28.5.11

Hop :: Bir Paskalya Tavşanı Kolay Yetişmiyor



Şili açıklarındaki Paskalya Adası sahillerinde denize bakar vaziyette dizili o meşhur heykellerin içinde meğer ne dünyalar gizliymiş..

Bir tabur civciv ve bir manga tavşanın bir Paskalya Tavşanı patronluğunda çalıştığı görkemli bir şekerleme fabrikası buradaki en önemli tesislerin başında gelir desem, bana hemen inanırsınız değil mi?.

Bütün yıl çalışan fabrikanın tek amacı, Paskalya sabahı erkenden dünya çocuklarına dağıtılmak üzre, içleri şeker dolu sepetler ve rengarenk boyanmış yumurtalar imâl etmektir.. (Ah şu ABD'liler! Eksiksiz bütün dünyanın, tıpkı onlar gibi her yıl bu bayramı coşkuyla kutladığından o kadar eminler ki)




Yaşlanan Paskalya Tavşanı, bu kutsal görevini bundan sonraki yıllarda genç oğlu E.B.'ye bırakmaya kararlıdır..
Gelgelelim, rock müziğe ve bateriye meraklı genç tavşanın geleceği ile ilgili düşünceleri babasından oldukça farklıdır.. Hele ki paskalya tavşanı olmanın bunlar arasında hiç yeri yoktur..




Bu konuda babasını ikna edemeyeceğini anlayan kahramanımız, ünlü bir müzisyen olmanın da hayaliyle evden kaçar ve Hollywood’a kapağı atar..



Hayallerinin peşindeki E.B. burada, yaşı on sekiz olduğu halde daha bir baltaya sap olamamış ve 'hâlâ' ailesinin yanında kalma ezikliği ve de miskinliği içindeki Fred (James Marsden) ile tanışır..
Sanki her bi şey gayet normalmiş gibi- rakçı ve baterist tavşan E.B.'nin konuştuğunu gören Fred şok olmuştur..




Kendisini çok severek bağlanan, lâkin yerinde duramayan bu yaramaz tavşanla uğraşmanın zorluğunu kısa süre zarfında fark eden oğlan, ondan kurtulmaya çalışırsa da bunu bir türlü beceremez..

Bu arada, E.B.'nin yokluğundaki Paskalya Adasında, paskalya tavşanlığı makamında ezelden beri gözü olan iri kıyım civciv Carlos, darbe yapmak üzre çalışmalarına hız vermiştir..





Yapma Demiyorum Hobi Olarak Yine Yap


Geçen yılın başarılı animasyonlarından olan Despicable Me / Çılgın Hırsız'ın yapımcıları, Hop'la, gerçek oyuncuların, animasyon karakterlerle birlikte oynadığı bir aile filmine imza atmışlar..

Sonuçta, 'Hayallerinin peşinden gitmek mühimdir, iyidir, ama senin yapman gerekenlerin ne olduğu hakkında kararını çoktan vermiş olan geride bıraktığın ailen daha da önemlidir..
Zaten -sana bir şey söyleyeyim mi- doğru olan da, onların düşünceleriyle uyumlu bi şekilde hareket etmendir.' demeye getiren film, daha çok çocuklara hitap edecek ve onları eğlendirebilecek bir kaliteye sahip..




Ne bileyim- Noel olsa, hadi bi derece uyum sağlayabiliriz, ama Paskalya gibi oldukça alakasız bir Hıristiyan bayramını tam da odağına alan filmin, bu yüzden ayrıca değer kaybettiği de başka bir gerçek..




Yönetmen: Tim Hill
Senaryo: Cinco Paul, Ken Daurio, Brian Lynch, Mike Reiss
Orijinal seslendirme: Russell Brand, James Marsden, Kaley Cuoco, Hugh Laurie, Elizabeth Perkins, Gary Cole
Yapım: 2011, ABD, 95 dk.



(İşbu yazı Tersninja.com'da yayınlanmıştır)