10.10.12

[REC]³ Génesis :: İspanyol Zombilerin Düğünü


Genç çiftimiz Koldo ile Clara'nın düğününe hoş geldiniz..

Kilisede kıyılan 'papaz nikâhı' sonrasında başlayan düğün, kız ve oğlan tarafından oluşan davetlilerin eğlenmesiyle sürerken, Koldo'nun, daha önce, bir 'köpek' tarafından elinden ısırılmış amcasının tuhaf davranışları, düğün gecesini kâbustan beter bir hale çevirecek dehşetteki olayların da başlangıcı olacaktır..

Amcaya bulaşan enfeksiyon, yeni bir 'zombili film'in müjdesini vermektedir..

Bundan önceki iki adet [Rec] filminin ikinci yönetmeni olan Paco Plaza, bu kez tek yönetmen olarak giriştiği bu filmle, korku türüne İspanya'dan gelen yeni bir soluk diyebileceğimiz seriyi, fena harcamış valla..

İzlerken, insanın hemen aklına, Ada: Zombilerin Düğünü'nün gelmemesi imkânsız olan [REC]³ Génesis'in, Talip Ertürk ve Murat Emir Eren'in yönettiği o filmden daha iyi olduğu söylenemez..



Baştaki düğün sahnelerini, amatör ve aktüel kamera görüntüleriyle oluşturarak, serinin özelliğine sadık kalan film, daha sonra normal kameraya geçerek, resmen saçmalıyor..




Zaman zaman korku-komediye dönüşerek, aslını inkâr etmeyi sürdüren filmin, bol bol kan dökerek ve muhtelif uzuvlar kopartarak 'Gore'laşması ve aşkın ölümsüzlüğünü vurgulayan çarpıcı finaliyle, tuhaf bir çekiciliğe sahip olduğunu da belirtmeliyim..


[Rec]3: Genesis / Rec 3: Diriliş

Yönetmen ve senarist: Paco Plaza
Tür: Korku, gerilim
Oyuncular: Leticia Dolera, Diego Martin, Javier Botet
Yapım: İspanya, 2012, 80'

2.5   /5