19.3.23

Shazam! Fury of the Gods / Shazam! Tanrıların Öfkesi

 



New Line Cinema, Shazam! Fury of the Gods / Shazam! Tanrıların Öfkesi'ni sunar. 

Film, “SHAZAM!” kelimesini kullandığı anda gizli kimliği olan, yetişkin Süper Kahraman Shazam’a dönüşen ergen Billy Batson’ın hikayesinin devamı niteliğinde.



Bu olağanüstü aksiyon yüklü Süper Kahraman devam filmi daha da fazla heyecan, macera ve komediyi, kahramanlarımız için yepyeni alemler, daha büyük tehditler, canavarlar ve mistik yaratıklarla birlikte sunuyor. 

Artık tanrıların güçlerine tamamen sahip olan Billy Batson ve diğer evlatlık çocuklar Süper Kahraman gizli kimlikleri ile ergen yaşamını dengelemeyi öğrenmektedirler. 

Fakat Atlas’ın kızları olan intikamcı kadim tanrıçalar uzun süre önce kendilerinden çalınmış olan sihri aramak için dünyaya geldiklerinde, Billy —nam-ı diğer Shazam— ve ailesi süper güçlerini, hayatlarını ve dünyanın kaderini korumak üzere bir savaşın içine çekilirler. 

Peki ama bir avuç ergen gerçekten de dünyayı kurtarabilir mi? Hatta acaba Billy bunu istiyor mu…?



“Shazam! Tanrıların Öfkesi”nin başrollerini ilk filmdeki oyuncular paylaşıyor: Shazam rolünde Zachary Levi (“Thor: Ragnarok”); Billy Batson rolünde Asher Angel (“Andi Mack”); Freddy Freeman rolünde Jack Dylan Grazer (“IT Chapter Two”); Süper Kahraman Freddy rolünde Adam Brody (“Promising Young Woman”); Süper Kahraman Eugene rolünde Ross Butler (“Raya and the Last Dragon”); Süper Kahraman Darla rolünde Meagan Good (“Day Shift”); Süper Kahraman Pedro rolünde D.J. Cotrona (“G.I. Joe: Retaliation”); Mary Bromfield/Süper Kahraman Mary çifte rolünde Grace Caroline Currey (“Annabelle: Creation”); Darla Dudley rolünde Faithe Herman (“This Is Us”); Eugene Choi rolünde Ian Chen (“A Dog’s Journey”); Pedro Peña rolünde Jovan Armand (“Second Chances”); Rosa Vasquez rolünde Marta Milans (“White Lines”); Victor Vasquez rolünde Cooper Andrews (“The Walking Dead”); ve Büyücü rolünde Djimon Hounsou (“A Quiet Place Part II”).

Oyuncu kadrosuna eklenen isimler ise Rachel Zegler (“West Side Story”), Lucy Liu (“Kung Fu Panda” serisi) ve Helen Mirren (“F9: The Fast Saga”).



Filmin yönetmenliğini David F. Sandberg (“Shazam!”, “Annabelle: Creation”), yapımcılığını Peter Safran (“Aquaman”, “The Suicide Squad”), yönetici yapımcılığını ise Walter Hamada, Adam Schlagman, Richard Brener, Dave Neustadter, Victoria Palmeri, Marcus Viscidi ve Geoff Johns üstlendi. Senaryosunu Henry Gayden (“Shazam!”, “There’s Someone Inside Your House”) ve Chris Morgan’ın (“Fast & Furious Presents: Hobbs & Shaw”, “The Fate of the Furious”) kaleme aldığı yapım, Bill Parker ve C.C. Beck’in yarattığı DC serisi Shazam!’a dayanıyor.




Kamera arkasında yönetmen Sandberg’e eşlik eden isimler ise şöyle: Görüntü yönetiminde Gyula Pados (“Jumanji” serisi), yapım tasarımında Paul Kirby (“The Old Guard”, “Jason Bourne”) ve kurguda Michel Aller (“Shazam!”, “The Nun”). Filmin müzik amirliğini Season Kent (“DC League of Super-Pets”, “The Addams Family 2”) üstlendi, müziğini ise Christophe Beck (“Free Guy”, “Frozen II”) besteledi. “Shazam! Tanrıların Öfkesi”nin görsel efektler amirleri Bruce Jones (“Aquaman”, “IT”) ve Raymond Chen (“Alita: Battle Angel”, “The Meg”); kostüm tasarımcısı ise Louise Mingenbach (“Jumanji: The Next Level”, “Godzilla: King of the Monsters”).



