19.10.14

Fotoistanbul: 1. Beşiktaş Uluslararası Fotoğraf Festivali başladı!.


İstanbul’da şimdiye kadar yapılmış en kapsamlı fotoğraf organizasyonu olan Fotoistanbul 1. Beşiktaş Uluslararası Fotoğraf Festivali, 18 Ekim 2014 Cumartesi günü başladı!

Beşiktaş Belediyesi tarafından düzenlenen festivalin açılış töreni, Barbaros Meydanı’nda, Beşiktaş Belediye Başkanı Murat Hazinedar, festival ekibi ve William Klein, Chris Anderson, Jun Abe, Ozan Sağdıç, Murat Germen gibi dünyaca ünlü fotoğraf sanatçılarının yanı sıra Beşiktaş ve İstanbul halkının yoğun katılımıyla gerçekleşti.

Fotoistanbul’un Barbaros Meydanı’nda gerçekleşen açılış töreninde; Beşiktaş Belediye Başkanı Murat Hazinedar ve festivalin sanat yönetmeni Gültekin Çizgen’in konuşmalarının ardından tüm festival ekibi ve sanatçılar, sahnede festivalin başlangıcını kutladılar.


7’den 70’e tüm fotoğraf meraklılarına yönelik etkinliklerle dolu açılış töreninin ardından festival ekibi, sanatçıları ve fotoğraf meraklısı davetliler, Ortaköy Yetimhanesi’ndeki özel davette buluştular.


Beşiktaş’ın meydanlarına kurulan, dev açık hava sergileri ile milyonlarca kişiyi fotoğraf sanatı etrafında buluşturmayı hedefleyen  Fotoistanbul, 18 Kasım'a kadar gezilebilir.

Fotoistanbul 1. Beşiktaş Uluslararası Fotoğraf Festivali, 53 sergi, 70 seminer ve panel, 6 ustayla sohbet, 5 gösteri gecesi, 80 fotoğraf gösterisi, 100’ü aşkın portfolyo değerlendirmesi, 8 atölye, kitap imza günleri ve yuvarlak masa tartışmaları ile fotoğrafı Beşiktaş’la ve tüm İstanbullularla buluşturmayı hedefliyor.




Bu yıl ilk kez 17 Ekim – 18 Kasım 2014 tarihleri arasında Beşiktaş Belediyesi tarafından düzenlenen Fotoistanbul, bir dünya metropolü olmasına rağmen düzenli bir fotoğraf festivali geleneği olmayan İstanbul’a bir festival armağan etmeyi de amaçlıyor.


Beşiktaş’ın meydanlarına kurulan festival, dev açık hava sergileri ile milyonlarca kişiyi fotoğraf sanatı etrafında buluşturuyor.
Fotoistanbul 1. Beşiktaş Uluslararası Fotoğraf Festivali aynı zamanda, “Şehirler ve Hikayeler” teması çerçevesinde, şehirlerin ve insanların hikayelerini, kentin ve kentlinin durumunu fotoğraflarla öyküleştiriyor.

Fotoistanbul; dünyanın en önemli fotoğrafçılarından William Klein, Magnum Photos’dan Chris Anderson, “Citizens” adlı kitabı ile Japonya’dan Jun Abe, Columbia Üniversitesi Fotoğraf Bölümü Başkanı Tom Roma’nın da aralarında olduğu 28 yabancı sanatçıyı İstanbul’da ağırlıyor.
Festivalde Türkiye’den ise, aralarında Ozan Sağdıç, Murat Germen, Yusuf Darıyerli, Gökşin Varan, Kerem Yücel gibi isimlerin bulunduğu 25 fotoğraf sanatçısı yer alıyor.



Bilgi için..