28.8.15

Deniz Gamze Ergüven’in Mustang'i yoluna devam ediyor!.



Dünya prömiyerini geçtiğimiz Mayıs ayında 68. Cannes Film Festivali’nde yapan, geçen hafta gerçekleştirilen 21. Saraybosna Film Festivali’nde de  En İyi Film, En İyi Kadın Oyuncu ve Seyirci ödüllerini kazanan Deniz Gamze Ergüven’in yönetmenliğini yaptığı Mustang, 4 ayda katıldığı festivallerden 8 ödülle döndü.

Filmin Türkiye’de Sonbahar’da vizyona girmesi planlanıyor.

Bir Karadeniz kasabasında büyükanneleriyle yaşayan, büyüme çağındaki 5 yetim kız kardeşin maruz kaldıkları toplum baskısına karşı kendi yöntemleriyle direnişlerini ve özgürlük arayışlarını masalsı bir tonla anlatan filmin başrollerinde Güneş Nezihe Şensoy, Doğa Zeynep Doğuşlu, Elit İşcan, Tuğba Sunguroğlu, İlayda Akdoğan, Nihal Koldaş ve Ayberk Pekcan yer alıyor.

Ödüller:

Cannes Film Festivali - Europa Cinemas Label ödülü

Odessa Film Festivali - Büyük Ödül ve En İyi Yönetmen Ödülleri

18. Guanajuato Film Festivali -  Mansiyon Ödülü

World Cinema Amsterdam Festivali – Mansiyon Ödülü

21. Saraybosna Film Festivali - En İyi Film Büyük Ödülü, En İyi Kadın Oyuncu (Güneş Nezihe Şensoy, Doğa Zeynep Doğuşlu, Elit İşcan, Tuğba Sunguroğlu, İlayda Akdoğan) ve Seyirci Ödülleri


Türk-Fransız-Alman ortak yapımı Mustang, dünya prömiyerini Cannes Film Festivali’nde gerçekleştirdi ve dakikalarca ayakta alkışlandı.

Fransa’da gösterimi süren Mustang, bugüne kadar 450.000 kişi tarafından izlenerek bir rekora ulaştı.

Mustang’in ABD haklarını da geçen sene Timbutku filmini “Yabancı Dilde En İyi Film” Oscar adayları arasına sokan Cohen Media aldı.



Künye

Yönetmen: Deniz Gamze Ergüven
Senaryo: Deniz Gamze Ergüven, Alice Winocour
Oyuncular: Güneş Nezihe Şensoy, Doğa Zeynep Doğuşlu, Elit İşcan, Tuğba Sunguroğlu, İlayda Akdoğan, Nihal Koldaş, Ayberk Pekcan
Yapımcılar: Mine Vargı, Charles Gillibert
Görüntü Yönetmeni: David Chizallet, Ersin Gök
Kurgu: Mathilde Van de Moortel
Müzik: Warren Ellis
Oyuncu Seçimi: Harika Uygur




Yönetmen Biyografisi

1978 Ankara doğumlu Deniz Gamze Ergüven, Fransa’da Tarih ve Edebiyat bölümlerini bitirdi, Johannesburg’da Afrika Tarihi master’ı yaptı. Ardından Fransa’nın saygın sinema okullarından La Fémis’te yönetmenlik eğitimi aldı. Mezuniyet filmi “Bir Damla Su” Cannes’a seçildi, Antalya Altın Portakal en iyi kısa film ödülünü kazandı ve uluslararası festivallerde ödüllendirildi. Mustang yönetmenin ilk uzun metraj filmidir.