26.10.15

National Theatre'ın oyunları Salon'da!.



Londra’nın en önemli tiyatrolarında ve Broadway’de kapalı gişe oynayan oyunlar, National Theatre Live işbirliği ve Oyun Salonu kapsamında İstanbul’a geliyor.

Sahnelendiği salondaki en iyi koltuğun bakış açısından yapılan ve özenle kurgulanan kayıtlar, 15 Kasım’dan itibaren her ay, sinema düzeninde ve Salon ekranından tiyatroseverlerle buluşacak.

Kasım ayında gösterimde olacak Hamlet’in ardından Aralık’ta Of Mice and Men, Ocak’ta Skylight, Şubat’ta ise John, Salon’da izlenebilecek.

Gösterimlerin sınırlı sayıdaki biletleri 5 Kasım’dan itibaren genel satışa sunulacak.

Seyirci rekoru kıran Danimarka prensi rolü: Benedict Cumberbatch ile “Hamlet” 

Sherlock Holmes olarak izleyicilerin gönlünde taht kuran; Imitation Game ile Oscar adayı olan ve 12 Years a Slave, Hobbit gibi gişe rekortmeni filmlerde izlediğimiz Emmy ödüllü başarılı oyuncu Benedict Cumberbatch, bu kez izleyenlerin karşısına Hamlet olarak çıkıyor.

W. Shakespaere’ın unutulmaz eseri Hamlet, Sonia Friedman Productions yapımı ve Lyndsey Turner’ın yönetmenliğinde, büyüleyici prodüksiyonuyla Salon’da.

İngiltere’nin en önemli tiyatrolarından National Theatre’da bu sezon izleyicilerle buluşmaya devam eden Hamlet, geçtiğimiz günlerde 25 ülkede 1400 sinema salonunda canlı olarak yayınlandı ve 225 binden fazla seyirciye ulaşarak bir rekor kırdı.
Cumberbatch de sinema gösterimlerini desteklerken, “Oyunu erişilebilir hale getirebilmenin en şahane yolu” olarak gördüğünü belirtiyor.

Londra’da Barbican’da sahnelenmesinden önce biletleri bir yıl öncesinden tükenen ve eleştirmenler tarafından büyük övgüler toplayan, Daily Telegraph’ın “5 yıldızlı bir Hamlet” olarak bahsettiği Benedict Cumberbatch’li Hamlet; 15, 22, 29 Kasım Pazar günleri 15.00’da, National Theatre Live işbirliğiyle Salon’da türünün takipçileriyle buluşuyor.




Broadway’den beyaz perdeye bir başyapıt: “Fareler ve İnsanlar”

New York’ta sahnelenen ve Broadway’in en ünlü prodüksiyonlarından biri olan Fareler ve İnsanlar (Of Mice and Men), National Theatre tarafından önce İngiltere sinemalarına sonrasında da  Salon’da gösterime giriyor.

127 Hours ile Oscar’a aday olan, Altın Küre ödüllü başarılı oyuncu James Franco ile The IT Crowd ve Girls dizileri ile Bridesmaids filmindeki performanslarıyla göz dolduran, BAFTA ve Tony ödül adayı Chris O’Dowd’un başrollerini paylaştığı Fareler ve İnsanlar, John Steinbeck’in 1937 yılında kaleme aldığı ve klasikler arasında yer alan eserinin Broadway yorumu olarak izleyicilerle buluşuyor.
Anna D. Shapiro’nun yönetmenliğini yaptığı oyunda Gossip Girl’den tanıdığımız Leighton Meester ile Tony Award sahibi Jim Norton da rol alıyor.
Daily Telegraph, Time Out New York ve NY Daily News gibi yayınların başrol oyuncularını yücelttiği, TIME’ın ise “Başyapıt” olarak nitelendirdiği Fareler ve İnsanlar, 6 ve 13 Aralık Pazar günleri 15.00’da, National Theatre Live işbirliğiyle Salon’da gösterimde olacak.




Usta yönetmen, muhteşem performanslar ve 7 dalda Tony ödülü adaylığı: “Skylight”

The Reader, The Hours ve Billy Eliot filmleriyle Oscar’a aday olan başarılı yönetmen Stephen Daldry’nin yönettiği Skylight, Altın Küre sahibi ve Love Actually filmiyle BAFTA ödülüne layık görülen Bill Nighy ile The Great Gatsby filminden hatırladığımız, An Education filmiyle ise BAFTA ödülü kazanarak Oscar’a ve Altın Küre ödülüne aday olan Carey Mulligan’ın rol aldığı, Tony ödüllü bir West End yapımı.

