9.5.15

Demonic :: Habis ruhlar atakta



Korku sinemasının en önemli filmlerinden Testere serisinin yönetmenliğini yapan ve imza attığı önemli filmlerle, korku sinemasının usta yönetmeni olarak anılan James Wan, bu defa yapımcılığını üstlendiği Demonic / Şeytani Ruhlar ile yine izleyicisini korkutmaya hazırlanıyor! 

Genellikle perili ev temalı korku filmlerinin yönetmeni olarak adını duyuran James Wan, bu özelliğini yapımcılığını üstlendiği filmde de sürdürdü. 

Demonic / Şeytani Ruhlar, 6 üniversiteli gencin Louisiana’da terk edilmiş bir evde, vahşice öldürmüş bulunmasıyla başlar. 

Dedektif Mark Lewis (Frank Grillo), cinayetin sır perdelerini çözmek için gittiği evde mucizevi bir şekilde hayatta kalmayı başaran John’u (Dustin Milligan) bulur. 

Polislerle birlikte olay yerine gelen psikiyatrist Dr. Elizabeth Klein (Maria Bello),  cinayetlerin tek şahidi John ile konuşmaya başlayınca evde cinayete kurban giden 6 gencin, şeytani ruhlarla yaşadığı korkunç olayları öğrenir. 

Zamanında bol ölümlü kötü şeyler yaşanmış ve daha sonra da ıssızlığın ortasında kaderine terk edilmiş bir 'korkunç' ev ile -çok afedersiniz- 'siki taşağına denk' misali müreffeh bir yaşantı içinde ne bok yiyeceğini bilememekten canı sıkılarak, cinli-şeytanlı-hortlaklı işlere merak salıp 'şeytani ruh' çağıran bir grup Amerikan gençliğini -milyonuncu kez- bir araya getiren, klişeleri 'inkredibıl', kalitesi 'mediokr' bir yapım..


Sürekli yeni örnekleriyle karşılaşmaktan mide bulantısı çeker hale geldiğim 'Buluntu film' alt türünü konusunun ana malzemesi yapan Demonic'i 'kötü' olmaktan son anda kurtaran tek şey, 'korku' olayını ve atmosferini, 'polisiye' unsurlarla birleştirme çabasında ulaştığı 'nispi' başarı..
Gerisi ise hep karşımıza çıkan -afedersiniz- aynı bokun James Wan markalısı..


O değil de, sadece yapımcılarından biri olan James Wan'ın, senaryosundan yönetmenliğine, bu filmin -ve daha bir çok filmin- sanki tek yaratıcısıymış gibi gösterilerek tanıtım yapmak -daha doğrusu- seyirciyi kandırmak ne zaman sona erecek acaba?.
Filmlerin 'asıl' emektarları olan senaristlere ve yönetmenine ayıp yahu!.

Sadece Saw (2004) ile iyi bir iş çıkardığı bilinen, bunun dışında vasat ya da kötü filmler yöneten Ceymis efendinin, yakın dönem korku sinemasının en 'overrated' isimlerinden biri olduğu artık fark edilmeli diye düşünüyorum..



Demonic / Şeytani Ruhlar

Yönetmen: Will Canon
Senaryo: Max La Bella (öykü), Will Canon
Oyuncular: Maria Bello, Frank Grillo, Cody Horn, Dustin Milligan, Scott Mechlowicz ve Aaron Yoo
Yapım: 2015, ABD / İngiltere, 83'


  2.5 / 5