Shazam! Fury of the Gods / Shazam! Tanrıların Öfkesi, dünyada ve Türkiye’de 17 Mart 2023’te Türkçe Dublaj ve IMAX seçenekleriyle sinemalarda vizyona girdi.



YAPIM HAKKINDA


Yapmamız gereken tek bir iş var: Dünyayı kurtarmak!

— Shazam


Yepyeni epik macera "Shazam! Tanrıların Öfkesi"nde, Zachary Levi, küstah ama samimi, akıllıca laflar eden genç-DC Süper Kahramanı Shazam olarak süper güçleriyle birlikte geri dönüyor ve Shazam ailesiyle birlikte Atlas'ın Kızlarıyla karşılaşmalarında olağanüstü süper güçlerini kullanmak zorunda kalıyor. Bu üç vahşi Yunan tanrıçası ve onların canavarlarından oluşan grup, kaderlerini geri almak, ha bir de, dünyayı yok etmek için hiçbir engel tanımayacaklar!

Sandberg, hikayeyi ve karakterleri bir sonraki seviyeye taşımak için yönetmen koltuğuna dönmekten heyecan duyduğunu şu sözlerle dile getiriyor: "'Shazam!'ın sonunda nihayet tüm aileyi Süper Kahraman olarak tanıtmıştık ama bunu sadece bir an için görebildik. Bu filmde benim için heyecan verici olan şeylerden biri, ergenler olarak nasıl yaşadıklarını ve Süper Kahraman olarak birlikte nasıl çalıştıklarını —ki tahmin edebileceğiniz gibi, bu konuda her zaman başarılı değiller— daha fazla keşfetmekti. Shazam gibi, hepsi diğerlerinden daha fazla olmak üzere kalben hâlâ gençler ve gençlerin yaşadığı her şeyi yaşıyorlar."

Ancak tüm bunlar bir yana, hikayenin özünde Levi'nin her yaştan izleyici için gerçek bir kanca olduğuna inandığı gizli bir bileşen var: "Dileklerin gerçekleşmesi!" diyen yönetmen şöyle devam ediyor: "Hepimiz hayatımızın bir noktasında süper kahraman gibi bir şey olma hayalleri kurmuşuzdur: Daha güçlü, daha hızlı, daha cesur ya da dünyada sadece daha kahraman olmak gibi. İşte çizgi romanlar bu yüzden varlar; fantezi, gerçeküstülük ve büyülü gerçekçilikle dolu, içinde kaybolabileceğimiz renkli sayfalar sunuyorlar."

Yapımcı Peter Safran da “Shazam”ı “Shazam” yapan benzersiz unsurları yeniden ele almaya hevesli bir şekilde projeye geri döndüğünü belirtiyor: "Bu bir Shazam filmi olduğu için, her Shazam hikayesinin özündeki o harika aile dinamiğine sahip: Ailenin kanla değil bağla ilgili olduğu fikri. İkinci filmde Billy'nin artık bir ailesi olduğunu keşfediyoruz ama asıl soru şu: Billy bu aileyi bir arada tutmak için ne yapmak istiyor?"

Gayden ve Morgan'ın görevi ilk filmdeki hikayeyi geleceğe taşımak ve kahramanlara dönüşen çocukların hayatlarının her iki taraftaki yerlerini belirlemekti. "'Shazam!'ı yazarken öğrendiğim şey, Billy'nin neye ihtiyacı olduğunu ve kim olduğunu, Freddy'nin kim olduğunu —tüm bu eğlenceli karakterlerin kim olduğunu— anladıktan sonra hikayenin yerine oturduğuydu" diye aktarıyor Gayden ve ekliyor: "Devam filmini geliştirirken David, Peter ve New Line ile konuştuğumuzda, düşüncemiz Billy, Freddy ve diğer herkesin hikayesinin dürüst bir şekilde devam etmesi ve bu karakterleri onurlandırmaya çalışmak yönünde oldu."