İngiliz oyun yazarı David Hare tarafından yazılan ve prömiyerini 1995 yılında West End’deki Cottesloe tiyatrosunda yaptıktan sonra 1996 yılında Broadway’de gösterilmeye başlanan Skylight, soğuk bir Londra akşamında öğretmen Kyra Hollis’in, karısını yeni kaybetmiş başarılı ve karizmatik restoran işletmecisi, eski sevgilisi Tom Sergeant tarafından beklenmedik bir ziyaret almasını konu ediniyor.
İki karakterin ortak tutkular ile karşıt ideolojileri üzerinden ilerleyen ve İngilizlere özgü karanlık bir mizahla bezeli bu dram, 2014’te sahnelenmeye başlanan bu son prodüksiyonuyla Tony ödüllerinde 7 dalda adaylık kazandı ve “En İyi Yeniden Sahnelenen Tiyatro Oyunu” ödülüne layık görüldü.

The Guardian’ın “Bazı oyunlar zaman içinde silinir. David Hare’nin Skylight’ı aksine 1995’teki prömiyerinden bu yana daha da zenginleşmiş görünüyor” yorumunda bulunduğu, The Telegraph’ın ise “Bill Nighy, Carey Mulligan bize David Hare’in oyunun bu yeni prodüksiyonunda güçlü ve duygusal olarak kıran kırana bir performans sunuyor” sözleriyle övgüler yağdırdığı, eleştirmenlerden tam not alan Skylight, 10 ve 24 Ocak Pazar günleri 15.00’da National Theatre Live işbirliğiyle Salon’da izleyicilerle buluşacak.




Sıradışı ve gerçek bir hikaye, söz ve harektin bir araya geldiği teatral bir deneyim: “John”

Bugüne dek 50 farklı ödül kazandıkları 18 yapıma ve dört TV filmine imza atan dünyaca ünlü hareket tiyatrosu topluluğu DV8, bu yeni yapımlarında suç, uyuşturucu ve ölümün karanlığıyla geçen yılların ardından küllerinden doğarak kendine yeni bir hayat yaratmaya çalışan John’un hikâyesini anlatıyor.
Gerçek hayat hikâyesine dayanan ve DV8’in sanat direktörü Lloyd Newson ile John’un aşk-cinsellik üzerine yaptığı söyleşiler üzerine kurgulanan bu belgesel tiyatro niteliğindeki yapım, geçtiğimiz yılki Liverpool Homotopia Festivali’nde prömiyerini yaparak büyük ses getirdi. Taylor Benjamin, Lee Boggess, Gabriel Castillo, Ian Garside, Ermira Goro, Garth Johnson, Hanne Langolf, Vivien Wood ve Andi Xhuma’nın oyuncu olarak yer aldığı John, 18 yaş üzeri izleyiciler için, söz ve hareketi bir araya getiren dokunaklı bir teatral deneyim.

The Guardian’ın “Lloyd Newson’ın son prodüksiyonu hareketi kelimelerle birleştirerek bir adamın yürek parçalayıcı ama aynı zamanda eşsiz hayatını sahneliyor” diyerek yer verdiği, The Telegraph’ın “Lloyd Newson’ın eserlerine benzeyen bir şey görme ihtimaliniz yok. Onun belgesel tiyatroyla kıvrımlı ve metaforik hareketleri buluşturması cesur, kapsayıcı ve tamamen eşsiz” şeklinde olumlu eleştirilerde bulunduğu, Time Out Londra’nın ise “Zihin zorlayıcı, zarif. Şaşırtıcı fiziksellik”
diyerek methiyeler düzdüğü John, 7 ve 21 Şubat Pazar günleri 15.00’da National Theatre Live işbirliğiyle Salon’da tiyatroseverlerin beğenisine sunulacak.

Biletler 5 Kasım’dan itibaren satışta

5 Kasım Perşembe günü, 10.30’dan itibaren satışa sunulacak gösterimlerin sınırlı sayıdaki biletleri tam 40 TL, öğrenci 25 TL olmak üzere Biletix satış kanalları ve hizmet bedeli olmadan İKSV ana gişesinden (Pazar günleri hariç her gün 10.00-18.00 saatleri arasında) temin edilebilecek.
Salon etkinliklerinde Vodafone Red ve Vodafone FreeZone üyelerine bir bilet alana ikinci bilet hediye.