25.10.15

The Last Witch Hunter / Son Cadı Avcısı



Modern dünya bünyesinde birçok gizem bulunduruyor, ancak en şaşırtıcı gizem dünya üzerine Kara Ölümü getirecek acımasız cadıların aramızda yaşayıp yaşamadığıdır. 

Cadı avcısı orduları, yüzyıllarca doğa üstü düşmanlarına karşı dünyanın her yerinde savaştı. 
Cesur bir savaşçı olan Kaulder, Kraliçe Cadı'yı ve onun takipçilerini katletmeyi başarır. 
Ölümünden hemen önce Kraliçe, Kaulder’i ölümsüzlüğü ile lanetler, karısı ve çocuklarıyla ebediyen ayırır.

Bugün Kaulder, türünün kalan tek örneğidir ve yüzyıllarını cadıları avlayarak geçirmiştir. 
Ancak ona fark ettirmeden, Kraliçe Cadı, katilinden intikamını almak için dirilir ve insan ırkının geleceğini belirleyecek olan savaş başlar.

Filmin mmknmrtb notu ::

Yediği önünde yemediği arkasında, bir eli yağda diğeri de balda, gözleri de -çok afedersiniz- hostes popolarına kilitlenmiş bir vaziyette, hem şahane, hemi de ölümsüz bir hayatın güzelliklerini yudumlayan, işini soran meraklılara da, "Cadı avcısıyım bilader' diyen, tosunvari bir adamın maceraları..

Kiliseyi bi şekilde kendine bağlamış olarak, bir takım papazları da uşak niyetine kullanan bu imansız ve arsız adam, bin beş yüz yıl öncesine falan gittiğinde, şekilli saçları, meşum görünümlü takma sakal ve bıyığı 'ha düştüm ha düşücem' şeklinde karşımıza çıkarken, günümüze geldiğinde ise, çift sarılı, pırıl pırıl bir organik yumurta gibi parlamakta, bu arada yakınına gelen kızlara göz süzmeyi de ihmal etmemektedir..


Hem kasıntı, hem de -bin yıl öncesinden falan kopup geldiğinden- aşırı abazan bir herif olmak, doğrusu Vin Diesel'e yakışıyor; ama, gayet 'havalı' biri olmasını beklediğim bir cadı avcısına -Roberto Carlos'un uzun boylu kuzenini andıran- bu tip, hiç de uygun düşmüyor..


Uşak papazlardan genç olanını canlandıran Elijah Wood, sanırım sadece o kocaman gözlerini ardına kadar belertip de herkesleri korkutsun diye kadroya alınmış..

O benim için parmağını bile oynatmaz ama ben bu filmde en çok Michael Caine için üzüldüm..
Batman gibi saygıdeğer bir kahramanın hem uşağı, hem de sadık bir dostu olarak gayet havalı bir rolden, Kaulder adında 'safi kasıntı' bir cadı avcısının asistanı rolüne iniş yapmak, pek de hoş bir durum olmasa gerek..

2 / 5



OYUNCULAR HAKKINDA

Bir New Yorklu olan VIN DIESEL [Kaulder], Hollywood’un en çok aranan film yıldızlarından biri haline geldi.  
Gişe başarılarına ek olarak, Diesel önde gelen bir yapımcı ve Hollywood Bulvarı’nda yıldızla onurlandırılmış bir isim. 



ELIJAH WOOD [Dolan 37th] farklı stilde ve türde roller ile kendisi ile yarışmaya devam ediyor. 
Wood, yapımcılığını Daniel Noah ve Josh C. Waller ile birlikte yaptığı, bir sonraki projesi olan komedi/korku türündeki Cooties’de karşımıza çıkacak. Cooties, bir okuldan yayılan virüsün, çocukları vahşi birer yaratığa çevirmesini konu alıyor. 
TESTERE serisinin yazarı ve yapımcısı Leigh Whannell ve Glee’nin yaratıcısı Ian Brennan tarafından yazılan filmin prömiyeri 2014 Sundance Film Festivali’nde yapıldı ve 18 Eylül’de gösterime girdi.



ROSE LESLIE [Chloe] LAMBDA’dan onur ödülü ile mezun oldu.
Rose, New Town’daki rolü ‘Rhian’ ile İskoç BAFTA tarafından En İyi Yeni Yetenek ödülüne layık görüldü. 
Rose ‘Downtown Abbey’ nin ilk sezonundaki isyankar ev kadını rolü ‘Gwen’ ile dikkatleri üzerine topladı ve ‘Ygritte’ rolü ile Game Of Thrones’un 3 sezon vazgeçilmezlerinden biri oldu.
Rose, 20th Century Fox yapımı, Luke Scott tarafından yönetilen ve Ridley Scott’un prodüktörlüğünü üstlendiği Morgan’da başrolleri Kate Mara ve Paul Giamatti ile paylaşıyor.



ÓLAFUR DARRI ÓLAFSSON [Belial] 1973 Connecticut, ABD doğumlu oyuncu dört yaşından beri İzlanda‘da yaşıyor. 
Ólafsson çifte vatandaşlığa sahip ve çoğunlukla Avrupa ve ABD‘de çalışıyor. 
Izlanda Drama Okulu‘ndan 1998 yılında mezun oldu.



SIR MICHAEL CAINE [Dolan 36th] dönemimizin en ikonik aktörlerinden birisi. 
1966’da Lewis Gilbert’in ‘Alfie’ filminde rol aldığından beri uluslar arası bir üne sahip. 
O zamandan beri sayısız film ve televizyon programında rol aldı. Bunlardan bazıları Zulu, Alfie, İtalyan İşi, Yüzleşme, Karındeşen Jack, Son Umut, Ölümcül Oyun, Kirli Çürük ve Adi, Başlangıç ve Christopher Nolan'ın Kara Şovalye Üçlemesi ve Yıldızlararası. 
Başrollerini Colin Firth ve Samuel L. Jackson ile paylaştığı Kingsman: Gizli Servis ve son olarak Aralık 2015’te vizyona girecek olan Paolo Sorrentino filmi Youth’da Rachel Weisz, Jane Fonda ve Harvey Keitel ile seyircinin karşısında olacak. 
Şu anda ise Zach Braff’ın Going in Style projesinde Morgan Freeman ve Alan Arkin ile çalışıyor.