25.4.24

'Server Demirtaş' yeni kinetik heykellerini sergiliyor!

 


Brieflyart Galeri, çağdaş sanat fuarı CI Bloom kapsamında ziyaretçilerini sanatçı Server Demirtaş’ın kişisel sergisiyle ağırlıyor! 

Demirtaş’ın görsel ve işitsel duyuları sentezlediği yeni kinetik eserlerinin ilk kez izleyiciyle buluştuğu sergi, 28 Nisan’a kadar Lütfi Kırdar Kongre ve Sergi Sarayı’nda düzenlenen fuar süresince Brieflyart’ın LK-14 numaralı standında sanatseverleri bekliyor. 



Türkiye’nin sanat ortamına 2020 yılında dahil olan ve 2022’den bu yana Gümüşsuyu’ndaki fiziksel mekânında plastik sanatlara kucak açan Brieflyart Galeri, Türkiye’deki çağdaş sanatın büyümesine odaklanan ve bu yıl 24 – 28 Nisan 2024 tarihleri arasında üçüncüsü düzenlenen sanat fuarı CI Bloom’da, Server Demirtaş’ın her daim yenilikçi ve dinamik eserlerini sanatseverlerle buluşturuyor.


Server Demirtaş

Günümüzün hızla değişen ve teknolojiyle iç içe geçen dünyasında, bireyin çalkantılı iç dünyasını hareketli eserleriyle somutlaştıran ve sorgulamaya iten sanatçı Server Demirtaş, CI Bloom kapsamında Brieflyart standında sergilenen yeni eserlerinde de statik heykel formunu aşarak çağdaş ve dinamik bir ifade biçimini benimsiyor. 

Sanatçı, silikon, plastik, paslanmaz çelik ve mekanik aksamlar gibi malzemeleri kendine özgü tekniklerle birleştirerek eserlerinde bütünsel bir devinim yakalıyor. 

Her gün biraz daha mekanikleşen dünyada, öznenin hayatta kalma ve uyum sağlama serüvenini eserlerindeki gerçekçilik ve hareketlilikle gözler önüne seriyor.


Beyoğlu Belediye Bşk. Inan Güney ve eşi ile

Server Demirtaş’ın yeni eserleri, 26 - 28 Nisan tarihlerinde 11.00 - 20.00 saatleri arasında Lütfi Kırdar Kongre ve Sergi Sarayı’nda gerçekleşen CI Bloom kapsamında, Brieflyart’ın LK-14 numaralı standında ziyaret edilebilir.