Gayden, bu karakterlere sadık kalmanın güzelliğinin, "komedinin çok doğal bir şekilde gelmesi olduğunu ekliyor. Komik durumlar yaratmaya çalışmadık, zaten oradaydılar ve bu devasa aksiyon sekanslarını ve riskleri ilk filmdekinden katlanarak daha yükseğe çıkaran diğer unsurları yaratırken doğaçlama yapmak için çok yerimiz vardı."

Değişen Shazam ailesi dinamiğinin ilgisini çeken tek sürpriz değişiklik olmadığını belirten Sandberg, "Bu Yunan tanrılarını işin içine katmak, Shazam'ın güçlerini aslında nereden aldığını görmek ve bunlara sahip olmasından hiç de memnun olmayan bazı tehlikeli düşmanlar olduğunu öğrenmek de çok heyecan vericiydi. Bu durum, Tanrılar ve Süper Kahramanlar arasında büyük bir savaş için büyük bir potansiyel yaratıyor" diyor.

Levi'ye göre de, Süper Kahramanlarla tanrıların eşleştirilmesi harika bir uyumdu. "Yunan mitolojisi pek çok DC DNA'sında yer alıyor. Shazam'da o kadar çok Yunan tanrısı, yarı tanrı ve Titan kanı var ki, bunun bir noktada oynayacağımız bir dünya olması mantıklı geldi" diye açıklıyor Levi.

Uğursuz bu üç tanrıça —Hespera, Kalypso ve Anthea—, sırasıyla, Hollywood'un ağır topları Helen Mirren, Lucy Liu ve Rachel Zegler tarafından şeytani bir ciddiyetle canlandırıldı.

Mirren şunları söylüyor: "İlk 'Shazam!' filmini sevmemin ve bu filmde yer almaktan büyük mutluluk duymamın nedeni, süper kahramana dönüşen, uçabilen, harika şeyler yapabilen ve gezegeni daha iyi bir yer hâline getirmeye çalışan bu çocukların okulda dışlanan —alay edilen ve zorbalığa uğrayan— çocuklar olması fikriydi. Bu, o yaşlardaki hayal gücümüzün bir yansıması ve bunu mitolojiyle birleştirmek çok eğlenceli görünüyordu. Sanırım bazen binlerce yıl önce insanların hayatlarını kontrol eden bu tanrı ve tanrıçalara inandıklarını unutuyoruz —biz buna mit diyoruz ama onlar buna inanıyorlardı ve onlar da bizim gibi insandılar."

İlk filmin büyük bir hayranı olan Liu, Kalypso gibi çok yönlü bir rolü oynamaktan mutluluk duyduğunu belirtiyor: "'Tanrıların Öfkesi', inanılmaz derecede eğlenceli, orijinalinin bir nevi büyütülmüş versiyonu. Shazam ailesinin, bu harika tanrıçalarla savaşmak için nasıl birleştiklerini daha fazla göreceksiniz —üstelik, bu tanrıçaların şakası yok!  'Shazam!'da zaten var olan şeye daha da fazla renk getiriyorlar ve ben de bunun bir parçası olmaktan heyecan duydum."

En küçük kardeş olarak Anthea bir değil, iki ezici güçte kardeşle uğraşmak zorunda. Liu gibi, Zegler de projeye bu evren konusunda bilgi sahibi olarak geldi. "İlk 'Shazam!'ı o kadar çok sevdim ki bu rolü almamış olsaydım bile yine de yeni filmi izlerdim. Fantastik ve çok içten; anafikri aile ve çocukken olmayı hayal ettiğimiz süper kahramanlar olabileceğimiz. Buna bayıldım."  



Buna layık bir Koruyucu bulmak için binlerce yıl harcadım

Ne yapılması gerektiğini tam olarak biliyorsun!

— Büyücü


Oyuncular & Karakterler


İlk filmdeki olayların üzerinden birkaç yıl geçtikten sonra, Shazam ailesinin çocuklarının her biri biraz büyüdü ve her ailede olduğu gibi, çözülmesi gereken sorunlar var: Herkes her zaman, her ne şekilde olursa olsun, aralarındaki yakın dinamikleri korumaya aşırı odaklanmış olan Billy ile aynı fikirde değil. Kahramanlarımızın mükemmel olmayan bazı kurtarışları nedeniyle "Philadelphia Fiyaskoları" olarak adlandırılan Süper Kahramanlık çabaları elbette biraz pratiğe ihtiyaç duyuyor olabilir. Ancak, tüm gençler gibi, onların da tüm şehrin ve muhtemelen dünyanın kaderinin yanı sıra kızlarla, erkeklerle, okulla ilgili başka işleri var.

