10.2.15

'Çekmeceler' Ahlâk Kilitlerini Kurcalıyor!.



Yönetmenler M.Caner Alper ve Mehmet Binay’ın, kız çocuk ve genç kadın cinselliğini ele alarak, ‘ahlak’ kilitlerini kurcalayan yeni filmleri Çekmeceler'in yaş sınırı +18 olarak belirlendi.

Filmin yaratıcıları ve oyuncu kadrosu “Çekmeceler +18” isimli bir kamera arkası belgeselinde filmin çekilme sebebini anlattı.

Ece Dizdar’ın canlandırdığı, kadın cinselliğini temsil eden ve adeta bir antikahraman olan Deniz'in çarpıcı hikayesini beyaz perdeye taşıyan film, ataerkil topluma, cinsellik, ahlak ve aileye dair çekmecelerin kilitlerini kurcalayacak.

M.Caner Alper ve Mehmet Binay, çok konuşulan ve tartışılan ilk filmleri Zenne'nin ardından, yeni filmleri Çekmeceler'le de ses getirmeye hazırlanıyor.

Bir kez daha, korkulan, örtülen ve konuşulamayan kışkırtıcı bir konuyu ele alan yönetmenlerin,  kız çocuk ve genç kadın cinselliğine dair tabulara eğildikleri yeni filmlerinin yaş sınırı +18 olarak belirlendi.

Alper ve Binay, gerçek karakter ve hikayelerden esinlendikleri Çekmeceler'de, yakın bir arkadaşlarının garip, şaşırtıcı ve insanı düşündüren yaşam öyküsünü kurgusal bir senaryoda, bir sinema filmine dönüştürdüler.


+18 yaş sınırıyla ilgili olaraksa yönetmenler filmin ilk kamera arkası belgeselinde, “Sanırım biz üstü örtülmüş gerçekleri topluma taşımayı seviyoruz. Çünkü +18 diye etiketlenen gerçekler, bize ve insanlığa dair şeyler. Bunlardan ne utanıyor, ne de çekiniyoruz.” şeklinde konuşuyorlar.


Deniz’in travmalarla dolu çekmecelerini yavaş yavaş açan filmde Deniz karakterine hayat veren Ece Dizdar, zorlu rolünün altından çok güçlü bir performansla kalkıyor.

Dizdar, “sinemada çok az bulunur türden, çok değerli bir kadın karakter ve bir anti kahraman” olarak tanımladığı Deniz gibi karakterlerin; genç kızlara ve kadınlara kendi özbenliklerini bulmaları için cesaret vereceğini, bu nedenle de sinemada ve sanatın her dalında öne çıkması gerektiğini ifade ediyor.