6.10.15

'Kuş' NYC Independent Film Festivali’nde yarışacak!.



Tiyatro oyunu yazarı, yönetmeni ve Öyle Bir Geçer Zaman Ki dizisinin senaristi Coşkun Irmak’ın yazıp yönettiği ilk uzun metraj filmi Kuş, dünya prömiyerini 13 Ekim 2015 tarihinde New York City Independent Film Festivali’nde gerçekleştirecek!

Irmak’ın, yalnızlık duygusuyla baş etmeye çalışan üniversite öğrencisi bir gencin, aşk acısıyla derinleşen zor zamanlarının hikayesini anlattığı filmde başrolü, Enes Atış üstleniyor.

Yapımcılığını Ebru Haberal ve Coşkun Irmak’ın üstlendiği Kuş'un görüntü yönetmeni ise Burak Kuka.

Filmin baş rolünde Enes Atış yer alıyor. Genç oyuncuya filmde Fırat Demirağ, Serhat Özcan, Enginay Gültekin, Oğuz Irmak, Uğur Kuyucu, Dine Altıok ve Aliye Yılmaz eşlik ediyor.

Kuş, sosyal iletişimi zayıf, içe kapanık üniversite öğrencisi Sinan’ın, ailesinden uzakta, yalnız yaşamının hikayesine odaklanıyor.


Evinde, Barba adlı bir muhabbet kuşu olan Sinan, Barba’yla konuşur, dertlerini ona anlatır.
Sinan, sınıf arkadaşı bir kıza âşıktır ama kızla gerçek bir iletişim içinde değildir.
Aşkı derinleştikçe ve kızla iletişim kuramadıkça tamamen içine kapanır.
Yazdığı şiirleri dünyayı değiştirecek, insanları mutluluğa yönlendirecek bir araç olarak görmekteyse de; aslında bu çabasının, yalnızlığını ve çaresizliğini çoğaltmaktan başka bir şeye yaramadığının da farkındadır.
Barba’yla olan iletişiminin de bir yanılsama olduğunu, kendini kandırmakta olduğunu fark eder.
Bu andan itibaren, hayata ve kendine bakışı değişecektir...



COŞKUN IRMAK HAKKINDA

Coşkun Irmak İstanbul'da doğdu. Ege Ün. Ed. Fak. Sosyoloji Bölümü’nü bitirdi. Dokuz Eylül Ün. Güzel Sanatlar Fak. Sahne ve Görüntü Sanatları Anasanat Dalı, Tiyatro Bölümü, Dramatik Yazarlık Dalı’nda iki yıl eğitim gördükten sonra eğitimini bıraktı. Diyarbakır Devlet Tiyatrosu'nda dramaturg, sanatçı ve yönetici olarak görev yaptı. 2002-2004 sezonlarında Van Devlet Tiyatrosu Müdürlüğü yaptı. Yazdığı ve sahneye koyduğu oyunlarla ödüller aldı. Özgün öyküsü kendine ait olan ve 120 bölüm olarak yayınlanan “Öyle Bir Geçer Zaman Ki” adlı TV dizisinin senaryosunu yazdı. Türkiye’de yüksek izlenme oranı yakalayan dizi çok sayıda yabancı ülkede de gösterime girdi.


İlk uzun metraj kurmaca filmi olan Kuş'u 2015 yılında tamamladı.
Halen, Ankara Devlet Tiyatrosu’ndaki rejisörlük görevinin yanı sıra; tiyatro, sinema ve edebiyat alanlarındaki çalışmalarını sürdürmektedir.