Filmin başlangıcında, belli ki Billy Batson epey büyümüştür. Fakat bir süredir Vasquez'lerin koruyucu ailesinin ve evinin bir parçası olmasına rağmen, herkesin büyüdüğünün ve ilişkilerinin değiştiğinin farkındadır. Yine de Billy, değişen aile dinamiği içinde kendi ayakları üzerinde durmaya ve konfor alanını bulmaya çalışır.

Asher Angel, "SHAZAM!" kelimesini söyleyerek yetişkin bir Süper Kahraman'a dönüşme becerisi kazanmış, Büyücü'nün Savunucusu, ergen Billy rolüne geri dönüyor. Süper güçlü gizli kimliğiyle kahramanca eylemlerinin ardında biraz keşmekeş bırakmasıyla ün kazanırken, yaşça biraz daha büyük ama pek de akıllanmamış olan Billy, büyük sorumluluklarına layık olmak için mücadele eder. Ancak, ailesinin ve insanlığın geleceğini tehlikeye atan intikamcı tanrıların gelişi, Billy'yi ihtiyaç duyulan kahraman olmak için gayret etmeye zorlar. 

Levi bu görüşe hiç tereddüt etmeden katılıyor ve geri döndüğü için daha da heyecanlı olduğunu ekliyor: "Bu filmde aile dinamiklerini ve Billy'nin herkesi bir arada tutan bir güç ve bir lider olmayı ne kadar çok istediğini hissediyorsunuz; sanki Shazam olarak bunun onun sorumluluğu olduğunu hissediyor. Ama bocalıyor çünkü o hâlâ bir çocuk. Hâlâ ergen ve hâlâ lider olmanın ne demek olduğunu anlamaya çalışıyor. Ve onun için sinir bozucu olan şey, Freddy'nin kendi işini tek başına yapmak istemesi çünkü Süper Kahraman olarak o da kendi kimliğine sahip olmak istiyor. Ayrıca, Mary üniversiteyle fazlasıyla haşır neşir ve diğer çocuklar da kendi işleriyle uğraşıyorlar. Billy ailenin bir parçası olduğunu bilse de, bir yanı hâlâ buna tam olarak inanmıyor diyebilirim."

Sandberg bu tür duyguların beklendiğini ve normal olduğunu söylüyor: "Billy sonunda ilk filmde aradığı şeyi buldu: Bir aile. Ama şimdi bu aileyi kaybetmekten korkuyor; bu yüzden de hepsinin sürekli bir ekip olarak çalışmasını istiyor. Gerçekten zorlanıyor çünkü hepsinin farklı istekleri ve farklı ihtiyaçları var ve aile bile her zaman birlikte olamıyor. Özellikle Freddy'nin kendi başına göreve gitmesini istemiyor."

Ama Freddy'nin kendi fikirleri vardır.



Freddy Freeman, en yakın arkadaşı ve üvey kardeşi tarafından kendisine tanrıların güçlerinin aktarılmasından sonra bir rüyayı —aslında tam da rüyasını— yaşamaktadır. Hâlâ kendi güçlü lakabını arayan Freddy, artık ergenlik dönemindeki sınırlamalarının üstesinden gelebilmektedir ve yeni keşfettiği yeteneklerini sergilemeye heveslidir —özellikle de okuldaki yeni bir kıza. Ancak gerçekten kendisi olarak ortaya çıkmak istiyorsa, kendini tehlikeye atması da gerekebilir... hem de ciddi şekilde. Daha da kötüsü, bunu Billy'nin arkasından yapması gerekebilir.

Role geri dönen Jack Dylan Grazer, bunu şöyle açıklıyor: "İlk film Freddy'nin Billy'nin Shazam olarak güçlerini keşfetmesine yardımcı olduğu deneme yanılma yöntemiyle ilgiliydi. Bu filmde ise, tamam, artık uçmayı öğrendiler, kanatlarını aldılar ve piste çıkıyorlar. Freddy'nin bakış açısından, bu sefer konu birbirlerinin yardımı olmadan kendi başlarına neler yapabileceklerini görmek. Ve evet, Freddy kesinlikle Philadelphia'da düzeltebileceğini düşündüğü her şeye burnunu sokuyor."

