17.10.15

Rampa İstanbul'da Ekim



Hüseyin Bahri Alptekin

Hüseyin Bahri Alptekin - M HKA Belçika
Demokratik Lüks: 16 Ekim 2015 – 31 Ocak 2016

Rampa ve M HKA (Güncel Sanat Müzesi, Antwerp) işbirliğiyle düzenlenen ve her iki mekânda da sergilenecek olan Hüseyin Bahri Alptekin retrospektif sergisi "Demokratik Lüks", 14 Kasım tarihine kadar Rampa'da; 16 Ekim - 31 Ocak 2016 tarihleri arasında M HKA’ da görülebilir.



Nilbar Güreş

Frieze Londra
14 - 17 Ekim 2015

Rampa, bu sene Frieze Londra'ya Türkiye'den iki kadın sanatçı: Nevin Aladağ ve Nilbar Güreş'in işleriyle katılıyor.
Popüler kültürel kodlar, kimlik ve cinsellik üzerinden yürütülen politikaları sorgulayan işler üreten iki sanatçının, Frieze Londra'da yer almak üzere seçilen işleri, sanatçıların bu paralel çıkış noktalarını vurguluyor.

Nevin Aladağ

Fotoğraf, video, enstalasyon ve kolaj çalışmalarından oluşacak seçkide, Rampa standında aynı zamanda Aladağ'ın son işlerinden duvar enstalasyonu ve Güreş'in yeni kumaş objeleri yer alacak.



Çağdaş Kahriman

Çağdaş Kahriman - LaM
Where the Day Begins: 2 Ekim 2015 - 10 Ocak 2016


"Lille3000-Renaissance" kapsamında, LaM'de (Lille Métropole muse d’art modern d’art contemporain et d’art brut) sergilenecek olan Where the Day Begins grup sergisine Çağdaş Kahriman Ondyam (2001) isimli video çalışmasıyla katılıyor. 'Etrafımızdaki dünyayı tekrar keşfederek kişisel özgürleşmeye ulaşabiliriz' teması üzerinden yola çıkan sergi ilhamını Homeros'un Odesa Destanı ve Dante'nin İlahi Komedya'sından alarak, görsel metinleriyle ziyaretçileri, bilgi, semboller, doğa, beden, yaradılış ve zaman konularını işleyen gizemli bir yolculuğa davet ediyor.




Gülsün Karamustafa


Koen Theys & Gülsün Karamustafa - Argos Centre For Arts & Media/Centrale For Contemporary Art
Mistik Nakliye: 28 Ekim 2015 - 28 Şubat 2016


Konuk ülkenin Türkiye olduğu, Europalia Uluslarası Sanat Festivali 2015 kapsamında, The Argos Centre'da gerçekleşecek sergide, Koen Theys ve Gülsün Karamustafa'nın işleri yer alacak. İki sanatçının da işleri, temel toplumsal sorunları aydınlatan; din, popüler kültür, feminizm ve demokratik direniş gibi sosyal temaları araştırıyor.




Hera Büyüktaşcıyan

14. Istanbul Bienali - ‘Tuzlu Su: Düşünce Biçimleri Üzerine Bir Teori'
Önceki Günün Adasında, 2015 – Hera Büyüktaşcıyan
5 Eylül 2015 – 1 Kasım 2015


14. İstanbul Bienali kapsamında, ‘O¨nceki Gu¨nu¨n Adasında’ isimli projesi ile yer alan Hera Bu¨yu¨ktas¸c¸ıyan, gec¸mis¸ten sessiz bellekleri su yu¨zu¨ne c¸ıkartarak tekrar hayata gec¸irmeyi amac¸layan ve zaman dilimleri arasında bir ko¨pru¨ go¨revi u¨stlenecek hikayemsi bir topografya kurguluyor.



Hüseyin Bahri Alptekin

Sanatçı ve Zamanı - İstanbul Modern
Meclis-i Mebusan Cad. Liman İşletmeleri Sahası, Antrepo 4, 34433 Karaköy - İstanbul

İstanbul Modern, “Sanatçı ve Zamanı” adlı koleksiyon sergisi ile sanatçıların zaman fikri etrafında birey olarak kendilerini ve çalışmalarını nasıl konumlandırdıklarına odaklanıyor. Sergi, sanatçının zamanı ile toplumun, kültürün, doğanın ve evrenin zamanı arasında kurulan bağa ve hesaplaşmaya dair bir düşünce alanı öneriyor ve geçmişten geleceğe farklı zamanları, belirli ortak temalar çerçevesinde bir araya getiriyor. Sergide, Rampa'dan Hüseyin Bahri Alptekin, Vahap Avşar ve Servet Koçyiğit'in işleri yer alıyor. 






Hera Büyüktaşçıyan - 56. Venedik Bienali
San Lazzaro Adası, Ermenistan Pavyonu

56. Venedik Bienali’nde bu sene en iyi ulusal pavyon ödülünü alan, diasporadaki sanatçıların işlerinin sergilendiği “Ermenilik” başlıklı Ermenistan Pavyonu’nda yer alan sanatçılardan Hera Büyüktaşçıyan’ın “Letters From Lost Paradise” (Kayıp Cennetten Mektuplar) ve “The Keepers” (Muhafızlar) işleri 22 Kasım tarihine kadar St Lazzaro adasındaki manastırda sergilenmeye devam edecek.


Lokasyon

Şair Nedim Caddesi No: 21a
Akaretler 34357 Beşiktaş
İstanbul / Turkey

Açılış Saatleri

Salı – Cumartesi arası 11 a.m. – 7 p.m.
Pazartesi günleri kapalıdır.