15.7.23

'Gezgin Salon Festivali' 29 ve 30 Temmuz'da Parkorman’da!

 


Yazın heyecanla beklenen etkinliği +1 Sunar: Gezgin Salon Festivali, müzikseverleri iki gün sürecek bir müzik maratonu için 29 Temmuz Cumartesi ve 30 Temmuz Pazar günleri Parkorman’a bekliyor. 

Yeni yüzüyle sizi yeşillikler içinde karşılayacak Parkorman’da yazın keyfini çıkaracağımız festival için sayılı günler kaldı. 

Şimdiden akıllara kazınan ve yaz ile özdeşleşen şehir etkinliği +1 Sunar: Gezgin Salon Festivali, +1’in desteğiyle ikinci kez Parkorman’a dönüyor. Farklı müzik türlerinde önde gelen dünyaca ünlü grup ve isimleri dinleyicilerle buluşturan festival bu yıl da dopdolu bir program sunuyor.


Agar Agar


Festival izleyicisi iki gün boyunca alternatif, elektronik ve güncel müziğin sevilen ve heyecanla beklenen isimleriyle eğlenme fırsatı bulacak. 

Festival, ilk gününde Satori, L’Imperatrice, Agar Agar, Sylvie Kreusch ve Emir Taha’yı; ikinci gününde Jon Hopkins, Büyük Ev Ablukada, Warhaus, Still Corners ve Tsar B’yi ağırlayacak. 

Bu yıl yenilenen yüzüyle festival takipçilerini ağırlayacak Parkorman’da, iki gün boyunca festival alanını renklendirecek Sephora, Philips Ev Aletleri, TikTok ve yakın zamanda açıklanacak festival sponsorlarının gerçekleştireceği birçok aktivite de katılımcılara unutulmaz bir festival deneyimi sunacak. Festivalle ilgili haberleri Salon İKSV’nin web sitesi ve sosyal medya hesaplarından takip edebilirsiniz. 



Festival Biletleri  

İki gün boyunca yeşillikler içindeki Parkorman’da düzenlenecek +1 Sunar: Gezgin Salon Festivali’nin biletleri;  passo.com.tr, Passo mobil uygulaması, Passo perakende satış noktaları ile İKSV ana gişeden (Pazar hariç her gün 10.00-13.00 ve 14.00-18.00 arası) alınabilir. 

Bilet Fiyatları: Kombine 1.500 TL; Tek Gün 950 TL


Emir Taha


İki gün boyunca 10 farklı isim sahne alacak 



Salon’da keşfedip çok sevdiğimiz alternatif R&B ve “leftfield” elektronika

29 Temmuz Cumartesi, alternatif R&B ve “leftfield” elektronika ile bu toprakların seslerini dünyaya duyuran Emir Taha, çok sevilen “Huyu Suyu” şarkısı ve iki parça olarak yayımladığı Hoppa’dan parçalarla festivali başlatan isim olacak. 


Serge Gainsbourg ve Kate Bush esintili çılgın pop zekası 

Emir Taha’dan sonra büyülü sesiyle, Serge Gainsbourg ve Kate Bush gibi dev isimleri hatırlatan Sylvie Kreusch sahnede olacak. Kreusch geçtiğimiz yıllarda Warhaus ve Soldier’s Heart gibi isimlerle yaptığı çalışmalar ve moda dünyasındaki popülerliğiyle adından söz ettirdi. 


Sylvie Kreusch 


Elektro-pop’un geleceğe bakan yüzü 

Festival izleyicisinin yakından tanıdığı, elektronik popun en sevilen gruplarından Agar Agar +1 Sunar: Gezgin Salon sahnesinin bir sonraki konuğu olacak. Salon konserinde dans müzikleriyle seyircilere unutulmaz bir gece yaşatan Agar Agar, festivali bir parti alanına dönüştürecek. 