Sandberg, "Billy aslında bir süper kahraman olmak istemiyordu ama oldu ve bununla nasıl başa çıkacağını öğrenmek zorunda kaldı" diyor ve ekliyor: "Freddy süper kahraman olmaya çok hazırdı ve bunu çok seviyor. Daha da fazlasını yapmak, kendi başına dışarı çıkmak ve sadece ailenin bir parçası olarak değil, kendi başına da kahraman olmak istiyor. Billy buna pek istekli olmadığı için —'ya hep beraber ya hiçbirimiz' kuralı var— bazı sürtüşmeler yaşanıyor."

Yetişkin Freddy'yi bir kez daha canlandıran Adam Brody bu kez onun süper yönünü daha fazla keşfedeceği için mutluydu. Aktör, "Shazam bir görevin ayrıntılarına inmeye, onu yönetmeye hazır; Freddy ise o kadar disiplinli değil. Ve bana sorarsanız, kendine biraz fazla güveniyor olabilir. Ama sanırım bu onun cazibesinin bir parçası" diyor gülerek.

Shazam kardeşlerin en büyüğü olan Mary Bromfield yetişkin olmanın eşiğindedir. Ancak bir yandan çalışıp bir yandan üniversite okumayı (ve biraz da üniversite eğlencesinin tadını çıkarmayı) süper güçlerle birlikte götürmek insanüstü yetenekler gerektirmektedir.  

Rolü bir kez daha canlandıran Grace Caroline Currey'ye göre, Mary bu kez belki de hayatındaki en büyük değişimin eşiğinde: "Mary liseden mezun olduktan sonra üniversiteye gitmiyor olmanın, halının ayaklarının altından çekildiğini hissetmenin ve kendisi için sırada ne olduğunu ya da doğru seçimi yapıp yapmadığını bilmemenin o garip boşluğunda. Tüm bunlarla mücadele ettiği için evde biraz mutsuz ve hoşnutsuz hissediyor."

En büyükleri olarak Mary, kardeşi Billy'nin neler yaşamakta olduğunu bazı açılardan en iyi şekilde anlayabilir çünkü her zaman kendini kardeşleri için bir dereceye kadar sorumlu hissetmiştir. Currey bu konuda şunları söylüyor: "Billy herkese çok sıkı tutunuyor çünkü ilk kez bir ailesi oldu.  O kadar uzun süre yerinden edilmiş ki, şimdi bize sahip olduğu için, her birimizin kendi bireyselliğimizi korumamıza ve kendi işimizi yapmamıza nasıl izin vereceğini gerçekten bilmiyor."

Onları bir arada tutan bu sıkı dizgin her zaman birliğe yol açmıyor. Aktris şunu ekliyor: "Bu çocuklar nasıl Süper Kahraman olacaklarını bulmaya çalışıyorlar ama bunda iyi bir iş çıkaramıyorlar —insanları kurtarsalar da o süreçte köprü yıkılıyor mesela! Sonra kötü adamlar ortaya çıkıyor, onlarla nasıl savaşacaklarını bilmeyen bu çocukları hedef alıyorlar. Her kötü adam kendi hikayesinin kahramanıdır, özellikle de Hespera, Kalypso ve Anthea tanrılar aleminde büyük bir adaletsizlik yaşadıklarına inanıyor ve bunun kaynağı olarak Billy'yi gösteriyorlar. Onlara göre, eğer onun peşine düşer ve onu ortadan kaldırırlarsa, bu adaletsizlik düzeltilecek."

Shazam ailesinin en genç üyesi Darla Dudley bile son birkaç yılda değişmiştir. Bir kere, Süper Kahraman Darla olarak o da en az büyük kardeşleri kadar güçlüdür. İçi dışı pırıl pırıl olan Darla'nın süper güçleri sadece merakı, dürüstlüğü ve herkesin hayatına biraz tatlılık getirme kararlılığıyla eşleşmektedir. 

Sandberg, "Darla artık biraz daha büyüdü ama hâlâ ailenin en küçüğü ve hâlâ herkesin içindeki iyiliği gören en büyük iyimser o" diyor ve ekliyor: "Bir kötü adamla savaşırken bile herkese adil ve saygılı davranmak istiyor. Biraz daha büyümüş olsa da hâlâ tek boynuzlu atlara inanıyor."

