2.4.15

34. İstanbul Film Festivali 4 Nisan’da başlıyor!.



İstanbul Kültür Sanat Vakfı (İKSV) tarafından on birinci kez düzenlenen 34. İstanbul Film Festivali 4 Nisan’da başlıyor.

Programın açıklanmasından bu yana şehrin gözü festivalde.
19 Nisan’a kadar 200’ü aşkın filmi izleyicilerle buluşturacak, 16 gün boyunca sinema dünyasından önemli konukları İstanbul’da ağırlayacak olan festival bu yıl da dopdolu bir program sunuyor.

Her yıl merakla beklenen programıyla sinemaseverlerin gözdesi olan 34. İstanbul Film Festivali, 3 Nisan Cuma akşamı Lütfü Kırdar Uluslararası Kongre ve Sergi Sarayı’nda yapılacak açılış töreniyle başlayacak.
Tören aynı zamanda CNN Türk'ten canlı yayınlanacak.

34. İstanbul Film Festivali açılış töreninin hemen ardından Ernesto Daranas Serrano'nun yönettiği, festival kapsamında Dünya Festivalleri bölümünde izlenebilecek Conducta / Behavior / Hal ve Gidiş açılış filmi olarak gösterilecek.

Festival heyecanı Kadıköy’de

İstanbul Film Festivali, Kadıköy’de Rexx sinemasının 2 salonunda yapacağı film gösterimlerinin yanı sıra festival coşkusunu Kadıköy sokaklarına da taşıyacak.
İstanbul Film Festivali ve Fil’m Hafızası, sinefilleri 4 Nisan Cumartesi akşamı 18.00’den itibaren Kadıköy’de bir araya getirecek.
Dunia, Stereogun, Lâl, Masal Evi, Liman Kahvesi, Flu, Trip ve Hera olmak üzere 8 mekâna yayılacak partiye katılım ücretsiz.



Festivalin ilk hafta etkinlikleri 

34. İstanbul Film Festivali, sinemaseverlere filmleriyle olduğu kadar etkinlikleriyle de yoğun bir program sunuyor.
Festival kapsamında ücretsiz sinema dersleri ve söyleşiler de düzenlenecek.
Etkinliklerle ilgili ayrıntılı bilgilere film.iksv.org adresinden, festival mekânlarındaki etkinlik föylerinden ve sosyal medya kanallarımızdan ulaşabilirsiniz.

Film Gösterimi ve Sinema Dersi: 
Reha Erdem & “Kosmos”–Film Gösterimi ve Sinema Dersi
8 Nisan Çarşamba, 14.00 Film Gösterimi, 16.30 Sinema Dersi, Akbank Sanat
İstanbul Film Festivali kapsamındaki bu özel buluşmada, önce Reha Erdem’in 2009’da Hayat Var ile kazandığı FIPRESCI Ödülü ve Anadolu Efes’in yapım desteği ile çekilen Kosmos (2010) filmi gösterilecek.
Ardından Reha Erdem sinemasını, esin kaynaklarını, filmlerinde kurduğu zaman-mekân-insan ilişkisini ve sinemada anlam yaratmayı, heyecan vermeyi anlatacak.

Söyleşi:
Sinematek’in Kuruluşunun 50. Yıldönümü
9 Nisan Perşembe 16.00, İstanbul Modern Sinema
Bu söyleşide sinemaseverler, kuruluşunun 50., kurucularından Onat Kutlar’ın aramızdan ayrılışınınsa
20. yıldönümünde efsane sinema kurumu Sinematek’i içindekilerden; Onat Kutlar’ı en yakınlarından, Türkiye sinema tarihinin en hareketli dönemlerinden birine tanık olanlardan dinleme fırsatı bulacak. Hülya Uçansu moderatörlüğünde yapılacak söyleşide Cevat Çapan, Atilla Dorsay, Zeynep Oral, Vecdi Sayar, Jak Şalom konuşmacı olarak yer alacak.

Festival biletleri 

34. İstanbul Film Festivali biletleri, Biletix satış kanalları ile Atlas ve Rexx sinemalarındaki ana gişelerden temin edilebiliyor.
Biletler festival boyunca tüm festival sinemalarından da alınabilecek.
Hafta içi gündüz seanslarındaki indirimli bilet uygulaması bu yıl da devam edecek.
Tüm salonlardaki gösterimlerin hafta içi 11.00, 13.30 ve 16.00 seansları yalnızca 5 TL olacak.
Tüm biletleri %10 indirimli alabilmek için son gün 4 Nisan Cuma.

Lale üyeleri biletlerini %25’e varan özel indirimlerle temin edebiliyor.
Festival Sponsoru Akbank’ın Axess Kart sahipleri de, festival boyunca hafta içi gündüz seansları haricinde satın alacakları biletlerde %20 özel indirimden yararlanabilecek.

İstanbul Film Festivali hakkında ayrıntılı bilgi için..