8.5.11

Fritt Vilt III :: Ölmeyi Hak Edenler



Üçü kız, üçü erkek altı adet genç, bir gece geçirecekleri, göl ve orman manzaralı bir bölgeye yerleşerek 'doğa gezili' tatillerini yaşamaya başlarlar..

Kimselerin uğramadığı bu ıssız yere ancak 'iyiliksever' bir polisin minibüsüyle ulaşabilmişlerdir.. 
Polis, ertesi gün onları aynı yerden almak üzre, bölgeden ayrılırken, gençler de tatil aktivitelerine girişirler..
Ne var ki sanki şehrin ortasındaki bir parka gider gibi, çadırsız hatta yemeksiz gelen bu genç salaklar, bence ölmeyi çoktan hak etmişlerdir bile..

Yine de, orayı kendilerine mekân tutmuş, biri asıl kâtil olan iki psikopat, bu gençleri teker teker avlayıp kesmeye başladığında hiç üzülmedim desem, doğrusu yalan olur..

Kaçıp Kovalamaca Yakalayıp Doğramaca

Norveç sinemasının son dönemdeki en ses ve para getiren slasher yapımlarından biri olan 'Fritt Vilt' serisi, üçüncü filmle devam ediyor ki "Neden akabinde dördüncüsü çekilmesin?" diye de sormak geçiyor içimden..



Hele de kızlı-erkekli olarak ıssız bir yerde tatile çıkan, bir yandan da kuru-sulu götüren bir grup gencin başına neler geleceğini, bunca korku filminden sonra hâlâ merak ediyorsanız eğer, Şeytanın Oteli 3 'tam pansiyon' vaziyette bekliyor sizi sinemalarda..




İnsanı -resmen- doğa gezilerinden falan soğutan böylesi korku filmlerinin amacının ne olduğu ya da neye hizmet ettiğini hep sorardım kendime, lâkin bir cevap da bulamazdım..
Şimdi, filmin adından da ilham alarak diyorum ki bu filmlerin sponsorları arasında Oteller Birliği falan olmalı..

"Slasher filmin, kâtili bir türlü ölmeyeni makbuldür" der, bir korku atasözü..
Serinin ilk iki filminde ölmemekte direnen ve kesmedik beden bırakmayan bu kâtilin bu defa geçmişine giderek, ta çocukluğuna kadar iniyoruz..
Hiç zorlanmadan anlayacağınız üzre, çocuğun geçmişinde saklı duran sevgisizlik ve maruz kaldığı şiddet, diz boyudur..




Bir 'kaçıp kovalamaca, yakaladı mı da doğramaca oyunu' özelliği taşıyan Şeytanın Oteli 3, türünün gereklerini -yeni hiçbir numara göstermeden- yerine getirmeye çalışan, bunun ötesinde ise bendenizi zerre etkileyemeyen, kötü bir film..
Ancak, serinin ilk iki filmini beğenenlerdenseniz -bana hiç kulak asmadan- hemen sinemalara koşabilir, sonra da gelip bana bi güzel saydırabilirsiniz..


Fritt vilt III / Şeytanın Oteli 3
Yönetmen: Mikkel Brænne Sandemose
Senaryo: Lars Gudmestad, Peder Fuglerud
Oyuncular: Ida Marie Bakkerud, Kim S. Falck-Jørgensen, Pål Stokka, Julie Rusti
Yapım: 2010, Norveç, 95 dk.


2  /5


(İşbu yazının bir kısmı Tersninja.com'da yayınlanmıştır)