15.5.13

Türk Sinemasındaki Değişim ve Dönüşüm


Sinemamızda, 1990’lardan sonra radikal dönüşümler başladı. 
1987’de işletmeci ve dağıtımcı egemenliğinin sona ermesi, Amerikan sinemasının majörlerinin bu yeni dönemde sürece egemen olması, geleneksel yapımcılık kurumunu etkisizleştirdi. 
Bu süreçte bağımsız bir sinema anlayışı, genç ve yapımcı baskısı dışında üreten yönetmenler dönemi sinemamızda öne çıkmaya başladı. 

İfade ve özgürlükler açısından da farklı olanakların ortaya çıktığı bu süreçte, sinemamız anlatım olanakları, teknik olanaklar ve estetik düzey açısından da bir ilerleme içine girdi. Diğer yandan 2000’lerin başından itibaren, yeniden artan film sayısı ve box office rakamları olumlu bir gelişmeye işaret ederken, üretilen film kalitesi ve filmlerin seyirciyle buluşmaları açısından da yeni dönemin ruhuyla çelişen bir ortam oluşmaya başladı. 

Akbank Sanat ve Okan Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi işbirliği ile düzenlenen bu konuşma dizisi, güncel sanat ortamımızın farklı meselelerini tartışmak üzere her ay bir kişiyi kendi çalışma alanı içerisinde konuşmaya davet ediyor.

24 Mayıs Cuma 
Saat: 18:30 

Konuşmacı: Prof. Dr. Bülent Vardar (Okan Üniversitesi GSF Dekanı)
Moderatör: Burçak Evren (Sinema Yazarı)



Etkinlik ücretsizdir.

Katılımcı sayısı sınırlıdır. Davetiyeler, etkinlik günü etkinlik saatinden 1 saat öncesinde Akbank Sanat gişesinden temin edilebilir.