20.10.15

'!f İlham Serisi' sunar: İnsan / Human



18-28 Şubat 2016 tarihlerinde İstanbul’da, 3-6 Mart 2016 tarihlerinde ise Ankara ve İzmir’de Mars Cinema Group ortaklığında gerçekleştirilecek !f İstanbul Bağımsız Filmler Festivali’nin 15. yaşına özel hazırladığı ‘!f İlham Serisi’, “İnsan/Human”la devam ediyor.

Görkemli görüntüleriyle seyirciyi kendine hayran bırakan film, Türkiye’de ilk kez gösterilecek ve 5 farklı şehirde !f’çilerle buluşacak.

Eylül ayında “Roger Waters – The Wall” belgeselini dünyayla aynı gün özel bir gösterim yaparak seyirciyle buluşturan !f İstanbul, bu ay da Yann Arthus-Bertrand’ın son başyapıtı “İnsan/Human”ın gösterimine ev sahipliği yapıyor.

Türkiye’de ilk kez seyirci karşısına çıkacak olan “İnsan”, 27 Ekim’de İstanbul, Ankara, İzmir, Diyarbakır ve Trabzon’da aynı anda gösterilecek.

60 şehir, 2000 insan!

İlk filmi “Yuva” ile büyük ilgi gören ve ödüller kazanan, 2012’de Michael Pitiot ile çektiği “Planet Ocean” ile belgesel tutkunlarını büyülemeye devam eden Fransız fotoğraf sanatçısı ve yönetmen Yann Arthus-Bertrand, bu kez yılın en heyecan verici projelerinden birisi olan “İnsan/Human” ile karşımızda.


Çekimleri dünyanın 60 farklı şehrinde gerçekleşen ve 2 bin kişiyle yapılmış söyleşilerden oluşan “İnsan/Human”, “Bizi insan yapan nedir?” sorusunun peşine düşüyor ve bizi karanlık olduğu kadar umut verici insan hikâyeleriyle buluşturuyor.

Savaştan ayrımcılığa, yoksulluktan homofobiye, bitmek bilmeyen insanlık sorunlarını kişisel hikâyelerle anlatmayı başaran Bertrand, bu çelişkiler üzerinden bizi empatiye davet ediyor ve sunduğu karanlık taraflarına rağmen insanlığın geleceğine dair umut dolu bir dünya seçeneğimiz olduğunu söylüyor.

Görkemli görüntüleriyle adeta bir sinema şöleni vadeden “İnsan/Human”, 27 Ekim Salı akşamı Ankara, İzmir, Diyarbakır ve Trabzon’da aynı anda, ücretsiz gösterilecek.

Filme davetiye kazanmak isteyenler için detaylar ise www.ifistanbul.com’da!

“!f İlham Serisi” devam edecek

15. !f İstanbul Bağımsız Filmler Festivali, 18-28 Şubat 2016 tarihlerinde İstanbul’da, 3-6 Mart 2016 tarihlerinde ise Ankara ve İzmir’de gerçekleştirilecek.
!f İstanbul’un 15. yılına özel hazırladığı ve film gösterimlerinden buluşmalara uzanan “!f İlham Serisi” ise Şubat’a dek sürecek.



İnsan/Human - Yann Arthus-Bertrand

Tarih: 27 Ekim 2015, Salı
Saat: 20:00

Gösterim yerleri ve salonları:
İstanbul - Cinemaximum City’s Nişantaşı
Ankara - Cinemaximum Armada
İzmir - Cinemaximum Konak Pier
Diyarbakır - Cinemaximum Ceylan Karavil Park
Trabzon - Cinemaximum Trabzon