31.1.11

Season of The Witch :: Cadı mısın Yoksa Şeytan mı?


Nicolas Cage ve Ron Perlman'ın canlandırdığı; savaşı, dövüşü adeta bir bayram havasında idrak eden iki 'kahraman' şövalyenin de içinde yer aldığı Haçlı orduları, bilmem kaçıncı seferlerinde Anadolu ve havalisini yıkıp yağmalamakta, önüne çıkanları da bi güzel doğramaktadır..
Asıl harekete geçiricinin, ağız sulandırıcı ganimetler olduğunu biz gayet iyi bilmekteyiz; lakin, resmi açıklamalara uygun söyleyecek olursak: Önce kilisenin, sonra Tanrı'nın rızası için girişilen bu katliamların sonuncusunda iki kahramanımız, düşman ordusu olarak görüp de öldürdüklerinin, kadın ve çocuklardan oluştuğunu anlayınca, 'sayıyla' kendilerine gelirler..



Hassas bünyeleri, olanlara dayanamayan muhteşem ikili, ordudan ayrılmış, 'yok orası senin yok burası benim' deyu gezip tozmaktadırlar..



Veba belasının kol gezdiği topraklardaki bir memlekette, bütün bu lanetin müsebbibi bir cadı olarak suçlanıp da zindana kapatılan bir kızın varlığı, hem kahramanlarımızı bu serserilikten kurtaracak, hem de hikayeyi -biraz olsun- renklendirecektir..




Korkusuz şövalyelerin yeni görevi, bu cadıyı sağ salim olarak, çok uzaklardaki bir manastıra götürmektir..
Zira, cadı lanetini ya da vebayı ortadan kaldırmanın tek çaresi, o manastırdaki keşişlerin -kitaba uygun olarak- yapacakları ayinlerle mümkündür..
Atlattıkları bir çok badireler sonrasında menzile varmayı başaran (Sıkıysa bi de başaramasalardı!) ekibi bekleyen sürprizi ise ne siz sorun, ne de ben söyleyeyim..





Nicolas Cage Eğleniyo

Öncelikle, filmin yiğit kahramanlarının ve hikayenin selameti açısından önemli bazı iyi ya da kötü karakterlerin burunlarının dahi kanamaması için gerekli dikkati gösteren; son âna kadar kötü gelişen olayların, o anda iyiye dönmesi gibisinden klişeleri ise sektirmeden uygulayan yönetmen Dominic Sena'yı, izninizle -şöyle bi güzel- kutlamak istiyorum..
Zira gördüm ki 'adamım' Nicolas Cage'i baya bi eğlendirmeyi başarmış görünüyor..
Bırakın türüne önemli bir fark getirmesini, her açıdan saçmalayan, sıkıcılıkta da sınır tanımayan; haçlı seferli, şövalyeli ve cadılı ve dahi şeytan çıkarmalı bu fantastik serüveni haftanın en 'lüzumsuz' filmi ilan etmekte hiç bir mahzur görmüyorum..



Yönetmen: Dominic Sena
Senaryo: Bragi F. Schut
Oyuncular: Nicolas Cage, Ron Perlman, Stephen Campbell Moore, Robert Sheehan, Claire Foy
Yapım: 2010, ABD , 113 dk.


(İşbu yazı Tersninja.com'da yayınlanmıştır)