yeni aşkında artık bir cinsel obje olarak görülmemekte, daha önce tatmadığı insani duyguları yaşamaktadır.
İstanbul’un karanlık ve yalnız sokakları artık ay ışığında romantik gecelerin yaşandığı bir yere dönüşmüştür.
Ancak bu mutluluk kısa sürecek, dillere destan olan platonik aşk, yerini buruk  bir acıya bırakacaktır.

Serkan Üstüner’in yönettiği, Eylem Pelit’in bestelediği ve müzik direktörü olarak görev aldığı oyunun dekor ve kostüm tasarımını Aslı Varlıer Pelit, ışık tasarımını Ulaş Yatkın gerçekleştiriyor.
Oyunun dramaturjisi ise Cevdet Canver’e ait.

Fatih Dönmez’in “Fosforlu’nun büyük aşkını” canlandırdığı müzikalde Pınar Yıldırım, Mert Carim, Ece Duran, Cem Güler, İstanbul sokaklarındaki farklı tipleri canlandırıyorlar.
Ayça Varlıer, müzikalde  “Fosforlu” rolünün yanı sıra, “Suat Derviş” olarak Fosforlu’nun öyküsünü anlatan yazarı da oynuyor.

Fosforlu Müzikali, 20 Ekim 20.30, 24 Ekim 20.30, 7 Kasım 20.30, 8 kasım 17.00 ve 25 Kasım 20.30, 3 Aralık 20.30’da Zorlu Performans Sanatları Merkezi Drama Sahnesi’nde seyirciyle buluşacak.

Oyun ayrıca 27 Ekim’de Ataköy Yunus Emre Kültür Merkezi,  14 Kasım’da  Kadıköy Halk Eğitim Merkezi, 20 Kasım’da Kozyatağı Kültür Merkezi’nde, 29 Kasım ve 13, 27  Aralık 15.30’da Harbiye Kenter Tiyatrosu’nda  sunulacak.

“Fosforlu Müzikali” 17 Kasım’da Karşıyaka Belediyesi Opera ve Tiyatro Sahnesi, 18 Kasım’da Konak Atatürk Kültür Merkezi’nde İzmir’lilerle, 18, 19, 20 Aralık’ta Şinasi Sahnesi’nde Ankara’lılarla buluşacak.


“MÜZİKSİZ EVİN KONUKLARI” YENİ SAHNELERE KONUK OLUYOR

Tiyatrokare, bu yıl altı sezondur devam ederek, gişe rekorları kıran “Leyla’nın Evi” ve üç yıldır repertuarında bulunan “Müziksiz Evin Konukları” adlı oyunları da sunacak.

Ebru Cündübeyoğlu ve Suna Keskin’in baş rolde oynadığı, Pulitzer ödüllü Müziksiz Evin Konukları bir sevgi öyküsü.

Aileleri savaş, ekonomik kriz ve en çok da sevgisizlik yüzünden dağılan iki çocuk, bir süre için babaanneleri ile yaşamak zorunda kalır ve acı / tatlı olaylar yaşayarak, dağılan ailelerinin sevgi bağlarını yeniden güçlendirirler.


Kuşak çatışmasını anlatan bu duygusal komedi, Afife Tiyatro Ödülleri’nde En İyi Prodüksiyon Ödülü’ne aday olmuş ve Gezginler Kulübü tarafından yılın tiyatro oyunu seçilmiştir.

Barış Dinçel’in dekor, Serpil Tezcan’ın kostüm tasarımını gerçekleştirdiği oyunda ayrıca Selim Tezin,  Ebru Karanfilci, Emrah Düzkaya ve Bülent Seyran rol alıyor.


“Müziksiz Evin Konukları”, 13 Kasım’da Zorlu PSM’de başlayacak. 15 Kasım, 6 ve 20 Aralık  15.30’da Kenter Tiyatrosu, 22 Kasım ve 13 Aralık 19.00’da Kadıköy Halk Eğitim Merkezi, 17 Aralık’ta Ankara Şinasi Sahnesi’nde sahnelenecek.

Bilgi için..