28.11.13

Başka Sinema'nın Aralık ayı Filmleri


İşte o filmler!.

Yozgat Blues


2013 | Dram - Komedi | 92 dk | Türkçe | 06 Aralık 2013

Uzak İhtimal’in yönetmeni Mahmut Fazıl Coşkun’un merakla beklenen ikinci filmi Yozgat Blues 6 Aralık’ta gösterime giriyor.
Başrollerinde Ercan Kesal, Ayça Damgacı, Tansu Biçer ve Nadir Sarıbacak gibi oyuncuların yer aldığı Yozgat Blues festivallerde elde ettiği başarılarla bu yılın en çok söz edilen filmlerden biri oldu.
San Sebastian Film Festivali’nde Türkiye’yi temsil eden film, İstanbul Film Festivali, Adana Altın Koza Film Festivali ve Varşova Film Festivali gibi uluslararası festivallerde ödüller kazandı.

Yozgat Blues filmi başarılı oyunculuklarının yanı sıra, üslubu ve taşraya dair ince anlatımıyla sinema eleştirmenlerinin ve izleyicilerin ilgisini çekti.
Filmde zaman zaman incelikli bir mizah duygusu öne çıkarken de zaman zaman hüzünlü anlar yansıtılıyor.

Yozgat Blues’un konusu kısaca şöyle;

Yetmişli yılların popüler şarkılarını söyleyen Yavuz artık kariyerinde bir çöküş eşiğine düşmüş ve bir alışveriş merkezinin zemin katında, küçük bir ses sistemi eşliğinde, düzensiz aralıklarla müşterilere şarkılar söylemektedir. Bunun yanı sıra bir belediyenin düzenlediği ücretsiz müzik kursunda katılımcılara müzik dersleri vermektedir.

Neşe, Yavuz’un belediye kursundan öğrencisidir. Marketlerde sucuk standında müşterilere sucuk tanıtımı yapmaktadır.
Yavuz, Yozgat’ta açılan bir gazinoda şarkı söylemesi için teklif alır. Neşe, Yavuz’a kendisinin de çalışmak istediğini söyleyip, birlikte gidebilmek için teklifte bulunur.

Yavuz ve Neşe birlikte Yozgat’a giderler.
İkili bir süre sonra Yozgat’ta yaşayan berberlik yapan Sabri’yle (30) tanışırlar. Sabri’nin hayatında iki amacı vardır; bir kızla evlenmek ve kendi kuaför dükkanını açmak.
Yozgat’ta, İstanbul’dan gelen iki şarkıcı ve bir berber arasında kimi zaman dramatik kimi zaman da komik olaylar gelişmeye başlar.

Yönetmen: Mahmut Fazıl COŞKUN
Oyuncular: Ercan Kesal, Ayça Damgacı, Tansu Biçer, Nadir Sarıbacak
Ülke: Türkiye, Almanya
Dağıtım: M3 Film
Yapım: Halil Kardaş, Andro Steinborn
Web: http://www.yozgatblues.com




Saroyanland / Saroyan Ülkesi


2013 | Biyografi - Dram | 75 dk | İngilizce, Türkçe, Ermenice | 06 Aralık 2013


Yazar William Saroyan sürgün bir Ermeni ailenin çocuğu olarak 1908’de ABD’de doğar.
Kendisini her zaman Ermeni, Amerikalı ve Bitlistsi (Ermenice: Bitlisli) olarak tanımladı.

1964’te uzun bir Anadolu yolculuğuna çıkar. ‘Saroyan Ulkesi’, gerek yol arkadaşlarının tanıklıklıkları, gerekse Saroyan’ın kendi anıları ve hikâyeleri aracılığıyla yazarın öfkesini, tutkusunu, özlemini, empati yetisini ve insan sevgisini sergilemektedir.
Dolayısıyla filmin senaryosu söyleşilerden, Saroyan’ın öykü canlandırmalarından ve yazardan yapılan alıntılardan oluşmakta ve bütünüyle bir kolaj olarak kurgulanan Saroyan’ın kendi sözlerine dayanmaktadır.
49 yıl sonra Saroyan’ın yolculuğunun izinde, atalarının peşinden giden bir adamın kendisini keşfedişine tanıklık edecegiz.
Dünya promiyerini 32. Istanbul Film Festivalinde gerçekleştiren Saroyan Ülkesi, 10. Yerevan Altın Kayısı, 66. Locarno Film Festivali ve 21. Hamburg Film festivaliyle başladığı yolculuğa yurtiçi ve yurtdışında hala devam ediyor.

Yönetmen: Lusin Dink
Oyuncular: Kevork Malikyan, Artür Norigyan, Osin Çilingir, Sevinç Erol, Elmon Hayran
Ülke: Türkiye, Ermenistan, Fransa
Dağıtım: M3 Film
Yapım: Soner Alper, Lusin Dink
Web: http://www.narfilm.com




Özür Dilerim


2013 | Dram | 85 dk | Türkçe | 20 Aralık 2013


Özür Dilerim, engelli bir insanı ve onun sağlık sorunlarıyla şekillenen bir ailenin iç dünyasını anlatıyor.
Selim, kırklı yaşlara adımını atmış, zihinsel engelli, ailesinin büyük özverileriyle yetişmiş bir adamdır.
Erkek kardeşi Zafer’in düğün gününde gerçekleşen bir hadise her şeyi altüst edecektir.
Selim’in başına gelen bir olay aile fertlerini daha önce farkında olmadıkları gerçekleri keşfedecekleri hüzünlü bir kadere sürükler.

