31.8.13

Dostlar Tiyatrosu Perdelerini Açıyor


Dostlar Tiyatrosu, yeni sezonda perdelerini en erken açan tiyatro topluluğu oluyor!
Tiyatro sezonuna en son veda eden tiyatro topluluğu, arayı çok uzatmadan perdelerini açmaya hazır.
Eminönü’ndeki aile yadigârı tarihi Ali Paşa Hanı’nı açık hava tiyatrosuna dönüştürerek, takdire şayan bir işe imza atan Genco Erkal; yeni sezonda da sanatseverlerle hanın büyülü atmosferinde buluşuyor.


Nazım Hikmet tutkusuyla bilinen Erkal’ın, hanın doğal dekorunda Tülay Günal ile birlikte sahnelediği ve tiyatro severler tarafından büyük beğeni toplayan “Yaşamaya Dair – Bursa Cezaevi’nden Mektuplar”; yılın en güzel zamanlarından olan Eylül ayının 6-7 ve 8’inde saat 21:00’de Ali Paşa Hanı’nda seyirciyle buluşuyor.


Genco Erkal’ın, Nazım Hikmet'in ölümünün 50. yıldönümü için uyarlayıp yönettiği “Yaşamaya Dair – Bursa Cezaevi’nden Mektuplar”; ozanın Bursa Cezaevi’ndeki yaşamını, eşi Piraye Hanım'a olan tutkusunu anlatıyor.
Hikmet’in sürgün yılları ve vatan hasretine odaklanarak, destansı yaşamından izlenimlerle izleyiciyi o yıllara götüren oyun, tiyatroseverlere duygulu anlar da yaşatıyor.

Piyano ve viyolonsel eşliğinde sahnelenen oyunda; Fazıl Say, Zülfü Livaneli, Cem Karaca, Tarık Öcal, Edip Akbayram, Tolga Çebi, Nadir Göktürk, Timur Selçuk gibi bestecilerin Nazım şarkıları da seslendiriliyor.

Giysi tasarımını Özlem Kaya’nın, ışık tasarımını Yüksel Aymaz’ın, koreografisini Sernaz Demirel’in yaptığı oyunda; şarkılara Yiğit Atalay piyanosuyla, Deniz Doğangül de viyolonseliyle eşlik ediyor.


Bilgi için:  www.dostlartiyatrosu.com




     

2 yorum:

  1. Birşey sormak istiyorum. Biletlerimizi Dostlar Tiyatrosunun Taksimdeki yerinden alalım dedik ancak kapalı olduğunu söylediler. Gişe, sahne komple kapalı diyorlar; artık Taksimdeki sahne olmayacak mı ?

    Orada olacağım; heyecanla perde! demeyi bekliyorum : )

    YanıtlaSil
  2. tiyatro bu yıl beyoğlu'ndan eminönü'ne taşındı.. yeni adresi ve her türlü bilgiyi yazının sonundaki linkten öğrenebilirsin.. ayrıca biletleri biletix'ten de alabilirsin..
    iyi seyirler
    sanat heyecanın daim olsun :)

    YanıtlaSil