Darla, en büyük sırrın —kendisinin ve kardeşlerinin, yarı zamanlı olarak, suçla savaşan Süper Kahramanlar olduğu sırrını— emanet edileceği kadar büyümüş olabilir ama neyse ki özünde birçok açıdan hâlâ küçük bir çocuk.

Hikayede, uzun zamandır, hatta aile içinde bile, özgüven sorunu yaşayan karakter, yumuşak huylu genç Pedro Peña’dır. Fakat yakın geçmişte edindiği Süper Kahraman güçlerine bir de beyzbola duyduğu yeni ilginin eklenmesi onun aslında kim olduğunu yavaş yavaş hem kendine hem de dünyaya göstermesine olanak tanır.

Jovan Armand aklında çok şey olan çekingen çocuk olarak geri döndü. "Pedro Peña çok utangaç bir çocuk ama kesinlikle sevdiği farklı şeyler var, sanırım bunlardan biri de K-pop.  Şimdi de beyzbolu sevmeye başladı, bu da annesi Rosa'yı mutlu ediyor çünkü bunu onunla paylaşabiliyor."

D.J. Cotrona, Pedro'nun "şişko" versiyonuna, nam-ı diğer Süper Kahraman Pedro rolüne geri dönüyor. Cotrona şunu aktarıyor: "Filmin başında, süper kahramanlık işini bir birim olarak bir süredir yaptıkları bir dünyaya giriyoruz. Bilindikleri bir dünyada varlar, bir süper kahramanlar ailesi olarak görülüyor ve basında yer alıyorlar. Benim için bu filmin eğlencesi de bu: Kahramanlarımızın bu iki varoluş arasındaki ikiliği dengelemelerini ve bir birim olarak nasıl çalışacaklarını öğrenme çabalarını izlemek. Ayrıca, bu ikinci filmin çap ve ölçek olarak ilk filmden çok daha büyük ve bir bakıma daha fantastik olması. Bu film ilk filmin tüm eğlenceli unsurlarını alıyor ve onları neredeyse bine katlıyor."

İlk filmden bu yana asli yetenekleri pek değişmeyen kardeşlerden biri Eugene Choi. İster suçla savaşsın ister ehliyet sınavına hazırlansın, video oyunlarına takıntılı Eugene "SHAZAM!" dediğinde, yetişkin Süper Kahraman kimliğine dönüştürerek süper güçlerini —ve zengin oyun becerilerini— gerçek hayatta kullanıyor. 

Genç Eugene'i canlandıran Ian Chen bunu doğruluyor: "Eugene hâlâ oyun oynamaya ve video oyunlarına çok düşkün, bu konuda her zaman çok tutkulu oldu. Bence ilk filmde onun bu yönünü gerçekten görebiliyorsunuz çünkü sürekli bilgisayar başında bağırıp çağırıyor ve bazen dışarıda saatin kaç olduğunu bile unutuyor, değil mi? Ama aynı zamanda teknoloji konusundaki becerisini de kullanıyor, mesela Billy'nin ailesini aramasına yardımcı olmak için hükümet sistemlerini hacklerken olduğu gibi.

Süper Kahraman Eugene rolü için bir kez daha süper kostümünü giyen Ross Butler da Chen'le aynı fikirde. "Bence bu filmde insanlar güçlerimizi birlikte nasıl kullandığımızı keşfederken çok eğlenecekler. Benim karakterime gelince, sanırım biraz daha yaşlı olduğu için daha ukala olmaya başladı" diyor aktör gülerek ve ekliyor: "Ergenlik çağındaki erkeklerin süper asi ve biraz daha sivri olmaya başladıkları yaşta. Gördüğümüz şey hâlâ video oyunları oynayan, hâlâ o şeyleri yapan ama şimdi ailesine biraz tavır koyan bir serseri. Bu da güçlerle birleşince ortaya ilginç bir karışım çıkıyor."

Doğal olarak, bu tutumun bir kısmına maruz kalanlar, sevgi dolu koruyucu ebeveynler Victor ve Rosa Vasquez'dir. Çocuklarının ilgi alanlarını hâlâ teşvik eden bu çift, aileyi maddi olarak desteklemenin zorluklarının fazlasıyla farkındadırlar ancak her bir çocuğun gizlice tanrısal güçlere sahip, suçla savaşan yetişkin bir Süper Kahramana dönüşebildiğinden ya da evdeki tüm elektrik kesintilerine neyin sebep olduğundan tamamen habersizdirler.

