3.8.12

Gone :: Ailemizin Sapığı


Jill, iki sene önce kendisini kaçıran bir adamın elinden zor kurtulmuş -olayla ilgili hiçbir delil bulunamadığından- mağduriyetini polise bir türlü anlatamamış güzeller güzeli bir kız (Amanda Seyfried!)dır..

Son olarak, beraber yaşadığı kız kardeşi ortadan kaybolunca, yaşadığı kötü anıları hiçbir zaman peşini bırakmayan Jill'in hemen aklına gelen kişi de, kendini de kaçıran o sapık olacaktır..

Kanıtsız ve sonuçsuz kalan geçen soruşturmadan sonra, kızı 'üşütük' olarak mimlemiş olan polis, bu son kaçırma öyküsünü de inandırıcı bulmaz..
Ama, benim tanıdığım Jill de bu işin peşini bırakmaz..

"Acaba bütün bu kaçırılma olayları, gerçekten vuku bulmakta mıdır; yoksa her şey -polisin de iddia ettiği gibi- bu güzel kızımızın beyninin içinde mi dönmektedir?"



Yapım, eğer böyle bir soru'nun peşinden giderek, buna uygun bir yapıda senaryosunu geliştirebilseymiş, iyi bir 'psikolojik gerilim filmi' belki ortaya konabilirmiş..

Oysa bunun yerine, basit bir bireysel intikam öyküsü tercih edilmiş; ki hem de gerilim yaratayım derken, sıkıntı yaratan 'duygusuz' bir öykü..

Yok, "Benim amacım aslında, Amanda Seyfried'i izlemekti ağbi." derseniz eğer; ben de "Buyrun, bu filmin 'en heyecanlı şeyi'ni izlemeye, sinemalara." derim umarsızca..


Gone / Kayıp

Yönetmen: Heitor Dhalia
Senaryo: Allison Burnett
Tür: Dram, gerilim
Oyuncular: Amanda Seyfried, Jennifer Carpenter, Wes Bentley
Yapım: ABD, 2012, 94'

1.5  /5