Yönetmen: Cemil Ağacıkoğlu
Oyuncular: Güven Kıraç, Sema Poyraz, Köksal Engür, Gökhan Kıraç, Deniz Denker
Ülke: Türkiye
Dağıtım: M3 Film
Yapım: Güven Kıraç/Yol Film Yapım




An Episode In The Life Of An Iron Picker / Bir Hurdacının Hayatı


2013 | Dram | 74 dk | Boşnakça | 20 Aralık 2013


Gerçek olayları beyazperdeye taşıyan ve belgesele yakın bir yaklaşımla olağanüstü bir cesaret ve umut öyküsü anlatan bu dramın kahramanları, kendilerini oynayan bir ailenin fertleri.
Nazif hurda demir toplayarak hayatını güç bela kazanmaktadır.
Nazif’in eşi Senada düşük yaptığında hastane, sigortaları olmadığı için öyle yüksek bir meblağ talep eder ki ameliyat olmadan kasabalarına dönmek zorunda kalırlar.
Nazif, eşinin hayatını kurtarmak için, on gün boyunca daha çok hurda toplamaya ve yardım bulmaya çabalarken çağdaş dünyanın umursamazlığı ve gizli ayrımcılığını da göğüslemeye çalışacaktır.

2001 yılında “No Man´s Land / Tarafsız Bölge” ile Yabancı Dilde En İyi Film kategorisinde Oscar kazanan Danis Tanovic´in “Hell / Cehennem” (2005) ve “Cirkus Colombia / Güzel Bir Hayat Düşlerken” (2010) filmlerinden sonra çektiği bu dokunaklı olduğu kadar gerçekçi film, Berlinale´de prömiyerini gerçekleştirdi ve buradan hem Jüri Özel Ödülü hem de kendini oynayan aile babası Nazif Mujic’e En İyi Erkek Oyuncu Ödülü’yle ayrıldı; 2013 Nisan’ında da 32. İstanbul Film Festivali’nde yarıştığı insan hakları temalı FACE Avrupa Konseyi Film Ödülü Özel Mansiyon’a layık görüldü. “Bir Hurdacının Hayatı”, Bosna-Hersek’in 2014 Oscar aday olarak belirlendi.

Yönetmen: Danis Tanovic
Oyuncular: Senada Alimanovic, Nazif Mujic, Sanda Mujic, Šemsa Mujic
Ülke: Bosna Hersek-Fransa-Slovenya
Dağıtım: M3 Film
Yapım: Amra Bakšic Camo, Cedomir Kolar
İthalat: İstanbul Kültür Sanat Vakfı İktisadi İşletmesi
Web: http://www.imdb.com/title/tt2507592/




Young and Beautiful / Genç Ve Güzel


2013 | Dram | 95 dk | Fransızca | 27 Aralık 2013


"4 mevsim ve 4 şarkıyla 17 yaşındaki bir kızın çağdaş portresi" olarak tanımladığı son filminde Ozon, Buñuelin meşhur Gündüz Güzeli filmini çağrıştıran bir öyküyü ele alıyor.

Filmin merkezindeki Isabelle, ergenlikten henüz çıkmıştır ve cinsel uyanışıyla aşk arayışını bir fahişe olarak yaşamayı tercih eder.

Beden, ergenlik, aile ve cinsellik kavramlarını tartışmaya açan filmde geçen her bir mevsime bir Françoise Hardy şarkısı eşlik ediyor.


Yönetmen: François Ozon
Oyuncular: Marine Vacth, Géraldine Pailhas, Frédéric Pierrot, Fantin Ravat, Johan Leysen, Charlotte Rampling, Nathalie Richard
Ülke: Fransa
Dağıtım: M3 Film
Yapım: Eric & Nicolas Altmayer (Mandarin)
İthalat: Filma Ltd.
Web: http://filma.com.tr/film/genc-ve-guzel/


Seanslar önümüzdeki günlerde duyurulacaktır.


BAŞKA SİNEMA, Bursa ve Eskişehirli sinemaseverlerle buluşmaya hazırlanırken, İstanbullu izleyicileri üç yeni salon bekliyor.

İstanbul Levent Metro City Cinema Pink yarından (29 Kasım) itibaren gösterimlerine başlıyor. 

Bursa Cinetech Korupark, Eskişehir Kanatlı Cinema Pink ve İstanbul Haramidere Cinetech Torium, 6 Aralık'ta perdelerini Başka Sinema'ya açıyor. 

Ocak'ta ise Kadıköy Moda Sahnesi / Sinema, BAŞKA SİNEMA'nın parçası oluyor.


Bilgi için..