24.6.12

Nuit Blanche :: Affet Beni Oğlum!


Şeytana uyarak, uyuşturucu işi yapan bir çetenin peşine düşen polis Vincent ve arkadaşı, durdurdukları ve de silahlı çatışmaya girdikleri arabanın bagajındaki yüklü miktardaki kokaini çalarlar..

Bir çete üyesinin öldüğü, kendisinin de yaralandığı bu çatışma sırasında kimliği ortaya çıkan Vincent'i bundan sonra soluksuz bir mücadele içinde geçecek, uykusuz ve uzun bir gece beklemektedir..

Çünkü, eroini kaptıran çete oğlunu kaçırmış; eğer malı geri getirmezse de onu öldüreceklerini bildirmişlerdir..






Para uğruna oğlunun başını yakan bir babanın evlât sevgisine karışan vicdan azabıyla içi kavrulurken, gücünün, terinin ve kanının son damlasına dek sürdürdüğü mücadeleyi tüm sahiciliğiyle ortaya koyan bu filmi soluksuz izleyecek, süresi boyunca da şöyle rahat bir nefes alamayacaksınız..

Türk asıllı oyuncu Birol Ünel'in de mafyöz bir Türk'ü canlandırdığı filmde Türkiye ve Türkler üzerine yapılan tespitler ve de espriler oldukça dikkat çekici..




Çok büyük bir kısmı, mafyaya ait bir gece kulübünde geçen, aksiyonla ve kahramanın ruhsal durumuyla uyumlu hareketli kameranın çok başarılı bir şekilde kullanıldığı yapım, soluk soluğa bir gerilim, çılgın bir aksiyon ve de ibretlik gerçekçiliğiyle iyi bir suç filmi..


Nuit Blanche / Soluksuz Gece

Yönetmen: Frederic Jardin
Senaryo: Frederic Jardin, Nicolas Saada
Tür: Aksiyon, gerilim
Oyuncular: Tomer Sisley, Serge Riaboukine, Julien Boisselier
Yapım: Fransa-Belçika-Lüksemburg, 2011, 98'

  3.5 / 5