20.6.23

'Pera Film' Onur Ayı programı: Kim Daha İyi Bir Hikâye İstemez ki?

 


Pera Film, küratörlüğünü Başka Sinema Koordinatörü Cenan Tüzel'le birlikte üstlendiği Onur Ayı programını sunar: Kim Daha İyi Bir Hikâye İstemez ki?

Adını Amerikalı şair Richard Siken'ın Litany in Which Certain Things Are Crossed Out şiirindeki “Daha iyi bir hikâye istiyorsun. Kim istemez ki?” dizesinden alan program, kuir karakterlerin daha ideal bir dünyada var olma çabasıyla beraber kendi ideal dünyalarını kurma hikâyelerine odaklanıyor.


Ortak Bir Dil


21 Haziran – 19 Temmuz tarihleri arasında gerçekleşecek programda; daha ilk dakikalarından izleyiciyi etkisine alan, Cynthia ve Evelyn arasında geçen ilişkiyi perdeye taşıyan Burgonya Dükü; Brooklyn'de yaşayan yaşlı bir kadının bakıcılığını yapan Filipinli trans kadın Olivia’nın büyüleyici hikâyesini anlatan Ortak Bir Dil ve Tayvan sinemasının büyük ustası Tsai Ming-liang’ın benzersiz üslubuyla, dingince içe işleyen bir sevgi arayışı filmi, Günler, yer alıyor.


Günler

Bu program kapsamındaki Pera Film gösterim ve etkinlikleri ücretsizdir. Rezervasyon alınmamaktadır. Yasal düzenlemeler uyarınca aksi belirtilmediği sürece tüm film gösterimlerimiz 18+ uygulamasına tabidir.


Detaylı bilgi için tıklayın!