Elbette, güçlerin —yani süper güçlerin— asıl kaynağının ortadan kalktığı düşünülüyordu. Ama işin içine büyü girdiğinde, ölümün gerçekte ne anlama geldiğini kim söyleyebilir? Kalbi temiz bir Savunucu için binlerce yıl bekledikten sonra, Büyücü sonunda Billy Batson'ı seçti, gence tanrıların gücünü bahşetti ve onu yetişkin Süper Kahraman Shazam'a dönüştürdü... kendisi toza dönüşmeden önce. Ancak efsanevi ve ölümlü alemler arasındaki bariyer yıkıldığında, Büyücü'nün güçten düşmüş olsa da, gizemli bir şekilde, yıkılmamış ve hayatta olduğu anlaşılır. 

Kritik rolüne geri dönen Djimon Hounsou şunları söylüyor: "Hepimiz öldüğünü düşündük ama neyse ki onu geri getirdiler. Hikaye anlatmanın büyüsü bu. 'Shazam'ın ikinci bölümü için geri dönmekten dolayı çok mutluyum. Bu tuhaf aileyi yeniden bir arada görmek heyecan verici."

Bu yeniden toplanışa Marta Milans ve Cooper Andrews da sevgi dolu koruyucu ebeveynler Rosa ve Victor Vasquez olarak katılıyorlar. 



Savaştayız — her şeyi imha edeceğiz.  

Bu alemin Savunucularının bizi durdurmak için yapabileceği hiçbir şey yok! 

— Hespera


"Çizgi romandan uyarlanmış bir filmin ne kadar güzel olduğunu belirleyen, kötü karakterleridir" diyor Safran ve ekliyor: "Bu filmde, Atlas'ın Kızlarını canlandıran Helen Mirren, Lucy Liu ve Rachel Zegler var ve Atlas'ın —artık Shazam ailesinde olan— güçlerini çaldığı için Büyücü'ye çok kızgınlar. Bu güçleri geri almaya kararlı bir şekilde tanrılar aleminden bizim dünyamıza geliyorlar. Shazam ailesiyle savaşmak için bu harika yeni kötüleri kurgulamış olmamızı, büyünün büyüyle, tanrıların tanrılarla savaşmasını seviyorum. Sahi, bu yolculukta onlarla birlikte gelen bir ejderhaları olduğundan bahsetmiş miydim?"

Morgan bunu şöyle açıklıyor: "'Tanrıların Öfkesi'nde Billy, Freddy ve Shazam ailesinin geri kalanı, Yunan mitolojisinde bazı anlatımlarda Hesperides, bazılarında ise Gecenin Kızları olarak anılan Atlas'ın Kızları ile karşı karşıya geliyorlar. Bu üç kız kardeş —Hespera, Kalypso ve Anthea— Titan babaları Atlas'ın dünyayı sarsan yeteneklerinden bazılarını paylaşan güçlü düşmanlar. Şimdi, bu yıkıcı güçlerini, uzun zaman önce tanrılar ile ölümlüler arasındaki bir savaşın sonucunu tersine çevirme umuduyla doğrudan kahramanlarımıza yöneltiyorlar. Henry daha en başından bu düşmanları seçti —Shazam ailesinin her bir üyesiyle bir derdi olan mükemmel, azimli, güçlü rakipler— ve ben de Yunan mitolojisinin bu kum havuzunda oynayabildiğim için müthiş mutlu oldum."

Hespera

Atlas'ın Kızlarının en büyüğü ve Hayat Ağacının Muhafızı Hespera, babasının ve diğer tanrıların ölümünün intikamını almak için Yeryüzüne gelir. Hespera, Elementlerin Gücü'yle, dengeyi yeniden sağlamak olan kişisel görevinde, doğal dünya üzerindeki kontrolünü Shazam Ailesi de dahil olmak üzere ölümlülere karşı kullanır. 

"Tanrıça" terimi zihinlerde eski çağlarda Yunan ya da Roma tanrılarının eğlenceleri için ölümlülerin hayatlarıyla oyun oynadıkları imgelerini uyandırsa da, bu belalı üçlü için durum böyle değildir.

