15.11.14

Tarzan


Edgar Rice Burroughs’un en saygı duyulan ve en klasik hikayelerden biri olan Tarzan, yeni jenerasyon için beyaz perdeye geri dönüyor.

Enerji sektöründe iş yapan ve bu konuda yeni kaynaklar arayan babası ve annesi, Afrika'nın gizli bir yerinde bulunan gizemli bir göktaşını inceledikleri sırada gerçekleşen bir helikopter kazası sonucu ölünce, Afrika'nın balta girmemiş ormanlarında öksüz ve de yapayalnız kalan minik bir oğlan çocuğunun, yani Tarzan'ın öyküsüdür bu.. 

Bir grup goril, helikopter enkazının içinde buldukları bu çocuğu sahiplenirler.. 
Tarzan onlarla büyürken ormanın sert kurallarını da öğrenir. 
On yaşında ise başka bir insanla ilk defa karşılaşır; cesur ve güzel bir genç kız olan Jane Porter'la. 
Bu, ilk görüşte aşktır. 


Fakat, Afrika’ya Jane ile beraber seyahat eden aç gözlü William Clayton, gerçek düşüncelerini ortaya çıkarınca, işler tehlikeli bir hal almaya başlar. 



Tarzan şimdi, ormanda edindiği tüm içgüdü ve yeteneklerini, evini ve sevdiği kadını korumak için kullanmak zorundadır.

Yönetmenliğini Reinhard Klooss'un üstlendiği film, klasik Tarzan öyküsünü yeniden kurgulayarak bir aile filmi çerçevesinde ve animasyon türünde beyaz perdeye taşıyor. 

3D çekilen filmin 'ses' kadrosunda ise Kellan Lutz, Spencer Locke, Robert Capron ve Jaime Ray Newman gibi isimleri görmek mümkün.




Tarzan

Yönetmen: Reinhard Klooss
Senaryo: Reinhard Klooss, Jessica Postigo 
Yapım: 2013, Almanya, 94'





Filmin mmknmrtb notu ::

'Tarzan fenomeni'nin tarihini, milyonlarca yıl önce dinozorların esrarengiz bir meteorun dünyaya çarpmasıyla birlikte yok oluşlarına kadar geriye dayandırırken, Tarzan ile Jane'in buluştuğu o asıl ve beklenen olayı ise günümüze kadar taşıyan; mevcut, animasyon, macera ve dram 'genre'larına, 'fantastik' hatta 'bilimkurgu'nun da eklenmesi icap eden bu film, gayet enteresan bir Tarzan yorumu..


Animasyon tekniği üst düzey olmasa da, 'ailecek' izlenecek ve pişman olunmayacak bu filmi, özellikle 'Türkiye'nin ilk 3D animasyonu'  iddiasıyla gösterime giren, ama daha sonra bir D'sini yolda düşürerek, 2D olarak piyasaya sürülen, Evliya Çelebi - Ölümsüzlük Suyu'nun 'kifayetsiz' yapımcılarına tavsiye ediyorum..

Arkadaşım, şu adamların, IMDb notu 4.7 olan animasyonları bile, sizin yaptığınız o tuhaf şeyin yanında Oscar'lık gibi duruyor..
Dost acı söylermiş..
Evet evet, inanmayacaksınız ama, ben bir dostum..

  3 / 5