29.7.14

ArtInternational: İran Çağdaş Sanatı


Hosfelt Gallery
Samira Abbassy - Dis-orientation, 2013 
charcoal on paper, 44 x 30 cm
İran güncel sanatının en yeni örnekleri ArtInternational’la birlikte İstanbul’a geliyor.
26-28 Eylül tarihlerinde düzenlenecek fuarda Gohar Dashti, Shirin Neshat ve Samira Abbassy gibi çok yönlü kadın sanatçıların işleri sergilenecek.

Dünyanın dört bir yanından 80 seçkin galeriyi İstanbul’da ağırlayacak uluslararası sanat fuarı ArtInternational’ın konuk ülkelerinden biri de İran olacak.

Arap çağdaş sanat dünyasının en çok üretken ve dikkat çeken ülkesi sayılan İran’dan, Tahran’ın en büyük galerilerinden Assar Art’ın yanı sıra çok yönlü ve muhalif kadın sanatçıların işleri ArtInternational’a geliyor.

Bunlar arasında; 90’lı yıllarda yaptığı ve İran İslam devriminde kadının yerini ve ataerkilliği sorguladığı “Unveiling” ve “Women of Allah” adlı fotoğraf serileriyle çok konuşulan sanatçı ve yönetmen Shrin Neshat, çocukluğunda tanık olduğu İran-Irak savaşının günlük hayattaki yansımalarını anlattığı “Today's Life and War” adlı fotoğraf serisiyle İstanbul’a gelecek Gohar Dashti, çalışmalarında Ortadoğu ve Batı sanatını birleştiren ve geleneksel görsel ögeleri sıkça kullanan Samira Abbassy gibi isimler bulunuyor.

Officine dell’Immagine
Gohar Dashti - Today's Life And War #5, 2008
Inkjet print - 70 x 105 cm.
Fuarda ayrıca, ünlü İranlı yönetmen ve sanatçı Abbas Kiarostami, İran heykel sanatının ustalarından Mohammad-Hossein Emad, Shoja Azari, Shahram Karimi, Alireza Adambakan, Reza Lavassani, Ahmad Morshedloo, Babak Roshaninejad’ın işleri de görülebilecek.
Repetto Gallery
Shirin Neshat - Moon Song (From the “Women of Allah” series), 1994
Ink on gelatin silver print, 17.8 x 25.4 cm, unique piece
ArtInternational sanat fuarı 26-28 Eylül tarihlerinde Haliç Kongre Merkezi’nde düzenlenecek.
Fuarla ilgili detaylı bilgi için: www.artinternational14.net