Kalpleri ısıtan, kasları gevşeten soul-funk

Uzun zamandır dört gözle beklenen, Fransız pop ve alternatif müziğinin önde gelen isimlerinden L’impératrice bu yıl festival sahnesinde yerini alıyor. İlk albümleri Matahari ile tüm dünyada bir kasırga etkisi yaratan grup, çok sevilen parçalarıyla festival sahnesini kasıp kavuracak.


Elektronik bir uyanış ve aydınlanma deneyimi

Festivalin ilk gününün kapanışını, elektronik müziği bir aydınlanma deneyimine dönüştüren Satori yapacak. Satori, müziğindeki kültürel çeşitlilik, arayış ve doğaçlamalarla kendine özgü müzik aranjmanlarını festival sahnesine taşıyacak.


Tsar B


Dans pistinde gece kadar karanlık bir R&B

30 Temmuz Pazar günü, sahnenin ilk konuğu elektronik altyapılı dans müzikleriyle festivali ısıtacak Tsar B olacak. Belçikalı DIY prodüktörü Justine Bourgeus’un R&B projesi Tsar B, Salon İKSV’deki unutulmaz konserinden sonra Gezgin Salon’da seyircileri harekete geçirecek. 


Çöl-noir tınılarıyla, #peçeteyeistek favorilerinden

Tsar B’den sonra “The Trip” şarkısıyla büyük bir hayran kitlesine ulaşan dream pop grubu Still Corners Parkorman sahnesinde seyirciyle buluşacak. Çöl noir tınıları ve organik enstrümantasyonlarıyla bir performans sergileyecek Still Corners, sahneyi alternatif müziğin bir diğer dev ismi Warhaus’a bırakacak. 


Balthazar’ın vokalinden solo proje

Salon’un favorilerinden ünlü pop/rock grubu Balthazar’ın vokali Maarten Devoldere’nin solo projesi Warhaus, romantik ve melankolik ezgilerden oluşan üçüncü albümü Ha Ha Heartbreak’i festival dinleyicisiyle birlikte seslendirecek. Warhaus’un şehvetli sesi ve görkemli yaylı aranjmanlarından sonra Parkorman sahnesi tanıdık bir sesle yeniden canlanacak. 


Büyük Ev Ablukada


Hayatımızı abluka altına alan şarkıların sahibi 

Hedefi 12’den vuran şarkı sözleri ve akustikten elektroniğe evrilen müziğiyle Büyük Ev Ablukada, festivalin ikinci gün konuklarından. Dev birer partiye dönüşen konserlerinde izleyenlerin ayaklarını yerden kesen ekip Gezgin Salon sahnesini kendine has renklerle doldurmaya hazırlanıyor 


Karmaşık ritimler ve dingin dokularla dolu yeni bir live set 

Festivalin final performansı, Salon seyircisinin merakla beklediği, The New Yorker’a göre “kendi neslinin en çok alkışlanan elektronik müzisyeni” Jon Hopkins’in olacak. Ruhani tekno ve ambient parçalarıyla Gezgin Salon’a senfonik dans ritimlerini taşıyacak Jon Hopkins, unutulmaz bir performansla festivali sonlandıracak.

 

Parkorman’a nasıl gidilir?

METRO

M2 Yenikapı-Hacıosman metro hattının Darüşşafaka durağında inip yürüyerek 5 dakika uzaklıktaki Parkorman’a ulaşabilirsiniz.

OTOBÜS

İETT Fatih Park Orman durağından geçen otobüs hatlarını kullanabilirsiniz. Duraktan geçen otobüsler: 25G, 29A, 29C, 29D, 41, 42M, 47L, 59RK, 62H, D2

MİNİBÜS

Beşiktaş-Sarıyer minibüsleri de Parkorman’dan geçmektedir.

AÇIK ADRES

Park Orman Tabiat Parkı, Maslak Mahallesi, Büyükdere Caddesi, No: 263, Şişli, İstanbul