7.11.12

Evim Sensin :: Karizmatik Marangozun Aşkı


Gördüğüm kadarıyla -allahı var- çok güzel, ama fazlasıyla şımarık, birazcık da zeka noksanlığından mustarip birinin hâl ve tavırlarına sahip, çok zengin bir müteahhidin kızı olan Leyla (Fahriye Evcen), evli bir adamla yaşadığı bir ilişkiden yeni çıkarak, kuyruğunu bacaklarının arasına kıstırmış vaziyette babasının evine geri dönmüştür..

Baba kızına bozuktur ama zaman da her derdin ilacıdır derler..

Çocukluğunda kendisini sokağa atmış anasından başka şu dünyada kimsesi olmayan İskender (Özcan Deniz), bir şekilde kendisini yetiştirerek marangoz olmuş ve şimdi de Leyla'nın babasının bir inşaatında çalışmaktadır..



Kazık yutmuş bir kovboy misali, beline kuşandığı takım taklavatıyla dimdik vaziyette etrafı keserek yürümesiyle tanınan, bakışına yakalanan cümle kızları, gözüne ışık tutulmuş birer tavşana döndüren bu amele oğlan ile bizim Leyla bir döner kapıya birlikte sıkışmazlar mı!.


Arkasından utanmazca kendisini sıkıştıran bu azman oğlanın tazyikini ta kemiklerine kadar hisseden ve şu sıralar yalnızlık çeken Leyla'yı tutmayın gari!.

Aktivitesi zaten ezelden bol tutulmuş bu kız, somun pehlivanı kesimli şu herifi en kısa zamanda tuşa getirmezse ben de hiçbir şey bilmiyorum..

Belli ki, günlerden bir gün, bir Güney Kore filmi izleyen Özcan Deniz, zaten ezelden yaldır yaldır yanan karizmasını daha da parlatacak, sinemayı dolduran insancıkları da salya sümük ağlatacak bu mevzuyu kaçırmak istemez ve kendince uyarlamasını yaparak, ikinci filmini önümüze koyar..


İzlemedim ama, incelediğim kadarıyla oldukça övgü almış bir filmin her sahnesini bire bir yeniden çektiği söylenen bir yönetmenin bu denli kötü bir iş çıkarması nasıl açıklanabilir..

Bu sorunun yanıtı bende var ama söylememeyi tercih ediyor; 'sürpriz' bir gelişmeyle, acıklı bir Love Story'ye dönüşen filmde adeta mahvolan oyuncuları, hayretle karışık bir tebessümle ve sıkıntıdan patlayarak izlediğim aklıma geliyor da yeni kurbanlara kolaylıklar diliyorum..


Öyküsünde ortaya çıkan her önemli problemin, büyük bir sorun yaratması beklendiği halde, adeta kendiliğinden hallolması ne tuhaftı yahu..
Hele o özümü, 'karışık kaset' günlerine geri götüren 'acayip ötesi' şarkı seçimleri..

Kendisinden böylesine emin göründüğü halde, adeta 'duygu geçirmez' bir tabakayla kaplanmış gibi duran her bir sahnesinin bu denli etkisizce gelip geçtiği filmin benden aldığı puanın yarısı orijinal senaryonundur, arz ederim..



  1 / 5



Yönetmen: Özcan Deniz
Senaryo: Özcan Deniz(uyarlama)
Tür: Dram
Oyuncular: Özcan Deniz, Fahriye Evcen
Yapım: Türkiye, 2012



1 yorum:

  1. Adsız15.8.13

    Hayatımda izlediğim en sıkıcı filmlerden biriydi. Bir de -haydi her şeyi geçtim- Leyla karakterinin o tuhaf, anlamsız tavırlarının gereği neydi, hala bir anlam veremiyorum.

    YanıtlaSil