5.7.23

Büyükada Taş Mektep'te Temmuz etkinlikleri!

 


40 yılı aşkın süredir kaderine terk edilmiş bir biçimde ayakta durmaya çalışan Taş Mektep, yalnızca Büyükadalıların anılarında yaşamaktan kurtuldu. 

İBB Miras tarafından yürütülen kapsamlı restorasyon çalışmalarının ardından 18 Haziran Pazar günü, farklı disiplinlere ev sahipliği yapacak eşsiz bir kültür-sanat mekânı olarak yeniden kapılarını açan Taş Mektep, İBB Kültür’ün hazırladığı temmuz programıyla hem Adalılara hem de İstanbullulara kültür-sanatla dolu keyifli bir ay yaşatacak. 



19. yüzyılın ikinci yarısında dönemin Rum Ortodoks Patriği Sofronios tarafından Büyükada’da inşa edilen, “Sofronios Köşkü” olarak da bilinen Taş Mektep, İBB Miras tarafından yürütülen kapsamlı restorasyon çalışmalarıyla koruma altına alınarak, güncel etkinliklere ev sahipliği yapmak üzere yeni bir yaşam alanına dönüştürüldü. 

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu ve iş, sanat, siyaset dünyasından davetliler, özellikle de Adalıların yoğun katılımıyla 18 Haziran Pazar günü açılan Taş Mektep, İBB Kültür’ün hazırladığı temmuz programıyla hem Adalılara hem de Büyükada havası almak isteyen İstanbullulara kültür-sanatla dolu keyifli bir ay yaşatmaya hazırlanıyor. 



Büyükada’nın sosyal yaşamına dinamizm katacak bir kültür odağı olarak tüm İstanbul’a kapılarını açan mekân, temmuz ayına film gösterimiyle “merhaba” diyecek. 

5 Temmuz Çarşamba günü saat 20.30’da başlayıp, her Çarşamba devam edecek yazlık sinema perdesinde sırasıyla “Ada”, “Orada”, “A Ay” ve “Antigoni Küçük Adamız Hayatımız” filmleri sinemaseverlerle buluşurken, 8-16 Temmuz tarihlerinde yine İBB Kültür tarafından düzenlenecek Sinemada film günlerinin de duraklarından biri olacak. 

Hem çocukların hem de yetişkinlerin keyifli vakit geçirebileceği atölye programında ise; “Cep Telefonuyla Kısa Film” atölyesi, “Doğa Temelli Terapötik” adlı resim atölyesi, “Mindfulness Odaklı Terapötik” kolaj atölyesi, “Duygu Odaklı Terapötik” şiir atölyesi ve “Geçmişten Geleceğe Köprü” seramik atölyesi yer alacak. 


Ceren Tügen Akdeniz


Mimozaların, begonvillerin arasında, şarkılara eşlik etmek isteyenler için 22 Temmuz Cumartesi akşamı 19.00’da Ceren Tügen Akdeniz konseri müzikseverlerle buluşacak. 

Adalar’da yok olmaya yüz tutmuş, tarihe tanıklık eden yapıları ana hapseden fotoğrafçı İbrahim Akgün ve Candan Durusöz Akgün, 29 Temmuz Perşembe günü saat 17.00’de, Taş Mektep’in ilk fotoğraf sergisi olan “Yok Olmadan” üzerine keyifli bir söyleşi gerçekleştirecek.

Adalıların hayatında silinmez izler bırakan Taş Mektep’te, Büyükada’yı soluyarak dolu dolu bir gün geçirmek; İstanbul’un kalabalığından uzaklaşıp, kültür-sanat’la iç içe olmak isteyenler temmuz programı için İBB Kültür Sanat sosyal medya hesaplarını ve www.kultursanat.istanbul adresini takip edilebilir.