26.7.15

ArtInternational : İspanyol sanatı İstanbul’da!.



Kendell Geers
The world made flesh (Museum), 2015
ink on paper, Unique piece, 65,5 x 102 cm

Türkiye’nin en prestijli uluslararası çağdaş ve modern sanat fuarı ARTINTERNATIONAL’ın bu yılki odak ülkesi İspanya olacak.

4-6 Eylül 2015 tarihlerinde Haliç Kongre Merkezi’nde gerçekleşecek fuar, İspanya’nın en önemli galeri ve sanatçılarını İstanbul’da buluşturacak.

27 ülkeden 88 seçkin galeriyi ağırlayacak ARTINTERNATIONAL’a, İspanya’dan 15 galeri katılıyor.

Barselona’dan ADN Galeria, Àngels Barcelona, Galeria Carles Taché, Galeria Joan Gaspar, Galeria Joan Prats, Galeria Senda, Galeria Sicart, Galeria Trama, Miguel Marcos Gallery, N2 Galería, Polígrafa Obra Gráfica, Galeria Valid Foto BCN; Madrid’ten Galeria Javier Lopez, Sabrina Amrani Gallery; Palma de Mallorca’dan da Galeria Horrach Moya’nın katılacağı fuar, İspanyol güncel sanatını keşfetmek için bulunmaz bir fırsat yaratacak.

Miró, Geers, Katz...

Yirminci yüzyıl modern sanatının en sıra dışı ve ilham verici isimlerinden sayılan Katalan sanatçı Joan Miró’nun resimlerinin de yer alacağı fuarda; politik ve aykırı çalışmalarıyla her seferinde tartışmalar yaratmış Güney Afrika asıllı Kendell Geers, çalışmaları MOMA’dan Tate’e, dünyanın bir çok önemli müzesinin koleksiyonunda yer alan, pop art’ın en önemli temsilcilerinden Alex Katz, The Guardian’ın çalışmalarını “Andy Warhol ile Jacques-Louis David’in buluşması” ifadesiyle andığı sıradışı ikili Muntean/Rosenblum ve iki yıl önce “Carroña” adlı çalışmasıyla fuarın ilgi odağı olmuş, bu yıl da kuru kafalardan oluşan heykeliyle Haliç terasında büyüleyecek Javier Pérez gibi dünyaca ünlü isimlerin işleri de izlenebilecek.
Joan Miró
Book of the  six senses V., 1981
etching, aquatinta, 92x73 cm.


Alex Katz
Red Hat (Elise), 2013
oil on canvas. 213,36 x 152,40 cm, 84 x 60 in


Biletler 31 Ağustos’a dek % 30 indirimli!

ArtInternational, 5 ve 6 Eylül tarihlerinde 12:00 – 20:00 saatleri arasında sanatseverlerin ziyaretlerine açık olacak.

31 Ağustos’a dek biletix’ten % 30 indirimli alınabilecek fuar biletleri günlük Tam 30 TL, 2 günlük Tam 45 TL, 3 günlük Öğrenci 15 TL olarak satışa sunuldu.

Fuarla ilgili ayrıntılı bilgi için www.artinternational-istanbul.com web sitesini ziyaret edebilirsiniz.