26.5.23

The Little Mermaid / Küçük Deniz Kızı

 


Ödüllü yönetmen ve yapımcı Rob Marshall’ın Walt Disney Pictures’ın Oscar ödüllü ölümsüz animasyon müzikal filmini, canlı aksiyon türünde yeniden hayata geçirdiği The Little Mermaid / Küçük Deniz Kızı, 26 Mayıs 2023’te vizyona giriyor. 

‘Küçük Deniz Kızı’, maceraya susamış güzel ve cesur küçük deniz kızı Ariel’in hikayesini anlatıyor. 

Kral Triton’un en küçük ve en cesur kızı olan Ariel, deniz ötesindeki dünya hakkında daha fazla şey öğrenmek ister ve ana karayı ziyareti sırasında yakışıklı Prens Eric’e aşık olur. 

Deniz kızlarının, insanlarla iletişim kurması yasak olsa da Ariel kalbinin sesini dinler. Ona karada yaşama şansı veren cadı Ursula ile bir anlaşma yapar ama sonunda hayatını ve de babasının tahtını büyük tehlikeye atar. 



Filmde müzisyen ve oyuncu Halle Bailey (‘grown-ish’) Ariel’i, Jonah Hauer-King (‘Sadık Dostum’) ise Prens Eric’i canlandırıyor. 

Tony Ödüllü Daveed Diggs (‘Hamilton’, ‘Snowpiercer’) Sebastian’a, Awkwafina (‘Raya ve Son Ejderha’) Scuttle’a, Jacob Tremblay ise (‘Luka’, ‘Gizli Dünya’) Flounder’a sesiyle hayat veriyor. 

Ayrıca Noma Dumezweni (‘Mary Poppins: Sihirli Dadı’) Kraliçe Selina’yı, Art Malik (‘Homeland’) Sör Grimsby’i, Oscar ödüllü Javier Bardem (‘İhtiyarlara Yer Yok’, ‘Ricardo’ları Canlandırmak’) Kral Triton’u ve Oscar adayı oyuncu Melissa McCarthy ise (‘Beni Affedebilir Misin?’, ‘Nedimeler’) Ursula’yı canlandırıyor. 



The Little Mermaid / Küçük Deniz Kızı’nı Oscar adayı Rob Marshall (‘Chicago’, ‘Mary Poppins: Sihirli Dadı’) yönetti. 

Filmin yapımcılığını ise iki Emmy ödüllü Marc Platt (‘Jesus Christ Superstar Live in Concert’, ‘Grease Live!’), Tony ödüllü Lin-Manuel Miranda (‘Hamilton’, ‘Tepelerde’) ile birlikte Rob Marshall ve John DeLuca üstlendi. 

Jeffrey Silver’ın (‘Aslan Kral’) idari yapımcılığını üstlendiği film müzikleriyle de dikkatleri üstüne toplayacak. 

Şarkıların bestesi, birçok kez Oscar Ödülü’ne layık görülen Alan Menken’in (‘Güzel ve Çirkin’, ‘Aladdin’), sözleri ise birlikte iki Oscar kazandıkları Howard Ashman’ın imzasını taşıyor. Yeni sözlerin yazarı olarak ise Lin-Manuel Miranda karşımıza çıkıyor. Müzik Mike Higham’ın süpervizörlüğü ve prodüktörlüğü ile Alan Menken’e ait. 



Filmin mmknmrtb notu:   60   /100