Hespera'yı canlandıran Helen Millen, "Bu, Yunan mitolojisinin, tüm hayali yaratıkların ve büyünün bir bileşimi" diyor ve ekliyor: "Ve ejderhalar! Ejderhalar bile ortaya çıkıyor. Aslında, ejderhaya binen kız kardeşimi çok kıskanıyorum. Şaka bir yana, Hespera babasının sahip olduğu gücün —belli ki Hespera'nın babasına dair ciddi sorunları var— büyücülerin eylemleriyle bir şekilde babasından alınıp bu aptal, aşırı hevesli, çok iyi kalpli ama tamamen kontrolden çıkmış bir çocuğun bedenine yerleştirilmesine kesinlikle çok öfkeli. Bu duruma gerçekten çok kızmış ve gücü geri almaya çalışıyor."



Kalypso

Atlas'ın Kızlarının en ölümcülü ve Hayat Ağacının Muhafızı olan Kalypso, Kaos Gücü'nü elinde tutar. Tanrıları yok eden insanlardan intikam almak için ölümlülere korkunç, çıldırtıcı, zihin kontrol edici sözler fısıldar. Kendisine ait tüm güçleri geri almak için elinden gelen her şeyi yapacaktır; bu, kendi ailesini yok etmek anlamına gelse bile.

Aradığı adaleti sağlamak için, ne kadar çarpık görünse de, "Büyü" gerekecektir. Kalypso’yu canlandıran Lucy Liu, “'Tanrıların Öfkesi’nin anahtarı büyü" diyor ve ekliyor: "Tanrıların dünyalarının yok edilmesinin sebebi büyü."

...Ve Kalypso intikamını bununla —ve sadece bir telkinle kaos yaratma konusundaki eşsiz gücüyle— almayı ummaktadır. Liu bu konuda şunları söylüyor: "Kaosun gücü tam olarak kulağa geldiği gibi. Bu güç, yumuşak ve ahenkli olmayan bir enerji yaratıyor. Kalypso kelimeler fısıldama yeteneğine sahip ve bu kelimeler büyülü hâle gelerek etki ediyor. Hipnozun ötesinde, o kişiyi Kalypso için bir tür minyona dönüştüren inanılmaz bir kimya infüzyonu. Ve bu kaos yayılmaya başlıyor; o kişi de başkasına fısıldıyor ve bir sonraki kişi de bir başkasına. Bu böylece devam ediyor, ta ki insanlar Kalypso'nun bir fısıltısıyla kendilerinin en büyük düşmanı hâline gelene kadar."

Kalypso'nun büyüsü altına aldığı tek canlı insanlar değildir: Antik mitolojinin en korkunç yaratıklarından biri olan Ladon, Hayat Ağacının kendisinden yaratılmış devasa boyutlarda elementsel bir ejderhadır. Üflediği ateşle dehşet yaratan canavar, altın elma aramak için Cennet Bahçesi'ne girmeye cesaret edenlerin kalbine gerçek bir korku salar. 

Anthea

Okulda Freddy Freeman'la arkadaş olan bu sessiz, gizemli yeni kız aslında Atlas'ın Kızı, binlerce yıllık tanrıça Anthea'dır. O, Eksen Gücü ile dünyayı ayaklarının altında döndürebilir ve etrafındaki herkesi bu dönüşe sokabilir.

Philadelphia tarihindeki bu en yaşlı lise öğrencisi rolünü Rachel Zegler canlandırdı. "Anthea üç kız kardeşin en küçüğü ve kesinlikle altın kalpli olanı. Sadece 6.000 yaşında" diyor Zegler gülerek ve ekliyor: "Yani göreceli olarak, sanırım henüz dünya hakkında pek bir şey öğrenmedi. Herhalde üçümüz söz konusu olduğunda, Anthea kötü niyetli faaliyetler konusunda en tereddütlü olanımız."

Zegler karakterinin benzersiz yeteneklerini şöyle aktarıyor: "Eksen Gücü'ne sahip; yani ellerini havaya kaldırdığında elleri yanıyor ve sanki artık Dünya'nın ekseni oymuş gibi dünya onun etrafında dönüyor."  


Hiçbir şey sonsuza dek sürmez. — Süper Kahraman Mary

Bunun resmi adı Sonsuzluk Kayası — Shazam

 

Filmin mmknmrtb notu:   50   /100