13.7.14

The Right Kind of Wrong / Aşkta Yanlış Yoktur


Tim Sandin´in "Sex and Sunsets" kitabından uyarlanan Aşkta Yanlış Yoktur, Jeremiah Chechik tarafından yönetilen bir romantik komedi filmi.

Leo Palamino (Ryan Kwanten), imkansız hayallerin adamıdır.
İnatçı bir romantik, idealist ve hayalperest Leo, onu büyük hayallerinden vazgeçirmeye çalışan kimseyi dinlemez.

Bu inatçılığına karşılık olarak, kendisini en yakın arkadaşı için terk eden eski karısı Julie de, Leo’nun kusurlarını anlatan “Neden Berbatsın!” isimli bir blog yayınlamaktadır.

Julie, bloğunun başarısını ticarete dökerek, Leo hakkında yazdıklarını kitaplaştırır.
Bu sırada Leo, hayallerinin kadınıyla tanışır; Colette (Sara Canning).

Ancak ortada bir sorun vardır: Leo, Colette ile düğününde tanışır.
İnatçı ve uslanmaz romantiğimiz Leo, imkansızı ister ve Colette’i kendisine aşık etmek için elinden gelen her şeyi yapmaya karar verir.



YÖNETMEN

Chechik, McGill Üniversitesi’nde tiyatro okudu.
Kariyerine dergilere portre fotoğrafları ve resimleri hazırlamakla başladı. Milan’da yaşadığı dönemde Vogue’un en genç moda fotoğrafçılarından biri oldu. Fotoğraf ve resimden sonra video alanına yönelerek moda firmaları için çeşitli reklam filmleri çekti.
İlk filmi Christmas Vacation’ın ardından “Benny and Joon”, “Diabolique”, “Tall Tale”, “Avengers” gibi stüdyo filmlerini yönetti.
“Burn Notice,” “Gossip Girl,” “Leverage,” “Warehouse 13,” “Hart of Dixie” adlı televizyon dizilerinde yönetmelik yaptı.
2012’de Skylight Tiyatrosu’nda Joe Orach’ın “IN MY CORNER” adlı oyununu yönetti.

Yönetmenin Filmografisi:

2013 Aşkta Yanlış Yoktur
1998 Tatlı Sert
1996 Şeytanca
1995 Tell Tale
1993 Benny and Joon
1990 Arrive Alive
1989 Christmas Vacation



Film Hakkında

Jeremiah Chechik:

“Kitabı ilk defa 90’larda okudum ve hikayenin orijinalliğine tutuldum. Karakterlerde alışık olmadığımız, tuhaf bir yan vardı. Sıra dışı ve zorlu durumlarla karşılaşan veya tam aksine gündelik yaşamın duygusal atmosferinde sorunlarla boğuşan karakterleri seviyorum.”

“Kusursuz bir erkekle güven içinde bir hayat kurmak için bütün kaygılarını ve inandıklarını bir kenara koyan Colette, dürüst ve korkusuz Leo ile karşılaşır ve birbirine uyuşmaz iki karakterin ortak noktalarını bulmak için çabaladıkları dansları başlar.”



Ryan Kwanten:

“Leo, tek bir amaca hizmet etmek için yazıyor. Yazdıklarını beğenmezse onları sahiplenmiyor. Hayata tutunabilmek için bulaşık yıkıyor ve bu işi son derece ciddiye alıyor. Öyle ki işi şova dönüştürüyor ve insanlar onu bulaşık yıkarken izlemeye geliyor. İnandığı hiçbir şeyden utanmıyor.”

“Sara Canning ile çalışmak muhteşemdi. Karakterine inanılmaz bir derinlik katıyor. Hiç uyumuyor sanırım, sürekli bir şeylerle uğraşıyor. Karakterini seviyor, hikayesini seviyor. Ondan daha iyi bir çalışma arkadaşı bulamazdım.”



Sara Canning:

“Colette, güçlü iradeye sahip bir kadın. İş yerinde onu rahat bırakmayan, gittiği her yerde başına bela olan Leo’ya başlangıçta hiç yüz vermez ama Leo bir şekilde ona ulaşmayı başarır. Kocası Danny’nin ailesi ve arkadaşlarıyla daha fazla vakit geçirdikçe, Leo ile birbirlerinden çok da farklı olmadıklarını görür.”
“Ryan ile deneme çekimlerinden itibaren elektriğimiz tuttu. Kameranın önünde de arkasında da aynı Ryan. Çekimler sırasında çok eğlendik.”



The Right Kind of Wrong / Aşkta Yanlış Yoktur

Yönetmen: Jeremiah S. Chechik
Yapımcı: Robert Lantos
Oyuncular: Ryan Kwanten, Sara Canning, Ryan McPartlin, Kristen Hager 
Müzik: Rachel Portman
Süre: 97 dakika

mümkünmertebe notu: 2/5