17.10.22

Piyanist Emre Yavuz ile yazar Serhan Bali' 19 Ekim'de Arter’de!

 

Emre Yavuz


Bösendorfer sanatçısı Emre Yavuz ile Andante Klasik Müzik Dergisi Genel Yayın Yönetmeni ve müzik yazarı Serhan Bali, konser ve söyleşiyi bir araya getiren  “Noble & Sentimental” başlıklı etkinlik için 19 Ekim Çarşamba akşamı Arter’in Sevgi Gönül Oditoryumu’na konuk oluyor. 

Emre Yavuz’un tarih boyunca klasik müzik üretiminin başlıca merkezleri arasında yer alan Viyana ile önemli temaslarda bulunmuş bestecilerin yapıtlarını piyanosundan yükselen notalarla dinleyicilerin deneyimine sunacağı etkinlikte, Serhan Bali de eser aralarında gerçekleştireceği kısa söyleşiler ve konser repertuvarı üzerine vereceği bilgilerle Yavuz’un performansına eşlik edecek.

Emre Yavuz ve Serhan Bali’nin gerçekleştireceği “Noble & Sentimental” başlıklı etkinlik, kronolojik bir müzikal yaklaşım benimsemek yerine, bestecilerin bireysel üretimlerine ve eserlerin otonom niteliklerine odaklanıyor. Etkinliğin farklı müzikal üretimlere yer veren repertuvarı, neoklasisist-empresyonist besteci Maurice Ravel’in (1875–1937) hayallerindeki Viyana’yı temel alıyor.


Serhan Bali


2017 yılında 15. Kissingen Piyano Olimpiyatları’nda (Kissinger KlavierOlymp) birincilik ödülü alan Emre Yavuz’un piyanosuyla hayat vereceği program, ömrünün tamamını Viyana’da geçirmiş ya da klasik müzik alanında yeniliğin başkenti sayılan bu şehirle önemli temaslarda bulunmuş Beethoven, Haydn, Brahms, Schönberg ve Schubert gibi bestecilerin eserlerindeki tını ortaklığı, estetik değerler ve tematik bütünlük üzerinden Ravel’in hayallerindeki Viyana’yı tasvir ediyor. Serhan Bali’nin eser aralarında gerçekleştireceği kısa söyleşiler ve program üzerine vereceği kapsamlı bilgilerle Emre Yavuz’un performansına eşlik edeceği etkinlik, 19 Ekim 2022 Çarşamba akşamı saat 19:30’da Arter Sevgi Gönül Oditoryumu’nda düzenlenecek.

Etkinliğin biletleri Arter’den temin edilebilir; 0212 708 58 01 numaralı telefondan veya biletler@arter.org.tr adresi üzerinden rezervasyon yaptırılabilir.