12.1.15

Sanatorium: Handan Figen "Tesadüf Eseri"




Çalışmalarını Lyon’da sürdüren sanatçı Handan Figen, Türkiye'deki ikinci kişisel sergisini Sanatorium 'da açıyor.
Önceki sergisinde gördüğümüz, karakalem ve suluboya  tekniklerini bir arada kullanarak yaptığı çizimlerin yanı sıra, sanatçı yeni sergisinde video ve yerleştirme tekniklerine de yer vererek sanat severlerin ilgisini çizimin oluşum aşamasına ve detaylarına çekmeyi amaçlıyor.

Suluboya ve renkli mürekkebin "Tesadüf Eseri" oluşturduğu lekelere kara kalem tekniğiyle kendi yorumunu katan sanatçı için, bir eserin hangi etaplardan geçerek sonuca ulaştığını göstermek büyük bir önem taşıyor.

Eserlerinde tesadüfe ve kazaya önemli bir yer vererek, hatta sadece yer vermekle  kalmayıp, bu etkenleri çizimlerinin doğuş noktası haline getirerek, hem kendisinin hem de sanat severlerin hayal gücünün sınırlarını zorluyor.

Sanatçı, sergi mekanının bir katını tamamen kaplayacak ve çizimi neredeyse bütün duyu organlarımızla tecrübe etmemize olanak sağlayacak yerleştirme parçasıyla, çizme eylemini ve nasıl o noktaya varıldığını, sanat tarihinde eşi benzeri olmayan ressam Vincent Van Gogh'un abisine yazdığı mektuplarda yer alan bir paragraftan esinlenerek sorguluyor.




Handan Figen: İstanbul doğumlu sanatçı, Parsons Paris School of Design'da temel sanat ve tasarım eğitimi aldıktan sonra Paris Güzel Sanatlar Akademisi'nde yüksek öğrenimini tamamlamıştır. Öğrenciliğinin son senesi, 2010 yılında Fransız Enstitü'sü tarafından "Prix Verdaguer" ödülüne layık görülmüştür. İlk kişisel sergisini 2012 senesinde İstanbul'da düzenleyen sanatçının eserleri, İstanbul, Münih, Hong-Kong ve Londra gibi önemli sanat merkezlerindeki sanat fuarlarında ve müzayedelerde sergilendi.


Handan Figen "Tesadüf Eseri"

15 Ocak – 14 Şubat 2015

Sanatorium 

Asmalı Mescit Mah. Asmalı Mescit Cad.
No:32/A Beyoğlu İstanbul